St. Hansberget: BOLIGEN ER SOLGT - VISNING 18.08 ER AVLYST
Pettersløkka 26E , 3040 Drammen

Kort om eiendommen

BOLIGEN ER SOLGT - VISNING 18.08 ER AVLYST

Inneholder

Leiligheten er en lys og moderne 4-roms leilighet i 4 etg. Meget god planløsning. Nytt bad i 2018 (fagmessig) og ny kjøkkeninnredning i 2005. Bygget grenser til friareal og boliger ligger høyt og fritt med flott utsikt. Leiligheten har en stor innglasset flislagt balkong på 12 kvm (ny i 2010) som fungerer som et ekstra uterom om sommeren eller lagringsrom på vinteren. I tillegg er det en luftebalkong 1 kvm med adkomst fra soverom. Dette er kanskje den beste beliggenheten på feltet. Her bor du på toppen, med utsikt og usjenert uten innsyn med skogen som nærmeste nabo. En leilighet som absolutt bør sees!

Boligens kvaliteter:

- Bod i kjeller på 3 og 3,5 kvm samt en matbod
- Nytt bad i 2018 (i regi av borettslaget)
- Ingen TG3
- Kjøkkeninnredning fra 2005
- Solrikt
- Endeleilighet uten innsyn
- Nydelig utsikt
- Peisovn i stue
- Sikringsskap med automatsikringer (nytt i 2014)
- Innglasset balkong 12 kvm med utgang fra stuen fra 2010
- Balkong 1 kvm med adkomst fra soverom
- Kort vei til marka og friområder
- Populært boområde

Inneholder: Entré/ gang, Stue , Kjøkken , 3 stk. soverom , Bad/ vaskerom,og Wc.
S-rom 12 kvm: Innglasset terrasse

Hver leilighet disponerer 2 boder og 1 matskap i kjelleren.

Beliggenhet

Leiligheten ligger fint til i 4 etg. (gjennomgående) i et rolig, etablert og attraktivt boligområde på St. Hansberget. Boligen er en endeleilighet og kan by på mye lys og særdeles flott utsikt. Dette er kanskje den beste beliggenheten på feltet. Her bor du på toppen, med utsikt og usjenert med skogen som nærmeste nabo. Nordbykollen med regulerte friarealer og fint turterreng og lysløype ligger som nærmeste nabo bak blokkene. Bussforbindelse til sentrum i umiddelbar nærhet. Gangavstand til Drammen stasjon med god tog- og bussforbindelse. 36 minutter med tog fra Drammen til Oslo. 60 minutter med flytog fra Drammen til Gardermoen. Lett adkomst til Bangeløkka med påkjøring til E18 til Oslo/ Kongsberg/ Vestfold. De fleste fritidstilbud i Drammen. Mange fritidstilbud i bydelen. Kort vei til Marienlyst med friluftsbad/ svømmehall, fotballbaner, friidrettsanlegg og skøytebane og Drammenshallen.

Adkomst

Fra Strømsø; følg Bj. Bjørnsonsgate forbi Brandengen skole. Ta inn til venstre, Gamle Kongevei og følg denne nesten til toppen. Ta inn Solbergsgate til høyre, ta første vei til venstre som er Pettersløkka. Blokken ligger på toppen på høyre side. Visninger vil bli skiltet.

Standard

Leiligheten har en normal standard sett ut i fra alder. Eier har bebodd leiligheten siden 1985 og i denne perioden opplyste eier at det ikke har forekommet spesielle forhold knyttet til eiendommen. Eier har i perioden oppgradert overflater etter behov. Kjøkkeninnredning fra år 2005. Borettslaget har oppgradert baderom, wc og VA (vann og avløp) i år 2018. Leiligheten er normalt vedlikeholdt, noe oppusset/ fornyet gjennom årene. Det må allikevel påregnes kostnader til vedlikehold og oppgraderinger. Dette dreier seg generelt om bygningsdeler med normal aldring, skader og slitasje. Når det gjelder tilstanden for øvrig henvises det til beskrivelse av de forskjellige bygningsdeler.

Overflater: Overflater gulv med laminat, belegg og parkett. Overflater vegger med brystningspanel, malt miljø- glassfiberstrie, malt tapet og MDF-panel. Overflater himling (innvendige tak) med malte flater og MDF-panel.

Bad: Bad/ vaskerom oppgradert/ renovert i år 2018, arbeidene er utført i regi av borettslaget, Overflater vegger med fliser og himling (innvendige tak) med MDF-panel. Overflater gulv med fliser på våtrom med
varmekabler. Nedsenket gulv i dusjnisje. Våtrommet har plastsluk med ukjent tettesjikt/ membran. Bad inneholder følgende sanitærutstyr, dusjnisje med dører og 1-greps blandebatteri, servant montert i baderomsinnredning med skuff og 1-greps blandebatteri, høyskap og overskap med speil og lys. Opplegg for vaskemaskin. Baderom med naturlig ventilasjon, med tilluft via luftespalter i dør.

Kjøkken: Kjøkkeninnredning med profilerte fronter fra år 2005, benkeplate i laminat, 1 1/2 vaskekum i stål med avrenning og 1-greps blandebatteri og lys under overskap. Vegg over kjøkkenbenk med fliser. Frittstående og integrerte hvitevarer. Varmtvannsbereder montert i kjøkkenbenk. Automatisk vannstopper montert i vaskeskap i kjøkkenbenk. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut.

WC: Wc med fliser på gulv/ vegger og himling (innvendige tak) med MDF-panel. Sanitærutstyr, vegghengt klosett (med utsparring i vegg for drenering av innbygningssisterne) og vegghengt servant med 1-greps blandebatteri.

TG2:
Utvendig > Dører - Litt slitt overflate enkelte steder.
Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger - Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Stedvis er det registrert "bom" på fliser (limet slipper under fliser og er ikke tilstrekkelig festet til underlaget). På generelt grunnlag anbefales jevnlig vedlikehold av rekkverk og gulv.
Våtrom/ WC > Overflater Gulv > Bad/ vaskerom - Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Rommet har kun naturlig ventilasjon. Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet,
Tekniske installasjoner > Varmtvannstank - Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Fastmontert sokkel på kjøkkeninnredning, det er ikke mulig å kontrollere understøttelse av bereder i benkeskapet, nærmere undersøkelser må påregnes og utbedring om ikke det er tilstrekkelig understøttelse for bereder i kjøkkenskap.

Hvitevarer

Hvitevarer kjøkken (medfølger):
*Integrert Eico keramisk koketopp/stekeovn
*Integrert Eico oppvaskmaskin
*Frittstående Miele kjøl/frys - dette er gammelt men funker bra

Løsøre:
*Skap på soverommene medfølger
*De 3 prisme taklampene i entreen medfølger
*Taklampene på 1 "barnerom" medfølger
*Garderobehylle i entreen medfølger
*De 2 prisme taklampene i stua medfølger ikke
*De 4 lampettene på vegg i stua medfølger ikke
*Prisme taklampa på hovedsoverom medfølger ikke
* Taklampe (hvit m/prismer) på gjesterom medfølger ikke

*Veggmontert TV på hovedsoverom medfølger ikke (veggstativ TV medfølger)
*Alt av gardinoppheng medfølger
*Persienner i stua og rullegardin kjøkken medfølger
*Panelovner (kjøkken og hovedsoverom) medfølger

Leiebeløp inkluderer

Kjøpesum inkl. omkostninger innbetales til meglers klientkonto senest to virkedager innen overtakelse.

Leieperiode

Etter avtale med selger.

Bebyggelse

Borettslaget består av 165 boliger, fordelt på 5 bygninger. Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk.

Lavblokk uten heis.
Leiligheten har beliggenhet i 4. etasje.
Leiligheten disponerer boder i kjeller på 3 kvm og 2,5 kvm begge merket 410 samt en matbod.
Felles vaskerom og sykkelbod i kjeller.

Byggemåte

Det er utarbeidet en takstrapport basert på en omfattende bygningskontroll. Rapporten tilfredsstiller den lovendring som trådte i kraft 01.01.22. Det henvises særskilt til dette dokumentet som er vedlagt prospektet.

Kort oppsummert:

EL: Sikringsskap plassert i felles gang/ trappegang med automatsikringer, overbelastningsvern 40 AMP. Vesentlig skjult EL-anlegg. Systemspenning 230V. Stømmåler montert i sikringsskapet. Nytt sikringsskap fra år 2014
(oppgradert i regi av borettslaget, samsvarserklæring foreligger).

VVS: VA (vann og avløp), rør av jern, kobber og plast. Boligen har rør-i-rør system med rørteknisk skap plassert på baderom. Hovedstengekran montert i fordelingsskap for rør-i-rør system. Automatisk vannstopper med
magnetventil montert i kjøkkenbenk. VA (vann og avløp) er oppgradert i regi av borettslaget ved oppgradering av baderom i år 2018. Avløpsrør, plast- og soilrør. VA (vann og avløp) er oppgradert i regi av borettslaget ved
oppgradering av baderom i år 2018. Varmtvannsbereder 120 liters plassert i kjøkkenbenk i følge eier fra år 2018.

Pipe/ ildsted: Murt teglpipe, innvendig i boligen er pipen pusset og malt. Peisovn montert i stue. Feierseksjonen gjennomførte tilsyn med fyringsanlegget den 03.09.2021. Det ble under tilsynet ikke avdekket noen feil eller mangler ved fyringsanlegget.

Tomten

Stor, eiet felles selveiertomt for hele borettslaget på 24.481 kvm. Tomten er delvis naturtomt, mens store deler av tomten er opparbeidet med asfalterte parkeringsplasser og internveier, samt hyggelig opparbeidet felleshage med plen, blomster, planter og sittegrupper.

I tomten til borettslaget inngår det flere gårds og bruksnummer, 112/453 og 112/452.

Vilkår fellesgjeld

pesifikasjon av lån:
Lånenummer: 94937032816, Handelsbanken Eiendomskreditt filial av Stadshypotek AB
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 27.04.2022: 2.1% pa.
Antall terminer til innfrielse: 42.01
Saldo per 27.04.2022: 44 842 522
Andel av saldo: 271 773
Første termin/første avdrag: 30.12.2017 ( siste termin 30.12.2042 )
Flytende rente
Lånet blir tatt opp i forskjellige rater. Tot lån kr.51.300.000,-. (Rehabilitering av bad)

Lånenummer: 12135794412, DNB Boligkreditt AS - ikke standard
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 27.04.2022: 2.3% pa.
Antall terminer til innfrielse: 5
Saldo per 27.04.2022: 2 616 619
Andel av saldo: 19 153
Første termin/første avdrag: 30.06.2018 ( siste termin 30.06.2024 )
Flytende rente

Det er ingen mulighet for individuell nedbetaling av fellesgjeld i dette borettslaget.

Parkering

Felles biloppstillingsplasser på borettslagets grunn og offentlig gateparkering. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.
Selger opplyser: Etablering av elbilladere er planlagt, vil påvirke felleskostnadene i liten grad.

Borettslaget har eget frittstående garasjelag hvor det er muligheter for kjøp av garasjeplass, kontakt borettslaget for nærmere informasjon.

Energibruk/kostnader

Strømforbruk 2021 : Totalt: 15.936,- kroner - 9.815 kwh. Dette inkluderer strøm til oppvarming, da selger ikke har benyttet vedfyring.

Radonmåling

Boligen ligger minimum 4 etg over bakkenivå og radonmålinger er ikke relevant. Boligen ligger i følge http://geo.ngu.no/kart/radon/ i et område med radon aktsomhetsgrad som er moderat til lav.

Oppvarming

Boligen varmes i dag opp ved strøm/ panelovner. Peisovn montert i stue. Varmekabler på baderom.

Dyrehold

Husdyrhold som hund, katt m.v. er i utgangspunktet ikke tillatt, men borettslaget følger de til enhver tid gjeldende lovregler for dette. Ved ev anskaffelse av husdyr, skal begrunnet søknad sendes styret på forhånd. (Det må innhentes skriftlig uttalelse fra alle andelseiere i oppgangen).

Utleiers krav til sikkerhet

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

Hvitvaskingsreglene

Eiendomsmeglere er underlagt Lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering (hvitvaskingsloven) - L01.06.2018 nr. 23. Det følger av loven at megler bl.a. har plikt til å gjennomføre kundekontroll. I de tilfeller hvor kunden er juridisk person skal megler også kartlegge hvem som er reelle rettighetshavere. Med reelle rettighetshavere menes fysiske personer som eier eller kontrollerer mer enn 25% av eierandelene i selskapet. Partene må bidra til at kundekontrollen lar seg gjennomføre på en hensiktsmessig måte. Megler plikter å rapportere mistenkelige transaksjoner til Økokrim. Ved slik rapportering vil ikke partene blir varslet.

Lovverk

Avtaleforholdet mellom partene reguleres av avhendingslova (L03.07.1992 nr. 93 Lov om avhending av fast eigedom)

Diverse

Det forventes at alle i oppgangen bidrar til å måke/ koste inngangspartiet, og ellers holde ryddig i trappegangen. Eksternt firma for snømåking av tomten og for trappevask. Det praktiseres et par timers felles dugnad hvert år.

Saker som har vært- og er under arbeid i borettslaget:
Styret er av den oppfatning at det utførte løpende og periodiske vedlikeholdet er tilstrekkelig for å opprettholde den bokførte verdien på bygningsmassen. Baderoms renoveringen er ferdigstilt. Takene over inngangspartiene er renovert og vinduene skiftet ut. Callinganlegget ble skiftet ut og oppgradert. Det har vært skiftet ut en del vinduer.

Styret har i lengre tid arbeidet med å innfri kravet om tilgang på lademulighet i Pettersløkka. Det er valgt å samarbeide med Elbilforeningen for å sikre en best mulig løsning både økonomisk, praktisk og ut fra både dagens, og fremtidig, behov. Styret ser for seg å foreta etablering av ladepunkter trinnvis. Det er tatt utgangspunkt i to alternativer for første del av etableringen.

1. Det settes opp 6 veggmonterte ladepunkter på baksiden av nr.13. Her arbeides det også med muligheten for å asfaltere, og merke opp parkeringsplassene for å sørge for best mulig utnyttelse av plassen.

2. Det settes opp 6 ladepunkter på parkeringsplassen ved langsiden av søppelskuret til nr.13 og 19. Dette gjøres som tillegg til alternativ 1, altså 12 ladepunkter til sammen. Etter gjennomgang av innkommende anbud vil styret ha en oversikt over kostnadene ved en slik etablering, og også kunne komme med et tidsperspektiv for oppstart. Det vil da være hensiktsmessig å avholde en ekstraordinær generalforsamling slik at andelseierne kan ta stilling til om de ønsker å gå for alternativ 1 eller 2.

Annet:
Det er byttet noen soveromsvinduer. Det vil i 2022 bli byttet vinduer der det meldes inn behov.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

Urådighet. Tinglyst 10.09.1964. Doknr 302265

Bestemmelse om vann/kloakkledning. Tinglyst 06.08.1964. Doknr 301822

Obligasjon. Tinglyst 05.06.1998. Doknr 8667.

Pantedokument. Tinglyst 03.05.2017. Doknr 463837

Ovenstående heftelser vil følge eiendommen ved salg, og ved inngivelse av bud aksepteres disse av budgiver/kjøper.

29.07.1964 REGISTRERING AV GRUNN
Denne matrikkelenhet utskilt fra: KNR: 0602 GNR:
112 BNR: 324

Regulering

Eiendommen ligger i regulert område avsatt til boligformål. Reguleringsplanen ligger under regulerings - og bebyggelsesplan for Sankt Hansberget vedtatt 23.11.1962. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan sees hos megler.

Ferdigattest

Ferdigattest foreligger og kan sees hos megler.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt vann og avløp.

Ansvarlig megler

Martin Morken Hjertås
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon

  SOLGT

  Detaljer

 • Verditakst: 3 490 000,-
 • Totalpris: 3 780 925,-
 • Fellesgjeld: 290 925,-
 • Fellesutgifter: 5 373,-
 • Ligningsverdi: 843 709,-
 • Primærrom: 87 m2
 • Bruksareal: 99 m2
 • Tomteareal: 24481 m2
 • Eierform: Andel
 • Boligtype: Leilighet

Visning

 • Ta kontakt for å avtale visning
 • SOLGT


  Martin Morken Hjertås

  Siviløkonom/ Eiendomsmegler MNEF
  Telefon: (+47) 48029950

  Annen info

  Finnkode: 268553119