: St. Hansberget - Praktisk 3-roms i 3 etg. m/ innglasset balkong 11 kvm, 2 soverom, utsikt, oppussing
Solbergs gate 10B , 3040 Drammen

Kort om eiendommen

Leiligheten er en praktisk 3-roms i 3 etg. med behov for oppussing beliggende på populære St. Hansberget. Beliggenheten er meget god på feltet med balkong på 11 kvm. mot grøntområder. Nydelig utsikt mot Drammen by og havn. Boligen har en godt utnyttet planløsning med stor stue, 2 gode soverom og separat kjøkken med plass til frokostgruppe. En trivelig leilighet med behov for oppussing som passer for de fleste!

Boligens kvaliteter:
- Sentralfyr (a-konto oppvarming, varmt vann)
- Stor usjenert innglasset balkong/ terrasse på 11 kvm
- Utsikt over Drammen by og havn
- (Vinduer fra år 2015, 2009 og 2021.)
- Stor stue med plass til større spisegruppe
- Sikringsskap med automatsikringer (nytt i 2018/ 2019)
- Kjellerbod og innvendig bod
- Gjennomgående med mye naturlig lys
- Kort vei til buss

Inneholder

Leiligheten er en praktisk 3-roms i 3 etg. med behov for oppussing beliggende på populære St. Hansberget. Beliggenheten er meget god på feltet med balkong på 11 kvm. mot grøntområder. Nydelig utsikt mot Drammen by og havn. Boligen har en godt utnyttet planløsning med stor stue, 2 gode soverom og separat kjøkken med plass til frokostgruppe. En trivelig leilighet med behov for oppussing som passer for de fleste!

Boligens kvaliteter:
- Sentralfyr (a-konto oppvarming, varmt vann)
- Stor usjenert innglasset balkong/ terrasse på 11 kvm
- Utsikt over Drammen by og havn
- (Vinduer fra år 2015, 2009 og 2021.)
- Stor stue med plass til større spisegruppe
- Sikringsskap med automatsikringer (nytt i 2018/ 2019)
- Kjellerbod og innvendig bod
- Gjennomgående med mye naturlig lys
- Kort vei til buss og Drammen sentrum
- Godt utnyttet planløsning

Inneholder p-rom 70 kvm: Entré/ gang, Stue/ spisestue, Kjøkken , 2 stk. soverom og Bad
S-rom 15 kvm: Bod og Innglasset terrasse

Beliggenhet

Leiligheten ligger fint til i byggets toppetasje med utsikt mot Drammen sentrum og Drammen havn. Leiligheten ligger i et rolig, etablert og attraktivt boligområde på St. Hansberget. Denne blokken har en flott beliggenhet til på feltet. Nordbykollen med regulerte friarealer og flott turterreng og lysløype ligger som nærmeste nabo bak blokkene.

Bussforbindelse til sentrum i umiddelbar nærhet. Gangavstand til Bangeløkka og bussholdeplass. Halvtimes avganger til og fra Oslo morgen og ettermiddag. Gangavstand til Drammen stasjon med veldig god tog- og bussforbindelse. 36 minutter med tog fra Drammen til Oslo. 60 minutter med flytog fra Drammen til Gardermoen med tre avganger i timen.

Lett adkomst til Bangeløkka med påkjøring til E18 til Oslo/ Kongsberg/ Horten, Tønsberg osv. De fleste fritidstilbud i Drammen. Mange fritidstilbud i bydelen. Kort vei til Marienlyst med friluftsbad/ny svømmehall, fotballbaner, friidrettsanlegg og skøytebane. Drammenshallen. Drafn, Skiold og Glassverket er aktive idrettslag på Strømsø med mange aktiviteter og innehar også idrettsanlegg. Kort vei også til Åskollen med fotball-, håndball, korps- og speideraktiviteter.

Adkomst

Fra Strømsø sentrum kjør mot Rundtom. Kjør forbi Cirkle-K stasjonen og ta første vei til venstre (inn Gamle Kongevei). Denne veien følges oppover, ta til høyre inn Solbergsgate. Solbergsgate 10 er da på høyre side av veien i krysset opp til Pettersløkka. Det vil bli skiltet i forbindelse med annonsert fellesvisning.

Standard

Leiligheten har en normal standard sett ut i fra alder. Boligen er normalt vedlikeholdt, noe oppusset/ fornyet gjennom årene. Det må påregnes kostnader til vedlikehold og oppgraderinger. Dette dreier seg
generelt om bygningsdeler med normal aldring, skader og slitasje. Når det gjelder tilstanden for øvrig henvises det til beskrivelse av de forskjellige bygningsdeler.

Vinduer:
Vinduer i tre består av 2- og 3-lags glass med varierende alder, vinduer byttet i regi av borettslaget i senere tid. (Vinduer fra år 2015, 2009 og 2021.)

Bad:
Bad, overflater gulv med fliser med varmekabler og sluk i støpejern, vegger med fliser og innvendige tak med malte flater. Sanitærutstyr med klosett, innebygget badekar med 1-greps blandebatteri, vegghengt servant
med 1-greps blandebatteri, overskap, speil og lys. Naturlig ventilasjon med tilluft via spalte i dør. Det gis en enkel beskrivelse av rommet ettersom det er i daglig bruk, ingen detaljbeskrivelse ettersom baderommet er vurdert til TG 3 ut fra NS 3600.

Kjøkken:
Kjøkkeninnredning med profilerte fronter med ukjent alder (eldre innredning), benkeplate i laminat, 2 vaskekummer i stål med avrenning og 1-greps blandebatteri og lys under overskap. Vegg over kjøkkenbenk med fliser.
Frittstående hvitevarer (ingen hvitevarer montert ved befaring). Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut.

TG3: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
Elektronisk anlegg: Dødsdo/ fullmakt, selger har begrenset kjennskap til boligen. Det anbefales derfor en el-kontroll av anlegget.
Branntekniske forhold: Brannslukingsapparat eldre enn 10 år (2011), dette gir TG 3.

For opplysninger om TG2 og TGIU oppfordres det særskilt til å lese vedlagte boligsalgsrapport fra takstmann.

Hvitevarer

Boligen selges slik den står på visning med inventar/ løsøre.

Betalingsbetingelser

Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkl. omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto senest to dager før overtakelse.

Overtagelse, tilleggsinfo.

Etter avtale med selger.

Bebyggelse

I tomten til borettslaget inngår det flere gårds og bruksnummer, 112/83, 112/545 og 112/547. Grunnbok er kun rekvirert for 112/ 545. Borettslaget består av 191 boliger fordelt på 11 bygninger.
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk.

Lavblokk uten heis. Leiligheten har beliggenhet i 3. etasje. Leiligheten disponerer bod i underetasje/ kjeller (boder er ikke befart eller oppmålt, ingen tilgang (nøkkeloppdrag)).
Felles vaskerom og sykkelbod i kjeller.

Byggemåte

Det er utarbeidet en takstrapport basert på en omfattende bygningskontroll. Rapporten tilfredsstiller den lovendring som trer i kraft 01.01.22. Det henvises særskilt til dette dokumentet som er vedlagt prospektet.

Kort oppsummert:

EL: Sikringsskap plassert i felles gang/ trappegang med automatsikringer, overbelastningsvern 50 AMP. Noe åpent og noe skjult anlegg. Systemspenning 230V. Strømmåler montert i skapet.

VVS: VA (vann og avløp), rør av jern, kobber og plast. Varmtvann leveres fra fellesanlegg i bygget. Hovedstengekran montert i kjøkkenskap. Avløpsrør av plast- og soilrør med varierende alder.

Pipe/ ildsted: Leiligheten har beliggenhet i et sameie/ borettslag og har ikke pipe eller peis.

Tomten

Eiet tomt på 30.447 kvm som tilhører borettslaget. Fellesarealene består av asfalterte parkeringsplasser. Pent opparbeidet felleshage med plen, sittegrupper, blomster og planter.

Vilkår fellesgjeld

Lånenummer: 60308111094, Nordea Bank Abp,filial i Norge
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 01.09.2022: 2.55% pa.
Antall terminer til innfrielse: 56.8
Saldo per 01.09.2022: 22 997 354
Andel av saldo: 122 060
Første termin/første avdrag: 30.06.2021 ( siste termin 31.10.2050 )
Flytende rente

Lånenummer: 60308111086, Nordea Bank Abp,filial i Norge
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 01.09.2022: 2.3% pa.
Antall terminer til innfrielse: 57
Saldo per 01.09.2022: 26 177 591
Andel av saldo: 138 939
Første termin/første avdrag: 30.06.2021 ( siste termin 31.12.2050 )
Flytende rente

Det er ingen mulighet for individuell nedbetaling av fellesgjeld i dette borettslaget.

Parkering

Felles biloppstillingsplasser på borettslagets grunn og offentlig gateparkering. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

St. Hansberget Garasjelag AL har 91 garasjer som ligger på borettslagets eiendom. Garasjelaget er en selvstendig enhet med eget styre som ikke inngår i driften av borettslaget. Her er det mulighet for å kjøpe garasjeplass. Salg og kjøp administreres utenom megler (pris ligger i området ca. 40 000,- - 50 000,-). Leiligheten selges for øvrig uten garasjeplass. Les mer om garasjelaget her: https://www.sthansberget.no/?page=infosider&cid=1

Energibruk/kostnader

Forventet årsforbruk 4459 kwh.

Radonmåling

Boligen ligger minimum tre etasjer over bakkenivå og radonmålinger er ikke relevant. Boligen ligger i følge http://geo.ngu.no/kart/radon/ i et område med radon aktsomhetsgrad som er høy.

Oppvarming

Boligen hadde følgende varmekilder ved befaring;
- vannbåren varme som fordeles via radiatorer
- varmekabler på baderom

Dyrehold

Det skal søkes skriftlig om dyrehold. Det kan ikke holdes dyr uten forutgående samtykke fra styret. Samtykke kan ikke nektes dersom gode grunner taler for at dyrehold tillates, og dyreholdet ikke er til ulempe for de øvrige brukere av eiendommen, jf. burettslagslova § 5-11. Naboer i oppgang og tilstøtende leiligheter skal varsles ved søknad, og de får en frist på 14 dager til å melde eventuelle innvendinger skriftlig til styret.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

Hvitvaskingsreglene

Eiendomsmeglere er underlagt Lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering (hvitvaskingsloven) - L01.06.2018 nr. 23. Det følger av loven at megler bl.a. har plikt til å gjennomføre kundekontroll. I de tilfeller hvor kunden er juridisk person skal megler også kartlegge hvem som er reelle rettighetshavere. Med reelle rettighetshavere menes fysiske personer som eier eller kontrollerer mer enn 25% av eierandelene i selskapet. Partene må bidra til at kundekontrollen lar seg gjennomføre på en hensiktsmessig måte. Megler plikter å rapportere mistenkelige transaksjoner til Økokrim. Ved slik rapportering vil ikke partene blir varslet.

Lovverk

Avtaleforholdet mellom partene reguleres av avhendingslova (L03.07.1992 nr. 93 Lov om avhending av fast eigedom)

Diverse

Borettslaget har egen hjemmeside som kan sees her: http://www.sthansberget.no/

Saker som er under arbeid i borettslaget:
Porttelefoner
Ledlys i alle trappehus og kjellere.
Etablere infrastruktur for elbil lading i borettslaget.
Etablere flere felles ladepunkter i borettslaget.
Drenering i nr 8

Prosjekter, vedlikehold i St Hansberget Borettslag:
Bergvarmeprosjekt. 45 energibrønner og Væske til væske varmepumper i alle blokker. Produserer varmt tappevann og oppvarming av leiligheter.
Bytte balkongdører og vindusfelt ut mot balkong.
Nye Radiatorer i 191 stuer
Jordet kontakt ute på alle balkonger, og sjekk av elektriske installasjoner ute på balkong.
Nye taknedløp (rørfornying), dette måtte gjøres på kort varsel jan, februar 2021
Sette ned 2 pumpekummer bak nr 16/14 ved garasjerekke.
Malt 3 vaskerom, tørkerom
ny gangvei fra garasjerekke bak nr 18 og opp til parkeringsplass (festplassen).
innstallert en pumpe på soilrør/avløp nr 6
Byttet leverandør av internett og tv tjenester
Asfalt bak 18 og i enkelte gårdsplasser
Anskaffet traktor
Pakkebokser fra Posten og PostNord
Ny vaskemaskin i nr 14

Trolig vil det bli en økning både i fellesgjeld og i felleskostnader i årene som kommer.

Det praktiseres dugnad i borettslaget. Vanligvis årlig dugnad om våren i regi av blokken (feiing, raking, vasking av fellesplatting og sånt). Snømåking, trappevask etc. er inkludert i felleskostnader.

Blokken har en tillitsvalgt. Man har en årlig, frivillig innbetaling til huskassa på 150 kroner, brukes til blomster og trivselsting.

Boligen overleveres ryddig og ledig for kjøper uten videre rengjøring.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

Heftelser i eiendomsrett:
1962/300809-2/90 21.09.1962 BEST. OM VANN/KLOAKKLEDN.
Bestemmelser om bebyggelse, veier og diverse
ledninger m.v.
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

2017/531849-1/200 19.05.2017 21:00
FELLESOBL. FOR BOR.INNSK.
Beløp: NOK 2 104 400
Panthaver: Borettslagets andelseiere i fellesskap,jf
lov om burettslag § 2-11,1.ledd
LØPENR: 13981249
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

2021/254980-1/200 02.03.2021 21:00
PANTEDOKUMENT
Beløp: NOK 51 000 000
Panthaver: NORDEA BANK ABP FILIAL I NORGE
ORG.NR: 920 058 817
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

Vederlag

Provisjon kr. 45 000,- Markedspakke kr. 17 900,- Oppgjør kr. 5 000,- Alle beløp ink. mva og betales av selger.

Regulering

Eiendommen er regulert til boliger i henhold til reguleringsplan "Regulerings og bebyggelsesplan for Sankt Hansberget" datert 10.10.60 med bestemmelser datert 16.06.15 (kommuneplan). Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Ferdigattest

Ferdigattest foreligger. Midlertidig brukstillatelse for innglassing av balkong og fasadeendring 03.06.20.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt vann og avløp.

Ansvarlig megler

Martin Morken Hjertås
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon

  Detaljer

 • Verditakst: 2 790 000,-
 • Totalpris: 3 050 998,-
 • Fellesgjeld: 260 998,-
 • Fellesutgifter: 5 185,-
 • Primærrom: 70 m2
 • Bruksareal: 85 m2
 • Tomteareal: 30447 m2
 • Eierform: Andel
 • Boligtype: Leilighet

Visning

 • 04.10.2022, 17:00 - 18:00.

 • Martin Morken Hjertås

  Siviløkonom/ Eiendomsmegler MNEF
  Telefon: (+47) 48029950

  Annen info

  Finnkode: 272363761