Strømsø: Pen og lettstelt 2 roms leilighet for dere over 50 år, balkong, selskapslokale, trappefritt, midt i sentrum
Tordenskiolds gate 56 , 3044 Drammen

Kort om eiendommen

Lettstelt og praktisk 2-roms leilighet i 1 etg. med trappefri adkomst og skjermet balkong på 6 kvm. Boligen er for alle over 50 år. Her bor man sentralt, godt og trygt. Det er mulighet for å leie borettslagets festlokale med fullt utstyrt kjøkken. Lokalet ligger i 1 etg. i bygningen. Her kan man avholde større arrangementer og selskaper. I tillegg har man tilgang til felles takterrasse/ uteområde. Boligen er av den største typen i borettslaget og har en åpen og godt utnyttet planløsning. Dette er en leilighet som passer de fleste over 50.

Boligens kvaliteter:
- Trygg og god bolig for deg over 50
- 1 etg (trappefritt)
- Varmtvann inkl. i fellesutgifter
- Sentralt
- Overbygget balkong
- Lettstelt og enkel
- Gode naboforhold
- Felles takterrasse
- Eget selskapslokale som kan leies
- Heis

Inneholder

Lettstelt og praktisk 2-roms leilighet i 1 etg. med trappefri adkomst og skjermet balkong på 6 kvm. Boligen er for alle over 50 år. Her bor man sentralt, godt og trygt. Det er mulighet for å leie borettslagets festlokale med fullt utstyrt kjøkken. Lokalet ligger i 1 etg. i bygningen. Her kan man avholde større arrangementer og selskaper. I tillegg har man tilgang til felles takterrasse/ uteområde. Boligen er av den største typen i borettslaget og har en åpen og godt utnyttet planløsning. Dette er en leilighet som passer de fleste over 50.

Boligens kvaliteter:
- Trygg og god bolig for deg over 50
- 1 etg (trappefritt)
- Varmtvann inkl. i fellesutgifter
- Sentralt (man bor midt i byen)
- Overbygget balkong
- Lettstelt og enkel
- Gode naboforhold
- Felles takterrasse
- Eget selskapslokale i borettslaget (mulighet for å leie)
- Tilbaketrukket og skjermet fra støy
- Heis i bygget
- Vinduer/ terrassedør fra år 2015, byttet i regi av borettslaget.

Inneholder:

Entré: Romslig entrè med god plass til klesoppbevaring/ sitteplass. I entrèen er det inngang til baderom.
Stue: Stor stue med en planløsning som tillater flere soner for møblering. Pga. rommets størrelse er det gode bevegelsesmuligheter (også med rullestol).
Kjøkken: Koselig kjøkken, godt utnyttet med mye skapplass. Her er det også plass til en sittegruppe (frokostbord).
Soverom: Et romslig soverom som også gir plass til større garderobeskap. Fra soverommet er det dør inn til baderom og inngang fra stuen.
Bad/vaskerom: Lettstelt bad med plass til både vaskemaskin og tørketrommel. God plass på gulvet for full bevegelsesfrihet.

Leiligheten disponerer boder på 3,5 og 2,5 kvm i kjeller merket G, samt matbod. Felles rom for fryseskap i kjeller og felles takterrasse.

Balkonger: Balkong 6 kvm del overbygget med adkomst fra stue. Konstruksjon med betong. Overflater gulv med betongheller (terrasseteppe). Tett rekkverk i betong.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i kort gangavstand fra nye Strømsø Torg, i 1. etasje (for øvrig er det heis i bygget). Få minutters gange til togstasjonen med hyppige avganger innover mot Oslo. 10 minutters gange til Bragernes med kafeer, restauranter, kino, teater, koselig torg, kjøpesentre, elveparken m.m. 36 minutter med tog til Oslo. For rutetider se www.bk.no og/eller www.nsb.no. Gangavstand til alt av butikker og servicetilbud i sentrum. Få minutters gange til Marienlyst hvor det er kjøpesenter, kunstgress/ kunstisbane, Drammenshallen, Marienlyst stadion, treningssenter, Drammensbadet etc. Idyllisk promenade langs elven på Strømsøsiden, samt nye Strømsø Torg. Kort vei til kunnskapsparken med Union Scene og Papirbredden samt en rekke andre tilbud.

For de historieinteresserte: Boligen vender ut med den koselige sidegaten, Svangsgangen. Dette er en smal tverrgate på Strømsø fra Tordenskiolds gate mot Bjørnstjerne Bjørnsons gate, som løper parallelt med Mallinggaten. Frem til 1866 het gaten Svangs-Strædet, og hadde 8-10 småhus rundt 1800. Navnet har gaten fått etter Niels og Nielsken Svang, som bodde i gata i 1760-årene. De første hus i kvartalet ble bygd i 1620-årene.

Adkomst

Fra Strømsø Torg følges Tordenskioldsgate. Lavblokken ligger vis a vis Strømsø Kirke. Nr. 56 vil etterhvert være beliggende på høyre side, på hjørnet av Knoffsgate og Tordenskioldsgate. Fra Strømsø Torg er det kun 5 minutters gange.

Standard

Leiligheten har en normal standard sett ut i fra alder. Boligen er velholdt og malt i lyse, nøytrale farger. Eier har eiet leiligheten siden 2002 (dødsbo, selger har begrenset kjennskap til eiendommen). Boligen er normalt vedlikeholdt, noe oppusset/ fornyet gjennom årene. Det må allikevel påregnes kostnader til vedlikehold og oppgraderinger. Dette dreier seg generelt om bygningsdeler med normal aldring, skader og slitasje. Når det gjelder tilstanden for øvrig henvises det til beskrivelse av de forskjellige bygningsdeler. Vinduer og terrassedør byttet i regi av borettslaget i år 2015.

Bad:
Baderom/ vaskerom i 1. etasje, overflater gulv med belegg med varmekabler og sluk i plast (belegg klemt i sluk), vegger med fliser i dusjnisje/ våtromstapet og innvendige tak med malte flater. Sanitærutstyr med klosett, dusjnisje med dører og 1-greps blandebatteri, servant montert i innredning med 1-greps blandebatteri og overskap med speil og lys. Mekanisk ventilasjon (sentral avtrekk) med tilluft via spalte i dør. Det gis en enkel beskrivelse av rommet ettersom det er i daglig bruk, ingen detaljbeskrivelse ettersom baderommet er vurdert til TG 3 ut fra NS 3600.

Hulltaking er foretatt fra soverom uten å påvise unormale forhold (målt over 00 MC% WME med pigger i treverk, RH (relativ fuktighet) 40 % ved en temperatur på 19 grader (RH og temperatur målt inne i veggen før hulltaking). Det er gjennomført hulltaking i våtsonen.

Kjøkken:
Kjøkkeninnredning med profilerte fronter, benkeplate i laminat, 1 vaskekum i stål med avrenning og 1-greps blandebatteri og lys under overskap. Vegg over kjøkkenbenk med fliser og malte flater. Frittstående hvitevarer.
Komfyrvakt montert. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut.

TG3: Våtrom > Generell > Bad/vaskerom: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.

Det henvises til takstdokument for beskrivelse av forhold relatert til TG2 og TGIU.

Hvitevarer

Hvitevarer: komfyr, mikrobølgeovn, kjøkkenventilator tilpasset ventilasjonsanlegget, oppvaskmaskin, kjøl/frys og vaskemaskin samt stor fryseboks i kjeller medfølger. Skap på soverom, bad og gang. Skoskap i gang og evt. medisinskap på soverom medfølger. Følgende lyskilder inngår i handelen: Lysarmatur i tak på kjøkken, gang og bad, samt over kjøkkenbenk. Lys over baderomsskap.

Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen.

Overtagelse, tilleggsinfo.

Etter avtale med selger.

Bebyggelse

Boligkompleks med heis. Leiligheten har beliggenhet i 1. etasje.
Leiligheten disponerer boder på 3,5 og 2,5 kvm i kjeller merket G, samt matbod.
Felles rom for fryseskap i kjeller og felles takterrasse.

Det foreligger ikke tegninger Leiligheten er en del av et borettslag, det er ikke innhentet byggetegninger på leiligheten. Leiligheten innvendig antas å ikke være ombygd etter byggeåret.

Byggemåte

Det er utarbeidet en takstrapport basert på en omfattende bygningskontroll. Rapporten tilfredsstiller den lovendring som trådte i kraft 01.01.22. Det henvises særskilt til dette dokumentet som er vedlagt prospektet.

Kort oppsummert:

EL: Sikringsskap plassert i entre med skrusikringer, hovedsikring 35 AMP. Vesentlig skjult EL-anlegg. Systemspenning 230V. Strømmåler montert i skapet. Selger har begrenset kjennskap til boligen. Det anbefales derfor en el-kontroll av anlegget. Anlegget er ikke nærmere besiktiget da det er behov for en el-kontroll.

VVS: Vannledninger innvendig i plast og kobber. Hovedstengekran montert i himling (innvendig tak) i systemhimling i entre. Avløpsrør, plast- og soilrør. Varmtvann leveres fra fellesanlegg i bygget i regi av borettslaget.

Teknisk: Det finnes sentralt brannvarslingsanlegg med felles varsling til alle beboere. I tillegg varsles styret gjennom SMS. Det er serviceavtale med Buskerud Brannservice.

Tomten

Eiet, ideell andel av borettslagets tomt. Flat tomt. Asfalt ved inngangsparti, noe plen.

Vilkår fellesgjeld

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 12131160443, DNB Boligkreditt AS - ikke standard
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 25.10.2022: 3.9% pa.
Antall terminer til innfrielse: 36
Saldo per 25.10.2022: 5 031 307
Andel av saldo: 271 140
Første termin/første avdrag: 30.12.2015 ( siste termin 30.06.2040 )
Flytende rente

Det er ingen mulighet for individuell nedbetaling av fellesgjeld i dette borettslaget.

Parkering

Vanlig gateparkering etter områdets bestemmelser.

Radonmåling

Radonmåling utført i 2017 og det er fremlagt dokumentasjon på radonmåling hvor målinger ligger under grenseverdier.

Oppvarming

Boligen hadde følgende varmekilder ved befaring;
- varmes opp ved strøm/ panelovner
- varmekabler på baderom

Dyrehold

Det er forbudt å holde dyr i borettslaget. Selv om det er et forbud mot dyrehold, kan brukeren av boligen søke styrets godkjennelse til det. Dersom gode grunner taler for dyreholdet, og det ikke er til ulempe for de andre brukerne av eiendommen, vil søknaden bli innvilget.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

Hvitvaskingsreglene

Eiendomsmeglere er underlagt Lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering (hvitvaskingsloven) - L01.06.2018 nr. 23. Det følger av loven at megler bl.a. har plikt til å gjennomføre kundekontroll. I de tilfeller hvor kunden er juridisk person skal megler også kartlegge hvem som er reelle rettighetshavere. Med reelle rettighetshavere menes fysiske personer som eier eller kontrollerer mer enn 25% av eierandelene i selskapet. Partene må bidra til at kundekontrollen lar seg gjennomføre på en hensiktsmessig måte. Megler plikter å rapportere mistenkelige transaksjoner til Økokrim. Ved slik rapportering vil ikke partene blir varslet.

Lovverk

Avtaleforholdet mellom partene reguleres av avhendingslova (L03.07.1992 nr. 93 Lov om avhending av fast eigedom)

Diverse

Det er bestemmelser i vedtektene til borettslaget som krever at andelseiere må være fylt 50 år. Bare fysiske personer (enkeltpersoner) kan være andelseiere i borettslaget.

Eiendommen selges for dødsbo og selger har ikke primærkjennskap til boligen. Kjøper kan derfor inneha en svakere kjøpsrettslig stilling enn ved et ordinært salg hvor selger selv bebor eiendommen og avgir opplysninger om denne.

Eiendommen er omfattet av kulturmiljø som er freda (eller planlagt freda) etter kulturminnelova §20, samt område med verdsarvstatus (UNESCO). Gjelder: Drammen Tollbugata, Kulturmiljø av nasjonal interesse og med høy verneverdi.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

1983/8800-2/90 03.11.1983 ERKLÆRING/AVTALE
SKJØTE INNEH BEST OM FORKJØPSRETT

Dokumentet er rekvirert og kan sees hos megler.

Regulering

Kommuneplan/kommunedelplan:
Eiendommen ligger i et område som er avsatt til:
Kombinert bebyggelse og anleggsformål - Nåværende (Bybebyggelse). Kommuneplan, 05.10.2015
Grønnstruktur - Nåværende. Kommuneplan, 05.10.2015
Ukjent. Kommunedelplan - kommunedelplan sentrum ( 30.05.2006)

Gjeldende regulering?
Eiendommen ligger ikke i et regulert område.

Bebyggelsesplan
Eiendommen eller en del av eiendommen omfattes ikke av en bebyggelsesplan etter eldre PBL.

Regulering under arbeid.
Det er igangsatt planleggingsarbeid på et område som inkluderer/berører eiendommen.
Kommuneplanens arealdel for Drammen kommune 2022-2040.

Planforslag.
Det eksisterer ikke planforslag som berører eiendommen.

Ferdigattest

Midlertidig brukstillatelse datert 10.10.84 foreligger. Kommunen kan ikke finne kopi av ferdigattest for oppføring av boligen i sitt arkiv. det foreligger ferdigattest av fasadeendring 13.12.2016.

Vei, vann og avløp

Kommunal og privat vei på borettslagets eiendom. Offentlig tilknyttet vann med privat stikkledning frem til offentlig nett. Offentlig tilknyttet avløp med privat stikkledning frem til offentlig nett.

Ansvarlig megler

Martin Morken Hjertås
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon

  SOLGT

  Detaljer

 • Verditakst: 2 590 000,-
 • Totalpris: 2 861 139,-
 • Fellesgjeld: 271 139,-
 • Fellesutgifter: 7 180,-
 • Ligningsverdi: 682 863,-
 • Primærrom: 64 m2
 • Bruksareal: 64 m2
 • Tomteareal: 1097 m2
 • Eierform: Andel
 • Boligtype: Leilighet

Visning

 • Ta kontakt for å avtale visning
 • SOLGT


  Martin Morken Hjertås

  Siviløkonom/ Eiendomsmegler MNEF
  Mobil: (+47) 48029950

  Annen info

  Finnkode: 280331687