Fjell: Pen og lettstelt leilighet m/ balkong - oppvarming og varmtvann inkl. - heis
Lauritz Hervigs vei 115B , 3035 Drammen

Kort om eiendommen

Velkommen til denne lyse 1 roms leiligheten på Fjell. Her bor du usjenert og fritt med en solrik balkong og heis direkte til leilighetsplan. Kort vei til marka og sentrum. Hyppige bussavganger rett utenfor blokken. Borettslaget har renovert badene i 2018 og har fått nye radiatorer i 2020/ 2021. Svært billige strømkostnader da boligen har sentralfyr. Dette er en perfekt leilighet for en enslig eller et par. Velkommen til visning!

Høydepunkter:

- Radiatorer er nye i 2020/ 2021
- Bad/ rør er nytt i 2018 (regi av borettslaget)
- Solrikt
- Ingen TG3
- Automatsikringer
- Usjenert uten innsyn
- Balkong med plass til sittegruppe (4 kvm)
- Kort vei til buss/ sentrum
- Gangavstand til marka
- Heis i bygget
- Sentralvarme
- God planløsning med mulighet for å lage sovealkove
- Store vindusflater

Inneholder

Velkommen til denne lyse 1 roms leiligheten på Fjell. Her bor du usjenert og fritt med en solrik balkong og heis direkte til leilighetsplan. Kort vei til marka og sentrum. Hyppige bussavganger rett utenfor blokken. Borettslaget har renovert badene i 2018 og har fått nye radiatorer i 2020/ 2021. Svært billige strømkostnader da boligen har sentralfyr. Dette er en perfekt leilighet for en enslig eller et par. Velkommen til visning!

Høydepunkter:

- Radiatorer er nye i 2020/ 2021
- Bad/ rør er nytt i 2018 (regi av borettslaget)
- Solrikt
- Ingen TG3
- Automatsikringer
- Usjenert uten innsyn
- Balkong med plass til sittegruppe (4 kvm)
- Kort vei til buss/ sentrum
- Gangavstand til marka
- Heis i bygget
- Sentralvarme
- God planløsning med mulighet for å lage sovealkove
- Store vindusflater

Inneholder P-rom 33 kvm: Entré/ gang, stue og kjøkken og bad.

Balkong 4 kvm med utgang fra stue. Overflater gulv med trebord.

Beliggenhet

Beliggende i område med etablert blokkbebyggelse, ytterst i boligfeltet på Fjell i Drammen. Kort gangavstand til barne- og ungdomsskole, barnehager, idrettsanlegg, lekeplass, bibliotek og dagligvarebutikk. Meget god bussforbindelse til Drammen sentrum. Solrik og usjenert terrasse. Gode bussforbindelser til sentrum, som korresponderer videre til andre deler av byen. 7 minutters kjøring til jernbanestasjon. Toget tar ca. 36 minutter fra Drammen stasjon til Oslo og 15 minutter til Asker. Flytog fra Drammen til Gardermoen, se rutetider på www.flytoget.no. Kort vei til påkjøring på E-18 og E 134, ved Bangeløkka.

De fleste fritidstilbud i Drammen. Eget næridrettsanlegg med bla. kunstgressfotballbane på Fjell, utover dette er nærmeste idrettslag Skiold ski- og ballklubb som er en aktiv og allsidig idrettsforening. De har eget treningsanlegg med kunstgressbane på Marienlyst med bla. naturisbane og kunstisbane på vinterstid. Egen fritidsklubb på Fjell Ungdomscafe og Fjell Juniorklubb. Eget skolekorps.

Adkomst

Fra Drammen sentrum (Strømsø). Følg skilting til Fjell. Kjør bak Strømsø-senteret og opp til Styrmoesvei, (ta til høyre). Følg veien rett frem, så til venstre opp Austadveien og følg denne forbi Kiwi. Ta ned til venstre etter gatekjøkkenet. Følg veien nedover. Blokken kommer da på høyre hånd. Det vil bli skiltet ved felles visning.

Standard

Eier har bebodd leiligheten siden 2016 og i denne perioden opplyste eier at det ikke har forekommet spesielle forhold knyttet til eiendommen. Boligen er normalt vedlikeholdt, noe oppusset/fornyet gjennom årene. Eier har i perioden oppgradert overflater, inngangsdør (branndør) og kjøkkeninnredning. Baderom/ wc og VA (vann og avløp) er oppgradert i regi av borettslaget med ferdigattest fra år 2019. Det må allikevel påregnes kostnader til vedlikehold og oppgraderinger. Dette dreier seg generelt om bygningsdeler med normal aldring, skader og slitasje. Når det gjelder tilstanden for øvrig henvises det til beskrivelse av de forskjellige bygningsdeler.

KJØKKEN
Kjøkkeninnredning fra Ikea med slette fronter fra år 2018, benkeplate i laminat og 1 vaskekum i stål med 1-greps blandebatteri. Vegg over kjøkkenbenk med fliser. Integrerte hvitevarer.
Det er ikke montert avtrekksvifte/ ventilator over komfyr på kjøkkenet.

VÅTROM
Baderom er oppgradert i regi av borettslaget. Det foreligger ferdigattest for baderom/ wc fra år 2019, arbeidene antas utført i år 2017 til 2019. Overflater vegger med fliser og himling (innvendige tak) med malte flater. Overflater gulv med fliser på våtrom med varmekabler. Nedsenket gulv i dusjnisje. Våtrommet har plastsluk med ukjent tettesjikt/membran. Bad inneholder følgende sanitærutstyr, dusjnisje med dører og 1-greps blandebatteri, klosett, servant montert i baderomsinnredning med skuffer og 1-greps blandebatteri, speil og lys. Opplegg for vaskemaskin. Baderom med mekanisk (felles) avtrekksvifte med manglende tilluft via luftespalter i dør.

Betalingsbetingelser

Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkl. omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto senest to dager før overtakelse.

Overtagelse, tilleggsinfo.

Overtakelse etter nærmere avtale med selger. Det oppfordres til å nevne ønsket overtagelse i evt. bud.

Bebyggelse

Borettslaget består av 304 boliger fordelt på 2 bygninger. Lagets eiendom består av gnr. 23, bnr. 79/89/90.

Høyblokk med heis.
Leiligheten har beliggenhet i 1. etasje.
Bod (1 kvm merket 12) og matbod i kjeller.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende
som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.

Kommunale avgifter

Inkl.

Tomten

Felleseiendommen er opparbeidet med asfalterte internveier og gårdsplass, steinsatte arealer, flere lekeplasser, fotballbane, felles sittegrupper og sykkelparkering. Eiendommen har store plenområder, samt prydbusker, trær og annen beplantning.

I tomten til borettslaget inngår det flere gårds og bruksnummer, 23/89, 23/79, 23/88, 23/87, 24/28, 24/34 og 23/90.

Vilkår fellesgjeld

Spesifikasjon av lån:

Lånenummer: 96660140554, BoligBanken ASA
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 19.10.2022: 3.25% pa.
Antall terminer til innfrielse: 39
Saldo per 19.10.2022: 65 578 976
Andel av saldo: 123 250
Første termin/første avdrag: 30.06.2022 ( siste termin 31.12.2041 )
Flytende rente

Parkering

Beboere kan få tildelt en parkeringsplass så sant det er noen ledige (borettslaget har 179 p.plasser til 304 leiligheter). Det gjøres på den måten at beboer henvender seg på kontoret onsdag kveld mellom 18 og 19, betaler et depositum på kr 150,- som tilbakebetales når plassen ikke lenger skal benyttes. Ingen får 2 plasser. Man får da et parkeringskort som må legges synlig i frontruta og dette skal stemme overens med skilt på plass.

Borettslaget er sammen med de øvrige borettslagene på Fjell i gang med ladestasjoner. Vi har et samarbeid med Elbilforeningen i Norge og Drammen kommune. De er i startfasen og vil i samarbeid med dem klargjøre hva som må gjøre av graving, hvilke typer lading og ikke minst pris. Det vil være slik at prisen for utbygging vil gjenspeile seg i den timeprisen som ladingen vil koste. Det vil bli lagt opp til et eget informasjonsmøte når vi kommer lengre fram i prosjektet.

Energibruk/kostnader

Forbruk for 2021 var 2 728 kwh

Radonmåling

Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget
er heller ikke utført med radonsperre.

Oppvarming

Boligen varmes opp ved vannbåren varme som fordeles via radiatorer. Radiatorer byttet i regi av borettslaget i perioden 2020/ 2021.

Dyrehold

Husdyrhold tillatt etter spesielle regler, se husordensreglenes pkt.3

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

Hvitvaskingsreglene

Eiendomsmeglere er underlagt Lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering (hvitvaskingsloven) - L01.06.2018 nr. 23. Det følger av loven at megler bl.a. har plikt til å gjennomføre kundekontroll. I de tilfeller hvor kunden er juridisk person skal megler også kartlegge hvem som er reelle rettighetshavere. Med reelle rettighetshavere menes fysiske personer som eier eller kontrollerer mer enn 25% av eierandelene i selskapet. Partene må bidra til at kundekontrollen lar seg gjennomføre på en hensiktsmessig måte. Megler plikter å rapportere mistenkelige transaksjoner til Økokrim. Ved slik rapportering vil ikke partene blir varslet.

Vedlegg til Salgsoppgaven

Følgende dokumenter inngår i salgsoppgaven eller utleveres på forespørsel til megler:
Tilstandsrapport
Selgers egenerklæring
Reguleringsbestemmelser
Vedtekter
Husordensregler
Regnskap
Budsjett
Årsberetning fra sist avholdte generalforsamling
Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Lovverk

Avtaleforholdet mellom partene reguleres av avhendingslova (L03.07.1992 nr. 93 Lov om avhending av fast eigedom)

Diverse

Det praktiseres "vatmesteruke" i borettslaget. Hver leilighet må vaske gangen og trapp en etasje ned hver 4.uke, det blir hengt lapp på døra når det er din tur.

Borettslaget har følgende bestemmelser:
- Oppussing (rehabilitering) av kjøkken kan bare utføres av fagfolk

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

Regulering

Plantype Kommuneplanens arealdel
Status Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse 05.10.2015
Bestemmelser http://webhotel2.gisline.no/GisLinePlanarkiv/0602/Dokumenter/VedtaksDokumenter/KP_335_B20151015.pdf
Lovmerknad PBL 2008
Delarealer Delareal 22 051 m
Arealbruk Boligbebyggelse,Nåværende

Navn REGULERINGSPLAN FOR AREAL TIL OFFENTLIG BEBYGGELSE, FJELL ØVRE.
Plantype Eldre reguleringsplan
Status Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse 12.12.1973

Navn REGULERINGS- OG BEBYGGELSESPLAN FOR FJELLOMRÅDET.
Plantype Eldre reguleringsplan
Status Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse 09.11.1965

Navn FJELLSVEIEN, PARSELL LAURITZ HERVIGS VEI - GJERPENENDRING AV REG. PLAN STEDFESTE
Plantype Eldre reguleringsplan
Status Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse 24.06.1997

Ferdigattest

Ferdigattest foreligger ikke, kun midlertidig brukstillatelse. Midlertidig brukstillatelser fra 1971/ 1972 (ulikt i oppganger A til D). Ferdigattest for rehabilitering av bad/ wc rom i boligblokk foreligger (26.03.19). Ferdigattest for brannsikring av balkonger (2013) foreligger.

Vei, vann og avløp

Adkomstvei: Kommunal og privat vei på borettslagets eiendom.
Tilknytning vann: Offentlig tilknyttet vann med privat stikkledning frem til offentlig nett.
Tilknytning avløp: Offentlig tilknyttet avløp med privat stikkledning frem til offentlig nett

Ansvarlig megler

Mojtaba Alizadeh
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon

  SOLGT

  Detaljer

 • Verditakst: 1 790 000,-
 • Totalpris: 1 913 250,-
 • Fellesgjeld: 123 250,-
 • Fellesutgifter: 3 229,-
 • Ligningsverdi: 408 353,-
 • Primærrom: 33 m2
 • Bruksareal: 33 m2
 • Tomteareal: 31530 m2
 • Eierform: Andel
 • Boligtype: Leilighet

Visning

 • Ta kontakt for å avtale visning
 • SOLGT


  Mojtaba Alizadeh

  Eiendomsmegler MNEF
  Telefon: (+47) 32211515
  Mobil: (+47) 90839439

  Annen info

  Finnkode: 277916449