Åssiden: Attraktivt rekkehus med to terrasseområder, 3 sov, 2 bad (2005 og 2012), kjøkken HTH, garasje, sentralt
Planteskolen 16 , 3024 Drammen

Kort om eiendommen

Dette rekkehuset er del av et hyggelig veldrevet sameie, som har en rolig og sentral beliggenhet på Åssiden. Kort vei til byens fasiliteter, offentlig kommunikasjon og nærbutikker og skoler. Boligen holder en generelt god standard og er godt egnet for en familie som vil bo stille og fredelig men bare en svipptur inn til sentrum. Boligen har en kjempeflott intern beliggenhet i sameiet - midt på tunet. Boligen har terrasser/ platting på begge siden av boligen og dette byr på flere soner for utnyttelse sommerstid. En godt utnyttet planløsning med stor og lys stue, 3 gode soverom, et romslig kjøkken (HTH fra 2012) i åpen løsning mot stuen og i tillegg 2 bad (2005 og 2012) gir dette huset muligheter for et aktivt familieliv.

Inneholder

Dette rekkehuset er del av et hyggelig veldrevet sameie, som har en rolig og sentral beliggenhet på Åssiden. Kort vei til byens fasiliteter, offentlig kommunikasjon og nærbutikker og skoler. Boligen holder en generelt god standard og er godt egnet for en familie som vil bo stille og fredelig men bare en svipptur inn til sentrum. Boligen har en kjempeflott intern beliggenhet i sameiet - midt på tunet. Boligen har terrasser/ platting på begge siden av boligen og dette byr på flere soner for utnyttelse sommerstid. En godt utnyttet planløsning med stor og lys stue, 3 gode soverom, et romslig kjøkken (HTH fra 2012) i åpen løsning mot stuen og i tillegg 2 bad (2005 og 2012) gir dette huset muligheter for et aktivt familieliv.

Boligens høydepunkter:
- Attraktivt og barnevennlig i løkkevei
- To terrasser
- Kjøkkeninnredning fra HTH med slette fronter fra år 2012
- Utstrakt bruk av integrert downlight i himling
- Solrik tomt
- 2 bad (2005 og 2012)
- Ingen TG3
- 3 soverom
- Vinduer med 3-lags glass fra år 2011
- Åpen og sosial kjøkkenløsning
- Nydelige uteområder ved inngangspartiet
- Utgang til hage (fellesområde)
- Garasjeplass
- Sentralt på Åssiden
- Godt med lagringsplass
- Flott peisovn i stue
- Automatsikringer

Inneholder:

1. etg BRA 62 kvm, P-rom 56 kvm: Entré/ gang, Stue m/ trapp, Kjøkken m/ åpen løsning til stue og Bad/vaskerom.
S-rom 6 kvm: Bod

2. etg BRA 57 kvm, P-rom 49 kvm: Gang m/ trapp, 3 stk. soverom og Bad
S-rom 8 kvm: Bod og garderobe.

Terrasser:
Terrasse ca. 25 kvm med utgang fra stue/ kjøkken med betongheller lagt på grunn. Markise montert på terrassen.
Terrasse, plate på mark og støpt plate ved inngangsparti. Konstruksjon med treverk i bjelkelag og støpt plate. Overflater gulv med trebord og fliser.

Beliggenhet

Boligen er beliggende meget sentralt på Åssiden med kort gang avstand til bla. butikk. Attraktivt, skjermet og rolig boligområde med skole, offentlig kommunikasjon og servicetilbud i umiddelbar nærhet. Marka og elveparken med tur- og friluftsmuligheter i nærområdet, både sommer og vinter. På Åssiden er det flere fotballbaner, håndballbane, skatepark og stor idrettshall som byr på en rekke innendørsaktiviteter. Åssiden IF har sportslig tilbud for alle. Ellers anbefales det å legge turen innover i marka eller til elveparken der du kan følge brede gang- og sykkelveier nedover langs Drammenselven. Her finner du grillplasser, bade- og fiskemuligheter, samt sandvolleyballbane og lekeapparater.

Dagligvarehandelen kan gjøres ved blant annet Kiwi XL Ligosenteret og Meny Åssiden. Du finner også helsetorg, kjente kjedebutikker og bilforretninger i nærområdet. Ønsker du ytterligere servicetilbud er det kort vei til Gulskogen med 120 spennende butikker, eller til Drammen sentrum med kjøpesentre og gågater.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss. I Rosenkrantzgata har bussene avgang hvert 10. minutt. Ved å benytte bil tar det ca. 10 min til Gulskogen, 10 min til Drammen sentrum, 35 min til Kongsberg, 40 min til Oslo S og 70 min til Oslo lufthavn.

Eiendommen har kort gangavstand til både Aronsløkka- og Åssiden barneskole. For elever i ungdsomstrinnet er det kort vei til Kjøsterud ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager. Åssiden videregående skole ligger en kort spasertur fra boligen og er er en populær og moderne yrkesskole med et vidt spekter av utdanningsprogram.

Adkomst

Følg Rosenkrantzgate fra Drammen sentrum forbi Åssiden kirke. Ta inn til venstre ved McDonald`s/ Meny på venstre hånd. Hold venstre i sving mot Buskerudveien. Planteskolen ligger så inn til høyre. Når man kommer inn på feltet ligger nr. 16 sentralt på høyre siden på tunet. Se for øvrig vedlagte kartskisse.

Standard

Eier har bebodd boligen siden 2019 og i denne perioden opplyste eier at det ikke har forekommet spesielle forhold knyttet til eiendommen. Eier har i perioden ikke oppgradert boligen vesentlig, men er normalt vedlikeholdt, noe oppusset/ fornyet gjennom årene. Det må allikevel påregnes kostnader til vedlikehold og oppgraderinger. Dette dreier seg generelt om bygningsdeler med normal aldring, skader og slitasje. Når det gjelder tilstanden for øvrig henvises det til beskrivelse av de forskjellige bygningsdeler.

Baderom i 2. etasje renovert av tidligere eier i år 2004/ 2005, i følge tidligere salgsoppgave. Overflater vegger med fliser og himling (innvendige tak) med malte flater. Downlight montert i himling (innvendig tak). Overflater gulv med fliser på våtrom med varmekabler. Våtrommet har plastsluk med smøremembran med ukjent utførsel. Våtrom inneholder følgende sanitærutstyr, badekar frittstående med 1-greps blandebatteri, klosett, servant montert i baderomsinnredning med dører/ skuffer og 1-greps blandebatteri, overskap, speil og lys. Våtrom med naturlig ventilasjon. Selger opplyser om noe kondensproblemer rundt vifte på badet i 2 etg. Dette forholdet er meldt inn til styret i sameiet. Antas ordnet opp i innen rimelig tid.

Baderom/ vaskerom i 1. etasje renovert av tidligere eier i år 2012, i følge tidligere salgsoppgave. Overflater vegger med fliser og himling (innvendige tak) med panel. Downlight montert i himling (innvendig tak). Overflater gulv med fliser på våtrom med varmekabler. Våtrommet har plastsluk med smøremembran med ukjent utførsel. Våtrom inneholder følgende sanitærutstyr, dusjnisje med dører og 1-greps blandebatteri, klosett, servant montert i baderomsinnredning med dører og 1-greps blandebatteri, overskap, speil og lys. Opplegg for vaskemaskin. Våtrom med mekanisk ventilasjon, med tilluft via luftespalter i dør eller lignende. Eier opplyser på befaring at det har vært noe kondensering i taket på baderommet og at forsikringsselskap er kontaktet og tak delvis åpnet. Ikke funnet feil, kunde opplyser at det antas at det ikke har vært benyttet tilstrekkelig varme og ventilering ved dusjing. Eier opplyser at dette ikke lengre er et problem etter endret bruk av baderommet.

Kjøkkeninnredning fra HTH med slette fronter fra år 2012 (i følge tidligere salgsoppgave), benkeplate i heltre, 1 1/2 vaskekum i stål med avrenning og 1-greps blandebatteri og lys under overskap. Vegg over kjøkkenbenk med laminat (kitchen wall plater). Integrerte hvitevarer. Komfyrvakt montert. Automatisk vannstopper montert i vaskeskap i kjøkkenbenk. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut.

For beskrivelse av tilstandsgrader, se takstdokument.

Hvitevarer

Induksjonstopp, komfyr, kjøleskap og oppvaskmaskin samt alt som er fastmontert til vegger og tak medfølger. Tørketromler og vaskemaskiner kan vurderes solgt etter avtale.

Betalingsbetingelser

Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkl. omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto senest to dager før overtakelse.

Overtagelse, tilleggsinfo.

Etter avtale med selger. Oppgir ønsket overtakelse ifm. budgivning.

Bebyggelse

Småhusbebyggelse med rekkehusleiligheter. Leiligheten/ rekkehuset går over to plan. Utvendig bod på 3 kvm, ikke nærmere omtalt i taksten. Garasjeplass for en bil i felles garasjerekke for sameiet (ca 15 kvm), bygget ikke nærmere omtalt i taksten.

Det er ikke innhentet byggetegninger på boligen. Boligen innvendig antas å være ombygd etter byggeåret. Det vites ikke om ombygning er omsøkt, nærmere undersøkelser må påregnes.

Byggemåte

Det er utarbeidet en takstrapport basert på en omfattende bygningskontroll. Rapporten tilfredsstiller den lovendring som trådte i kraft 01.01.22. Det henvises særskilt til dette dokumentet som er vedlagt prospektet.

Kort oppsummert:

El: Sikringsskap plassert i gang i 1. etasje med automatsikringer, hovedsikring/ overbelastningsvern 50 AMP. Systemspenning 230V. Vesentlig skjult EL-anlegg. Strømmåler montert i skapet.

VVS: Vannledninger innvendig i plast og kobber. Boligen har rør-i-rør system med rørteknisk skap plassert i 1. etasje. Hovedstengekran montert på gang. Avløpsrør av plast. Boligen har naturlig ventilasjon fra byggeåret.
Varmtvannsbereder (ca) 200 liter plassert i bod fra år 2004.

Pipe/ ildsted: Elementpipe med sotluke plassert i stue. Ildsteder, peisovn montert i stue. Feierseksjonen gjennomførte tilsyn med fyringsanlegget den 12.05.2017. Ingen avdekkede forhold.

Tomten

Ideell andel av fellesareal, eiet tomt på ca. 8120 kvm. Fellesarealene er pent opparbeidet med plen samt annen beplantning. Lekeplass på sameiets eiendom og trivelig sosial sittegruppe. Asfalterte adkomstveier.
Til hver bolig arronderer det naturlig en tomteparsell som naturlig ligger til hver bolig (dette er riktignok fellesområde, men mange boliger bruker dette som "sitt eget"). Fra vedtektene: Seksjonene i Planteskolen nr. 14-49 (tinglyste seksjonsnummer E 1-4, D 5-19) har eksklusiv bruksrett til egen hage ifølge oppdelingsbegjæringen.

Koselig uteplass ved inngangspartiet som er pent opparbeidet med terrasseplatting (nylig oppgradert), sittegruppe og blomster. Plattingen er skjermet med hekk. Videre er det stor usjenert hellebelagt terrasse på baksiden av boligen med utgang fra stuen.

Vilkår fellesgjeld

Sameiet har ikke lån.

Parkering

Fast garasjeplass på sameiets eiendom samt muligheter for parkering på felles gårdsplass. Egne plasser for gjesteparkering. En seksjonseier kan med samtykke fra styret anlegge ladepunkt for elbil og ladbare
hybrider i tilknytning til en parkeringsplass seksjonen disponerer. Kostnader til etablering av ladepunkt, vedlikehold og strøm dekkes av den enkelte sameier.

Radonmåling

Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Boligen ligger i følge http://geo.ngu.no/kart/radon/ i et område med radon aktsomhetsgrad som er usikker.

Oppvarming

Boligen hadde følgende varmekilder ved befaring;
- varmes opp ved strøm/ panelovner
- varmekabler på baderom
- peis/ peisovn

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

Hvitvaskingsreglene

Eiendomsmeglere er underlagt Lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering (hvitvaskingsloven) - L01.06.2018 nr. 23. Det følger av loven at megler bl.a. har plikt til å gjennomføre kundekontroll. I de tilfeller hvor kunden er juridisk person skal megler også kartlegge hvem som er reelle rettighetshavere. Med reelle rettighetshavere menes fysiske personer som eier eller kontrollerer mer enn 25% av eierandelene i selskapet. Partene må bidra til at kundekontrollen lar seg gjennomføre på en hensiktsmessig måte. Megler plikter å rapportere mistenkelige transaksjoner til Økokrim. Ved slik rapportering vil ikke partene blir varslet.

Lovverk

Avtaleforholdet mellom partene reguleres av avhendingslova (L03.07.1992 nr. 93 Lov om avhending av fast eigedom)

Diverse

Saker som er under arbeid i sameiet:

Flere eierseksjoner har det siste året spurt om montering av varmepumpe, og dette har vært oppe som tema på tidligere årsmøter. Styret har derfor innhentet anbefalinger og tilbud fra tre leverandører. Årsmøtet vedtok med 16 stemmer for og 7 stemmer mot, at det tillates montering av varmepumper så lenge sameiets malverk for utvendige endringer følges.

Flere har meldt om interesse for å lade el-bil og hybrid i garasjene og faste parkeringsplasser. Etter sameieloven er styret pliktig å utrede muligheten for å tilrettelegge for lading. Styret har fått tilbakemeldinger fra elektriker om at elanlegget vi i dag har i garasjene er lite egnet til lading og at det ikke samsvarer med kravene fra DSB. Ved å velge å opprette ladepunkt selv (på parkeringsplass / i garasje) risikerer beboer å bruke penger på noe som må skrotes ved bygging av nytt felles ladeanlegg. Styret anbefaler derfor at det settes ned en gruppe som jobber frem alternative løsninger som kan vedtas på et senere årsmøte, da det vil være en betydelig kostnad for oppgradering av elanlegget for lading av elbil og hybridbiler. Styret etablerer en gruppe som utreder mulighetene for etablering av lading for elbil og hybrid i garasjene og faste parkeringsplasser i sameiet.

Fra årsmøte 2022: Andelen elbiler øker både generelt i samfunnet og i Planteskolen. Det er for tiden 8 elbiler i sameiet, og vi kan bare anta at andelen vil øke i årene fremover. Det er derfor svært lurt å ivareta infrastrukturen for lading slik at det blir rettferdig for alle (unngå å måtte si nei til lading for nye elbileiere), ivareta sikkerheten styre belastningen og forestå automatisk avlesning og fakturering av forbruk. Investering i felles ladeinfrastruktur vil også være en verdiøkning på eiendommen. Styret har innhentet flere tilbud på ladeanlegg for elbil. Tilbudene varierer fra ca 270.000, - til ca 520.000,- eksklusiv graving og anleggsbidrag til nettleverandør. Den store forskjellen i disse tilbudene er hvor vidt det planlegges inn økning i kapasitet ved etablering eller om dette må kladdes på i etterkant. Styret anbefaler sterkt å investere i tilstrekkelig kapasitet fra start. Vi estimerer en totalpris på rundt kr 775.000-, som tilsier en investeringskostnad per eierseksjon på ca kr 25.000,- Etablering av lader i egen garasje kommer i tillegg. Etter en lengre diskusjon, også etter innspill både under årsmelding og budsjett, så trakk styret forslaget til infrastruktur for elbillading i denne omgang.

På årsmøte for 2022 formidlet flere seksjonseiere at det er behov for flere et samlet vedlikehold på enkelte områder, og ønsket at styret innarbeider og lager en vedlikeholdsplan der følgende inkluderes: Nye utelys, vurdere å fremme forslag om å rive og bygge nye garasjer og samtidig drenere, før man bruker mye penger på infrastruktur for elbillading selv om det er behov. Det ble også fremmet forslag om å vurdere å finansiere dette med låneopptak, slik at sameiet får gjennomført mye av det som har vært diskutert og ønsket de seinere årene. Styret vil derfor gradvis øke felleskostnaden for å kunne fortsette forsvarlig drift samt
utføre nødvendig vedlikehold og oppgraderinger i sameiet.

Årsmøtet vedtok enstemmig at styret skal oppdatere vedlikeholdsplanen der følgende inkluderes og ønskes gjennomført samtidig, før sameiet bruker mye penger på infrastruktur for elbillading selv om det er et behov.
- Nye utelys
- Forberede et forslag om å rive garasjene og bygge nye, samt vurdere å inkludere de tre seksjonene som i dag ikke har garasje
- Drenere der garasjene står i dag
- Generelt vedlikehold og ettersyn
- Utbedring av ventilasjon i rødhuset

Årsmøtet vedtok også at styret skal fremme et forslag der alle disse tiltakene er inkludert og finne finansieringsløsning bla med låneopptak. Styret skal legge dette fram for seksjonseierne på et ekstraordinært årsmøte innen 01.10.2022.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

3005/116/88/2:
26.10.1982 - Dokumentnr: 7692 - Best. om vann/ kloakkledn.
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: Knr:3005 Gnr:116 Bnr:88
Gjelder denne registerenheten med flere

13.12.1982 - Dokumentnr: 9156 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 2
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 1036/30040
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 031 SEKSJONER.

Vederlag

Provisjon kr. 38 000,- Oppgjørsgebyr kr. 5 000,- Markedspakke kr. 17 900,- Alle beløp ink. mva og betales av selger.

Regulering

Boligbebyggelse - Nåværende Kommuneplan (5.10.2015)
Adkomstvei - Nåværende Kommuneplan (5.10.2015)

REGULERINGSPLAN FOR OMRÅDET MYRE (9.1.1974) Felles grøntareal
REGULERINGSPLAN FOR FEM PARSELLER AV BUSKERUDVEGEN MELLOM ING. RYBERGSGATE OG VINKELVEIEN (27.4.1983) Gang-/sykkelvei
REGULERINGSPLAN FOR OMRÅDET MYRE (9.1.1974) Felles parkeringsplass

Relaterte planer:
Detaljregulering for Buskerudveien 119 - 131 (21.6.2016)
Reguleringsplan for Kjøsterud nordre (Buskerudveien 210 mfl) (27.10.2009)
Reguleringsplan for barnehage på Bekkevollen (27.5.2008)

Planer under arbeid:
Kommuneplanens arealdel for Drammen kommune 2022-2034
Kommunedelplan for Fv 283 Rosenkranztgata

Ferdigattest

Ferdigattest foreligger.

Vei, vann og avløp

Vei: Private veier på sameiets eiendom.
Vann/ avløp: Offentlig tilknyttet med private stikkledninger.

Ansvarlig megler

Martin Morken Hjertås
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon

  SOLGT

  Detaljer

 • Verditakst: 4 540 000,-
 • Fellesutgifter: 3 835,-
 • Ligningsverdi: 849 739,-
 • Primærrom: 105 m2
 • Bruksareal: 119 m2
 • Tomteareal: 8120 m2
 • Eierform: Eier (Selveier)
 • Boligtype: Rekkehus

Visning

 • Ta kontakt for å avtale visning
 • SOLGT


  Martin Morken Hjertås

  Siviløkonom/ Eiendomsmegler MNEF
  Mobil: (+47) 48029950

  Annen info

  Finnkode: 279290840