Fjell: Fjell - Fin 3-roms med nytt bad i 2017-2019, balkong 7 kvm, sol ,heis, nær marka!
Lauritz Hervigs vei 164C , 3035 Drammen

Kort om eiendommen

Velkommen til denne lyse 3-roms leiligheten på Fjell. Her bor du usjenert og fritt med en solrik balkong og heis direkte til leilighetsplan. Kort vei til marka og sentrum. Hyppige bussavganger rett utenfor blokken. Borettslaget har renovert badene i perioden 2017-2019 og har fått nye radiatorer i 2022. Svært billige strømkostnader da boligen har sentralfyr. Dette er en perfekt leilighet for de fleste målgrupper.

Velkommen til visning!

Høydepunkter:

- Radiatorer er nye i 2022
- Rør er nytt i 2017-2018 (regi av borettslaget)
- Solrikt
- Automatsikringer
- Usjenert uten innsyn
- Balkong med plass til sittegruppe (7 kvm) m/ markise
- Kort vei til buss/ sentrum
- Gangavstand til marka
- Heis i bygget
- Sentralvarme
- Meget god planløsning
- Store vindusflater

Inneholder

Velkommen til denne lyse 3-roms leiligheten på Fjell. Her bor du usjenert og fritt med en solrik balkong og heis direkte til leilighetsplan. Kort vei til marka og sentrum. Hyppige bussavganger rett utenfor blokken. Borettslaget har renovert badene i perioden 2017-2019 og har fått nye radiatorer i 2022. Svært billige strømkostnader da boligen har sentralfyr. Dette er en perfekt leilighet for de fleste målgrupper, enten det er for en enslig som ønsker god plass eller en familie med barn.


Velkommen til visning!

Høydepunkter:

- Radiatorer er nye i 2022
- Rør er nytt i 2017-2018 (regi av borettslaget)
- Solrikt
- Automatsikringer
- Usjenert uten innsyn
- Balkong med plass til sittegruppe (7 kvm) m/ markise
- Kort vei til buss/ sentrum
- Gangavstand til marka
- Heis i bygget
- Sentralvarme
- Meget god planløsning
- Store vindusflater

Inneholder p-rom 68 kvm: Entré/ gang, Stue , Kjøkken , 2 stk. soverom og Bad.

Bod 1,3 kvm merket C11 og matbod i kjeller.

Beliggenhet

Beliggende i område med etablert blokkbebyggelse, ytterst i boligfeltet. Kort gangavstand til barne- og ungdomsskole, barnehager, idrettsanlegg, lekeplass, bibliotek og dagligvarebutikk. Meget god bussforbindelse til Drammen sentrum. Solrik og usjenert terrasse. Gode bussforbindelser til sentrum, som korresponderer videre til andre deler av byen. 7 minutters kjøring til jernbanestasjon. Toget tar ca. 36 minutter fra Drammen stasjon til Oslo og 15 minutter til Asker. Flytog fra Drammen til Gardermoen, se rutetider på www.flytoget.no. Kort vei til påkjøring på E-18 og E 134, ved Bangeløkka.

De fleste fritidstilbud i Drammen. Eget næridrettsanlegg med bla. kunstgressfotballbane på Fjell, utover dette er nærmeste idrettslag Skiold ski- og ballklubb som er en aktiv og allsidig idrettsforening. De har eget
treningsanlegg med kunstgressbane på Marienlyst med bla. naturisbane og kunstisbane på vinterstid. Egen fritidsklubb på Fjell Ungdomscafe og Fjell Juniorklubb. Eget skolekorps.

Adkomst

Fra Drammen sentrum (Strømsø). Følg skilting til Fjell. Kjør bak Strømsø-senteret og opp til Styrmoesvei, (ta til høyre). Følg veien rett frem og ta til venstre opp Austadveien og følg denne forbi Kiwi. Ta ned til venstre etter gatekjøkkenet. Blokken kommer da på venstre hånd. Det vil bli skiltet ved felles visning.

Standard

Boligen er normalt vedlikeholdt, noe oppusset/ fornyet gjennom årene. Baderom/ wc og VA (vann og avløp) er oppgradert i regi av borettslaget med ferdigattest fra år 2019. Det må allikevel påregnes kostnader til vedlikehold og oppgraderinger. Dette dreier seg generelt om bygningsdeler med normal aldring, skader og slitasje. Når det gjelder tilstanden for øvrig henvises det til beskrivelse av de forskjellige bygningsdeler.

Bad:
Baderom er oppgradert i regi av borettslaget, fremdeles gjenværende garantitid på produkter og arbeid. Det foreligger ferdigattest for baderom/ wc fra år 2019, arbeidene antas utført i år 2017 til 2019. Overflater vegger med fliser og himling (innvendige tak) med malte flater. Overflater gulv med fliser på våtrom med varmekabler. Nedsenket gulv i dusjnisje. Våtrommet har plastsluk med ukjent tettesjikt/ membran. Bad inneholder følgende sanitærutstyr, dusjnisje med dører og 1-greps blandebatteri, klosett, servant montert i baderomsinnredning med dører og 1-greps blandebatteri, overskap, speil og lys. Opplegg for vaskemaskin. Baderom med mekanisk avtrekk (sentralavtrekk i bygget) med tilluft via luftespalter i dør.

Kjøkken:
Kjøkkeninnredning med profilerte fronter med ukjent alder, benkeplate i laminat, 1 1/2 vaskekum i stål med avrenning og 1-greps blandebatteri og lys under overskap. Frittstående hvitevarer. Det er kjøkkenventilator med kullfilter.

Kort oppsummering av TG3 forhold:
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn - Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.

For øvrige tilstandsgrader og beskrivelse, se takst vedlagt prospektet.

Hvitevarer

Hvitevarer som står i boligen medfølger ikke. Løsøre: Små hyller på rom og i gangen blir også fjernet.

Leiebeløp inkluderer

Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkl. omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto senest to dager før overtakelse.

Leieperiode

Overtakelse etter avtale

Bebyggelse

Høyblokk med heis. Leiligheten har beliggenhet i 1. etasje.
Bod 1,3 kvm merket C 11 og matbod i kjeller.

Borettslaget består av 304 boliger fordelt på 2 bygninger.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU
(tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.

Kort oppsummert:

EL: Sikringsskap plassert i felles bod i gang med automatsikringer, hovedsikring 25 AMP. Noe åpent, men vesentlig skjult EL-anlegg. Systemspenning 230V. Strømmåler montert i skapet. Ved salg av andel i borettslaget kreves det av styret at det skal utføres sjekk av det elektriske anlegget i leiligheten. Bekreftelse på utført Elsjekk skal sendes NBBO sammen med skjema om godkjennning andelseier. Borettslaget har rammeavtale med selskapet Power Tec for levering av slik elsjekk til fast pris pr. leilighet. Dette er utført for denne boligen og rapport kan sees hos megler. Ingen avvik funnet.

VVS: Vannrør av jern, kobber og plast. Avløpsrør, plast- og soilrør. Varmtvann leveres fra fellesanlegg i bygget i regi av borettslaget/ sameiet.

Tomten

Felleseiendommen er opparbeidet med asfalterte internveier og gårdsplass, steinsatte arealer, felles sittegrupper og sykkelparkering. Eiendommen har plenområder, samt prydbusker, trær og annen beplantning.

I tomten til borettslaget inngår det flere gårds og bruksnummer, 23/89, 23/79, 23/88, 23/78, 24/28, 24/34 og 23/90.

Vilkår fellesgjeld

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 96660140554, BoligBanken ASA
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 12.07.2022: 2.3% pa.
Antall terminer til innfrielse: 39
Saldo per 12.07.2022: 65 578 976
Andel av saldo: 250 602
Første termin/første avdrag: 30.06.2022 ( siste termin 31.12.2041 )
Flytende rente

Det er ingen mulighet for individuell nedbetaling av fellesgjeld i dette borettslaget.

Parkering

Beboere kan få tildelt en parkeringsplass så sant det er noen ledige (borettslaget har 179 P-plasser til 304 leiligheter). Det gjøres på den måten at beboer henvender seg på kontoret til BRL., betaler et depositum som tilbakebetales når plassen ikke lenger skal benyttes. Ingen får 2 plasser. Man får da et parkeringskort som må legges synlig i frontruta og dette skal stemme overens med skilt på plass.

Borettslaget er sammen med de øvrige borettslagene på Fjell i gang med ladestasjoner. Vi har et samarbeid med Elbilforeningen i Norge og Drammen kommune. De er i startfasen og vil i samarbeid med dem klargjøre hva som må gjøre av graving, hvilke typer lading og ikke minst pris. Det vil være slik at prisen for utbygging vil gjenspeile seg i den timeprisen som ladingen vil koste. Det vil bli lagt opp til et eget informasjonsmøte når vi kommer lengre fram i prosjektet.

Radonmåling

Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Boligen ligger i følge http://geo.ngu.no/kart/radon/ i et område med radon aktsomhetsgrad som er usikker.

Oppvarming

Boligen varmes opp ved vannbåren varme som fordeles via radiatorer. Radiatorer byttet i regi av borettslaget i perioden 2020/ 2021.

Dyrehold

Husdyrhold tillatt etter spesielle regler, se husordensreglenes pkt. 3.

Utleiers krav til sikkerhet

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

Hvitvaskingsreglene

Eiendomsmeglere er underlagt Lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering (hvitvaskingsloven) - L01.06.2018 nr. 23. Det følger av loven at megler bl.a. har plikt til å gjennomføre kundekontroll. I de tilfeller hvor kunden er juridisk person skal megler også kartlegge hvem som er reelle rettighetshavere. Med reelle rettighetshavere menes fysiske personer som eier eller kontrollerer mer enn 25% av eierandelene i selskapet. Partene må bidra til at kundekontrollen lar seg gjennomføre på en hensiktsmessig måte. Megler plikter å rapportere mistenkelige transaksjoner til Økokrim. Ved slik rapportering vil ikke partene blir varslet.

Lovverk

Avtaleforholdet mellom partene reguleres av avhendingslova (L03.07.1992 nr. 93 Lov om avhending av fast eigedom)

Diverse

Det praktiseres "vaktmesteruke" i borettslaget. Hver leilighet må vaske gangen og trapp en etasje ned hver 4.uke, det blir hengt lapp på døra når det er din tur.

Borettslaget har følgende bestemmelser:
- Oppussing (rehabilitering) av kjøkken kan bare utføres av fagfolk

Saker planlagt i 2022:
- Radiatorer og stigerør i blokk 18 skiftes
- Firesafe har fått ny 10 års avtale og skal bytte røykvarsler og pulverapparater
- Sjekk av tak i begge blokkene
- Alle hovednøkler byttes ut med nytt brikkesystem (datastyrt)

Vedlikehold som er gjennomført i 2021:
- Alle lamper i trappeoppgangene/utelys er skiftet til bevegelsesstyrte Led-lamper.
- I bodgangene er det skiftet til store Led-lamper
- Radiatorer og stigerør i blokk 17 ble skiftet.

Det vil ikke bli ytterligere rengjort i forhold til overtakelse, men boligen overleveres i ryddig stand.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

Heftelser i eiendomsrett:
1972/1856-2/90 24.03.1972 BEST. OM VANN/KLOAKKLEDN.
Div. ledninger
Bestemmelse om bebyggelse
Med flere bestemmelser

2016/265430-1/200 21.03.2016 PANTEDOKUMENT
Beløp: NOK 4 056 000
Panthaver: BRRTL ANDELSEIERE JFR L OM BRRTL § 2-11, 1.LEDD
LØPENR: 13853430
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

2022/37053-1/200 11.01.2022 10:41
PANTEDOKUMENT VED BYTTE AV BANK
Beløp: NOK 67 015 842
Panthaver: BOLIGBANKEN ASA
ORG.NR: 914 827 841
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE
ELEKTRONISK INNSENDT

Vederlag

Provisjon kr. 40 000,- ink. mva. Markedspakke kr. 17 900,- Oppgjør kr. 5 000,- Alle beløp ink- mva og betales av selger.

Regulering

Plantype Kommuneplanens arealdel
Status Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse 05.10.2015
Bestemmelser http://webhotel2.gisline.no/GisLinePlanarkiv/0602/Dokumenter/VedtaksDokumenter/KP_335_B20151015.pdf
Lovmerknad PBL 2008
Delarealer Delareal 22 051 m
Arealbruk Boligbebyggelse,Nåværende

Navn REGULERINGSPLAN FOR AREAL TIL OFFENTLIG BEBYGGELSE, FJELL ØVRE.
Plantype Eldre reguleringsplan
Status Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse 12.12.1973

Navn REGULERINGS- OG BEBYGGELSESPLAN FOR FJELLOMRÅDET.
Plantype Eldre reguleringsplan
Status Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse 09.11.1965

Navn FJELLSVEIEN, PARSELL LAURITZ HERVIGS VEI - GJERPENENDRING AV REG. PLAN STEDFESTE
Plantype Eldre reguleringsplan
Status Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse 24.06.1997

Ferdigattest

Ferdigattest foreligger ikke, kun midlertidig brukstillatelse.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt vann og avløp.

Ansvarlig megler

Martin Morken Hjertås
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon

  SOLGT

  Detaljer

 • Verditakst: 2 490 000,-
 • Totalpris: 2 740 602,-
 • Fellesgjeld: 250 602,-
 • Fellesutgifter: 6 507,-
 • Ligningsverdi: 690 469,-
 • Primærrom: 68 m2
 • Bruksareal: 68 m2
 • Tomteareal: 31530 m2
 • Eierform: Andel
 • Boligtype: Leilighet

Visning

 • Ta kontakt for å avtale visning
 • SOLGT


  Martin Morken Hjertås

  Siviløkonom/ Eiendomsmegler MNEF
  Telefon: (+47) 48029950

  Annen info

  Finnkode: 268683519