: Strømsø - Supersentral 3-roms i 3. etg. - Ny 2006, garasje, heis, solrikt, sydvendt, gangavstand til "alt"
Jernbanegata 4 , 3044 Drammen

Kort om eiendommen

Velkommen til Jernbanegata 4. Dette er en lekker og moderne sydvendt 3-roms leilighet i 3. etg. med veranda på 12 kvm i et nytt bygg fra 2006. Her bor man sentralt i sentrum med tilgang til alle fasiliteter. Boligen disponerer en garasjeplass og det er heis fra garasjeplan til leiligheten. En stilfull. solrik og attraktiv bolig som passer de fleste kjøpegrupper. Perfekt bolig for utleie eller som pendlerbolig (kort vei til flytog og tog til Oslo).

Høydepunkter:

- P-plass i felles garasjeanlegg (angitt B33)
- Nymalt i 2022 (profesjonell maler)
- Sentralvarme (vannbåren)
- Ingen TG3
- Svært sentralt midt på Strømsø
- Heis
- Veranda på 12 kvm
- Ny i 2006
- Balansert ventilasjon
- Mulighet for EL-billading (utredes mulighet for ladepunkter)
- Godt utnyttet planløsning
- Perfekt for utleie

Inneholder

Velkommen til Jernbanegata 4. Dette er en lekker og moderne sydvendt 3-roms leilighet i 3. etg. med veranda på 12 kvm i et nytt bygg fra 2006. Her bor man sentralt i sentrum med tilgang til alle fasiliteter. Boligen disponerer en garasjeplass og det er heis fra garasjeplan til leiligheten. En stilfull. solrik og attraktiv bolig som passer de fleste kjøpegrupper. Perfekt bolig for utleie eller som pendlerbolig (kort vei til flytog og tog til Oslo). Velkommen til visning!

Høydepunkter:

- P-plass i felles garasjeanlegg (angitt B33)
- Nymalt i 2022 (profesjonell maler)
- Sentralvarme (vannbåren)
- Ingen TG3
- Svært sentralt midt på Strømsø
- Heis
- Veranda på 12 kvm
- Ny i 2006
- Balansert ventilasjon
- Mulighet for EL-billading (utredes mulighet for ladepunkter)
- Godt utnyttet planløsning
- Rett ved Campus Drammen (USN)
- Ingen fellesgjeld
- Meget god oppbevaringsplass
- Perfekt for utleie

Inneholder P-rom 65 kvm: Entré/ gang, Stue , Kjøkken m/ åpen løsning til stue, 2 stk. soverom og Bad.
S-rom 3 kvm: Bod

Beliggenhet

Leiligheten ligger i kort gangavstand fra Strømsø Torg og Union Brygge, i 3. etasje med heis, og har en fin beliggenhet mot syd. Tre minutters gange til togstasjonen med hyppige avganger innover mot Oslo. Ca. 6 minutters gange til Bragernes over Brybrua med kafeer, restauranter, kino, teater, koselig torg, kjøpesentre, elveparken m.m. 34 minutter med tog til Oslo.

I området finner man gang- og sykkelbrua Ypsilon, som ble åpnet i januar 2008, konsertscenen Union Scene med en rekke kulturaktører, og kunnskapsparken Papirbredden med Drammensbiblioteket og Universitetet i Sørøst-Norge med nærmere 2000 studenter. Det er også et boligområde med mer enn 450 leiligheter og 128 studenthybler. Drammen busstasjon ligger rett utenfor boligen.

Få minutters gange til Marienlyst hvor det er kjøpesenter, kunstgress/ kunstisbane, Drammenshallen, Marienlyst stadion, treningssenter, Drammensbadet etc. Idyllisk promenade langs elven på Strømsøsiden, samt nye Strømsø Torg. Her bor sentralt i byen med "nærhet til alt"

Adkomst

Beliggende på Strømsø/ busstasjonen, en sidegate til Kreftings Gate. Ved adkomst fra Marienlyst ta til høyre ved Cirkle-K stasjonen. Bygget sees da rett frem. Det vil bli skiltet ved felles visning.

Standard

Moderne, stilfull og lekker leilighet med en god standard. Leiligheten er velholdt, nymalte overflater i 2022 og fremstår med et lyst og tidsriktig uttrykk. Boligen var ny i 2006.

Takstmann oppsummerer standard slik: Eier har bebodd leiligheten siden 2011 og i denne perioden opplyste eier at det ikke har forekommet spesielle forhold knyttet til eiendommen. Eier har i perioden oppgradert
overflater etter behov (overflater malt i år 2022). Boligen er normalt vedlikeholdt, noe oppusset/ fornyet gjennom årene. Det må allikevel påregnes kostnader til vedlikehold og oppgraderinger.

Bad: Baderom/ vaskerom fra byggeår, arbeidene er utført i regi av utbygger og levert som prefabrikkert baderomsmodul, garanti på baderommet er utløpt. Overflater vegger med fliser og himling (innvendige tak) med systemhimling. Overflater gulv med fliser på våtrom med varmekabler. Våtrommet har plastsluk med smøremembran med ukjent utførsel. Bad inneholder følgende sanitærutstyr, dusjnisje med dører og 1-greps blandebatteri, vegghengt klosett, servant montert i baderomsinnredning med skuffer og 1-greps blandebatteri, speil og lys. Opplegg for vaskemaskin. Boligen har balansert ventilasjon (tilluft i oppholdsrom og avtrekk i våtrom), våtrommet har mekanisk avtrekk med tilluft via luftespalter i dør eller lignende.

Kjøkken: Innredning med slette fronter fra byggeåret, benkeplate i heltre, 1 vaskekum i stål med 1- greps blandebatteri og lys under overskap. Vegg over kjøkkenbenk med malte flater. Frittstående og integrerte hvitevarer.
Brannslange montert i benkeskap. Avtrekk via sentralt avtrekksanlegg i bygget.

Hvitevarer

Hvitevarer som er i leiligheten følger med, herunder komfyr, oppvaskmaskin og tørketrommel.

Betalingsbetingelser

Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkl. omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto senest to dager før overtakelse.

Overtagelse, tilleggsinfo.

Etter avtale med selger.

Bebyggelse

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk. Leiligheten er en del av et sameie, det er innhentet byggetegninger på leiligheten. Leiligheten innvendig antas å ikke være ombygd etter byggeåret.

Stor frittliggende boligblokk med heis, leiligheten ligger i 3. etasje. Bod i garasjeanlegget på 2 kvm, merket B33.

Byggemåte

Det er utarbeidet en takstrapport basert på en omfattende bygningskontroll. Rapporten er utarbeidet i henhold til den lovendring som trådte i kraft 01.01.22. Det henvises særskilt til dette dokumentet som er vedlagt prospektet. Kort oppsummert:

EL: Sikringsskap plassert i bod med automatsikringer, 32 AMP hovedsikring. Systemspenning 400V. Vesentlig skjult EL-anlegg. Eier har ikke gjennomført arbeider på det elektriske anlegget i sin tid som eier av boligen.

VVS: Vannrør av kobber og plast. Opplegg for vaskemaskin på baderom. Varmtvann leveres fra fellesanlegg i bygget. Boligen har rør-i-rør system med rørteknisk skap plassert på baderom (i taket). Vannmåler (kaldt- og varmt vann) og hovedstengekran montert i fordelingsskap for rør-i- rør system. Avløpsrør, plast- og soilrør.

Pipe/ ildsted: Ingen ildsteder montert.

Ventilasjon: Boligen har balansert ventilasjon (tilluft i oppholdsrom og avtrekk i våtrom), ventilasjonsaggregatet er felles i bygget og vedlikeholdes av sameiet.

Kommunale avgifter

Kommunale gebyrer fakturert på eiendommen i 2021:
Avløp kr. 2 714,-
Vann kr. 1 743,-
Sum kr. 4 457,-

Tomten

Eiet tomt, ideell andel av tomt, opparbeidede fellesareal med gressplen, beplantning, fortau og parkering.

Vilkår fellesgjeld

Sameiet har ikke lån.

Parkering

Leiligheten disponerer en plass (B33) i parkeringsgarasje (delvis åpen). Innkjøringsport åpnes med automatisk portåpner/ tlf. Det er 74 parkeringsplasser i garasjeanlegg på sameiets eiendom. Disse er seksjonert som tilleggsdeler til enkelte seksjoner. I tillegg har noen seksjoner hver for seg tinglyst bruksrett til 9 parkeringsplasser på annen eiendom (gnr. 110, bnr 940). Hvis eier ikke bruker plassen selv, kan den leies ut. I slike tilfeller skal styret alltid varsles på eget skjema, slik at man kan ha nødvendig kontroll med hvem bilen tilhører, bl. a. av brannhensyn etc

En seksjonseier kan med samtykke fra styret anlegge ladepunkt for elbil og ladbare hybrider i tilknytning til en parkeringsplass seksjonen disponerer, eller andre steder som styret anviser. Styret kan bare nekte samtykke dersom det foreligger en saklig grunn. Kostnader til etablering av ladepunkt, vedlikehold og strøm dekkes av den enkelte seksjonseier. Strøm betales etter målt forbruk der måler er installert, eller ved et beløp fastsatt av styret dersom det ikke er egen måler

Radonmåling

Boligen ligger minimum 3. etg. over bakkenivå og radonmålinger er ikke relevant. Boligen ligger i følge http://geo.ngu.no/kart/radon/ i et område med radon aktsomhetsgrad som er usikker.

Oppvarming

Boligen hadde følgende varmekilder ved befaring;
- vannbåren varme som fordeles via radiatorer
- varmekabler på baderom

Dyrehold

Seksjonseier kan holde dyr dersom gode grunner taler for det, og dyreholdet ikke er til ulempe for de øvrige brukere av eiendommen. Dyrehold forutsetter søknad til styret.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

Hvitvaskingsreglene

Eiendomsmeglere er underlagt Lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering (hvitvaskingsloven) - L01.06.2018 nr. 23. Det følger av loven at megler bl.a. har plikt til å gjennomføre kundekontroll. I de tilfeller hvor kunden er juridisk person skal megler også kartlegge hvem som er reelle rettighetshavere. Med reelle rettighetshavere menes fysiske personer som eier eller kontrollerer mer enn 25% av eierandelene i selskapet. Partene må bidra til at kundekontrollen lar seg gjennomføre på en hensiktsmessig måte. Megler plikter å rapportere mistenkelige transaksjoner til Økokrim. Ved slik rapportering vil ikke partene blir varslet.

Lovverk

Avtaleforholdet mellom partene reguleres av avhendingslova (L03.07.1992 nr. 93 Lov om avhending av fast eigedom)

Diverse

Innglassing av balkonger: Saken generelt omhandler at ved omgjøring av Drammen stasjon må Bane Nor følge nytt regelverk og gjøre tiltak mot støy. Bane Nor har gjennomført en støyvurdering, og har basert på vurderingen fremsatt forslag til Sameiet om å glasse inn balkonger på 3 av byggenes sider mot øst, vest og nord. Fasade mot syd er etter støyvurderingen ikke utsatt for støy over grenseverdier. Det ble på årsmøte 30.03.22 enstemmig vedtatt at sameiet tar imot Bane Nor sitt forslag om innglassing som tilbudt. *Det tas forbehold om godkjenning av Drammen Kommune. 2/3-flertall. Eiere av seksjoner fasade syd tillates å etablere innglassing for egen kostnad (enstemmig vedtatt). Bane Nor har varslet at bygging tidligst kan skje i 2023 (selger opplyser trolig først i 2025).

Styrets arbeid:
Styret har utover ordinære oppgaver med lovpålagte avtaler (Vedtekter og forskrifter) med VVS og elektro også:
1. Etablert ladeanlegg for elbiler under blokkene, 74stk
2. Startet vurdering av andre fyringskilder enn fjernvarme
3. Fulgt opp Bane Nor
a. Midlertidig gangbro
b. Riggområde
c. Flisebekken med ny overvannsledning
d. Innglassnings-diskusjoner sammen med adv. Petter Holmen mot Bane Nor
4. Aktivt tatt i bruk VIBBO som kommunikasjonsplattform
5. Bistått i forsikringssaker
6. Byttet ut videoovervåkningssystemet

Vibbo: Du kan finne informasjon om boligselskapet og ditt boforhold ved å logge deg inn på Vibbo.no. Her finner du oversikt over din bolig, felleskostnader og annen nyttig informasjon. I tillegg er det en enkel kanal for å kunne kommunisere med styret.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

3005/110/206/53:
30.10.1991 - Dokumentnr: 13515 - Erklæring/avtale
Div. best. om avløpsledninger, bygg, murer m.v..
Kan ikke avlyses uten samt. fra Drammen kommune.
Overført fra: Knr:3005 Gnr:110 Bnr:206
Gjelder denne registerenheten med flere

29.05.2006 - Dokumentnr: 252279 - Best. om adkomstrett
Gjensidig bruksrett til kjøre- og gangadkomst i kjelleretasje
Erklæringen kan ikke slettes eller endres uten samtykke fra sameiermøte for 110/206 og 110/940
Gjelder denne registerenheten med flere

29.05.2006 - Dokumentnr: 253673 - Erklæring/avtale
Bestemmelse om gjerde
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere

07.06.2006 - Dokumentnr: 267986 - Erklæring/avtale
Bestemmelse om bebyggelse
Bygging av sportsboder i konflikt med offentlig avløpsledninger.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere

29.05.2006 - Dokumentnr: 252279 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 53
Formål: Bolig
Tilleggsdel: Bygning
Sameiebrøk: 67/5328

29.05.2006 - Dokumentnr: 252279 - Best. om adkomstrett
Rettighet hefter i: Knr:3005 Gnr:110 Bnr:940 Snr:1
Rettighet hefter i: Knr:3005 Gnr:110 Bnr:940 Snr:2
Gjensidig bruksrett til kjøre- og gangadkomst i kjelleretasje
Erklæringen kan ikke slettes eller endres uten samtykke fra sameiermøte for 110/206 og 110/940
Gjelder denne registerenheten med flere

Grunnbok og rekvirerte servitutter/ seksjonering kan sees hos megler.

Vederlag

Provisjon fastpris kr. 45 000,- Markedspakke kr. 17 900,- Oppgjør kr. 5 000,- Alle beløp ink. mva og betales av selger.

Regulering

Sentrumsformål - Nåværende Kommuneplan (5.10.2015)
Kommunedelplan - Kommunedelplan sentrum (30.5.2006)

Gjeldende regulerig:
3005 060258-4 REGULERINGSPLAN FOR JERNBANEGATA 4, BUESLAGET. (17.12.2002) Annet kombinert formål (Bolig/forretning/kontor/bevertning/garasjeanlegg)
3005 0602398 Detaljregulering for InterCity Vestfoldbanen Drammen - Kobbervikdalen (24.4.2018)
Detaljregulering for den nye Bybrua og midlertidig gang- og sykkelbru (14.6.2021)

For øvrige relaterte planer/ deataljplaner, kontakt megler.

Det gjøres oppmerksom på at Bane NOR og kommunen er i gang med store oppgraderingsplaner for nærområdet. Det henvises til kommunens reguleringsplaner/ nettside for mer informasjon. BaneNOR har begynt arbeidet med ny Drammen stasjon.

For flotte illustrasjoner av den nye bybrua, se link: https://www.drammen.kommune.no/om-kommunen/organisasjon-administrasjon/prosjekter/bybrua/

Film om bybrua: https://vimeo.com/490813175

Ferdigattest

Ferdigattest foreligger.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp. Alle eiendommer som er tilknyttet offentlig vann og avløp har private stikkledninger, som vedlikeholdes for eiers egen regning. For ytterligere opplysninger om de private stikkledningene tar man kontakt med kommunen.

Ansvarlig megler

Martin Morken Hjertås
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon

    SOLGT

    Detaljer

  • Verditakst: 4 490 000,-
  • Fellesutgifter: 3 689,-
  • Kommunale avgifter: 4 457,-
  • Ligningsverdi: 932 917,-
  • Primærrom: 65 m2
  • Bruksareal: 68 m2
  • Bruttoareal: 75 m2
  • Tomteareal: 3235 m2
  • Eierform: Eier (Selveier)
  • Boligtype: Leilighet

Visning

  • Ta kontakt for å avtale visning
  • SOLGT


    Martin Morken Hjertås

    Siviløkonom/ Eiendomsmegler MNEF
    Mobil: (+47) 48029950

    Annen info

    Finnkode: 275038040