Berger: Berger - Enebolig med oppgraderingsbehov, garasje, nydelig fjordutsikt, beliggende alene og usjenert med landlig idyll
Sandebuktveien 397 , 3077 Sande i Vestfold

Kort om eiendommen

Velkommen til Sandebuktveien 397. Dette er en innholdsrik enebolig over 2 etasjer + loft, beliggende i naturskjønne omgivelser mellom Berger og Hagasand. Kun 10 minutter til Svelvik og 15 min til Sande. Her bor man landlig og med nydelig fjordutsikt. Store skogsområder bak boligen i tillegg til kyststi gir dette muligheter for tur- og rekreasjon i idylliske omgivelser. Jobber du i Oslo er du i byen på ca. 1 time. Eiendommen ligger alene og usjenert og med en solrik og koselig beliggenhet.

Velkommen til visning!

Inneholder

Velkommen til Sandebuktveien 397. Dette er en innholdsrik enebolig over 2 etasjer + loft, beliggende i naturskjønne omgivelser mellom Berger og Hagasand. Kun 10 minutter til Svelvik og 15 min til Sande. Her bor man landlig og med nydelig fjordutsikt. Store skogsområder bak boligen i tillegg til kyststi gir dette muligheter for tur- og rekreasjon i idylliske omgivelser. Jobber du i Oslo er du i byen på ca. 1 time. Eiendommen ligger alene og usjenert og med en solrik og koselig beliggenhet.

Eiendommens kvaliteter/ høydepunkter:

- Solrik eiendom i et rolig område
- Nydelig fjordutsikt
- 4 soverom
- Taket tekket med takstein fra år 2010
- Bad u. etg 2010
- To stk sikringsskap - begge med automatsikringer
- Pipeløp med mulighet for ildsted
- Offentlig vann
- Stor solrik veranda på 20 kvm
- Terrasse på mark på 38 kvm
- Flott naturtomt rundt eiendommen
- Kun noen hundre meter til sjøen
- Turmuligheter uansett hvor man går
- "Sørlandsidyll" i Oslofjorden

Inneholder:

U. etg p-rom 52 kvm: Entré , Stue/kjøkken , Gang , Kontor , Bad
S-rom 23 kvm: Bod , Boder m/ trapp

1. etg p-rom 89 kvm: Entré , Gang , Stue , Kjøkken , 2 stk. soverom , Bad , Trapperom (underetasje), Trapperom (loft)

Loft p-rom 33 kvm: Gang m/ trapp, 2 stk. soverom.

Terrasser:
Veranda 20 kvm delvis overbygget med adkomst fra stue.
Terrasse, plate på mark 38 kvm ved inngangsparti i underetasje.

Beliggenhet

Eiendommen har en naturskjønn og attraktiv beliggenhet ved Berger - like ved Hagasand, ikke langt fra Bjerkøya i Sande i Holmestrand kommune. Nærheten til den fine skjærgården gir mulighet for bading, båtutflukter til øyer og strender eller restaurantbesøk i Holmsbu/ Rødtangen/ Holmestrand og Svelvik. Sandebukta er kjent for godt helårsfiske. Det er flotte turmuligheter i skogsterreng med lysløyper både til Suluvann og Blindevann. Det er gangavstand til fjorden hvor man kan følge kyststien stort sett sammenhengende langs hele Sandebukta fra grensen mot Holmestrand til grensen mot Svelvik. Det er en kort spasertur til den populære badestranden Hagasand og ca. 5 minutters kjøring ned til Berger med strand, fotballbane, lekeplass og kultursenter. Mange driver med kiting ved Bjerkøya.

Det er ny og flott Kiwibutikk ved Nordre Jarlsberg Brygge. Ellers har Nordre Jarlsberg brygge bl.a. frisørsalong, elektriker, restaurant (Seilet) og interiørbutikk. I Sande sentrum finnes det mange butikker av alle slag som vinmonopolet, treningssenter og apotek. Gang- og sykkelsti til Sande sentrum. Svelvik handelssentrum ligger ca. 10 min med bil fra eiendommen. Her er det også videre fergeforbindelse til Hurum. Det er gode forbindelser med offentlig transport med regelmessige bussforbindelser forbi eiendommen. Tog fra Sande stasjon til Drammen/ Oslo eller Tønsberg/ Sandefjord gjør det enkelt å bo på Berger og pendle til jobb.

Sande har en flott skjærgård med korte avstander til idylliske øyer og fine strender, flott natur og vakre kulturlandskap, hyggelige småsteder og spennende byer med alle tilbud. Med en rask motorbåt er både Tønsberg, Tjøme og Hankø bare en drøy time unna. Men du behøver bare noen minutter i båten før de første idylliske øyene og ankerplassene dukker opp ytterst i Sandebukta.

Her ligger naturperlene på rekke og rad: De vakre øyene Bjerkøya, Killingholmen, Gåserumpa, Kommersøya og Langøya er vel verdt et besøk. Her finner du lune viker og myke sandstrender, men også hardt vær og frådende sjø. Her får du sørlandsidyll bare ca. 55 min fra Oslo.

Adkomst

Eiendommen har adkomst fra Sandebuktveien. Se skilt ved fellesvisning.

Standard

Boligen er normalt vedlikeholdt, noe oppusset/ fornyet gjennom årene. Eier har bebodd boligen siden 2004 og i denne perioden opplyste eier at det ikke har forekommet spesielle forhold knyttet til eiendommen. Det må påregnes kostnader til vedlikehold og oppgraderinger. Dette dreier seg generelt om bygningsdeler med normal aldring, skader og slitasje. Når det gjelder tilstanden for øvrig henvises det til beskrivelse av de forskjellige bygningsdeler.

Bad U.etg.:
Baderom i underetasje bygget i år 2010 i følge eier, arbeid med EL er utført i regi av innleide foretak, øvrige arbeider er utført i egenregi. Arbeidene er ufagmessig utført. Overflater gulv med fliser med varmekabler og sluk i plast, vegger med fliser og innvendige tak med malte flater. Sanitærutstyr med vegghengt klosett, dusjnisje med 1-greps blandebatteri, servant montert i innredning med 1-greps blandebatteri og speil. Mekanisk ventilasjon med tilluft via spalte i dør.

Bad 1 etg. / vaskerom:
Baderom/ vaskerom i 1. etasje (eldre baderom med ukjent alder). Overflater gulv med fliser med varmekabler og sluk i plast, vegger med våtromsplater og innvendige tak med ruteplater. Sanitærutstyr med klosett, dusjnisje med 1- greps blandebatteri, servant montert i innredning med 1-greps blandebatteri, overskap og speil m/ lys. Mekanisk ventilasjon med tilluft via spalte i dør.

Kjøkken 1. etg:
Kjøkkeninnredning i 1. etasje med profilerte fronter (fronter overflatebehandlet, malte flater) med ukjent alder (eldre innredning), benkeplate i laminat og 2 vaskekummer i stål med 1-greps blandebatteri. Frittstående hvitevarer. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut.

Kjøkken u. etg:
Kjøkkeninnredning i underetasje (hybel) med slette fronter med ukjent alder (eldre innredning), 2 vaskekummer i stål med 1-greps blandebatteri, benkeplate i heltre og lys under overskap. Vegg over kjøkkenbenk med fliser. Frittstående hvitevarer. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut.

Kort oppsummering av TG3 forhold:
Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Det er påvist fukt/råteskader i konstruksjonen.
Innvendig > Overflater: Det er stedvis påvist synlige skader på overflater. Stedvis er det registrert "bom" på fliser (limet slipper under fliser og er ikke tilstrekkelig festet til underlaget). Stedvis merker etter eldre innfesting.
Stedvis ufagmessig utførsel og noe gjenstående arbeider.
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
Våtrom > Generell > Bad: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav (gjelder begge bad). Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner.
Tekniske installasjoner > Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Det er registrert lekkasje ved stoppekran, utbedring må påregnes.

For øvrige tilstandsgrader og beskrivelse, se takst vedlagt prospektet.

Hvitevarer

1 etg: komfyr og oppvaskmaskin følger med - men ikke kjøleskap. Vaskemaskin og fryser og kjøleskap ( som står i kjeller ) følger ikke med.
U. etg: komfyr og oppvaskmaskin følger med - ikke kjøleskap og fryser. Vaskemaskin/ tørketrommel i følger ikke med.

Løsøre:
1. etg: - klesskap i gang følger med. Alle taklamper - utenom 1 lysekrone over sofabordet følger med.
U. etg. - 2 klesskap - alle taklamper følger med

Leiebeløp inkluderer

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Leieperiode

Overtakelse etter avtale

Bebyggelse

Frittliggende enebolig 1692
Frittliggende enkel garasje 1986
Utebod på 4 kvm, bygget er ikke nærmere omtalt i taksten.

Det foreligger ikke tegninger. Boligen innvendig antas å være ombygd etter byggeåret. Det vites ikke om ombygning er omsøkt, nærmere undersøkelser må påregnes. Boligen er påbygd og det er etablert utleiedel og baderom i underetasje som ikke er omsøkt. I hovedsak er det bruken av rommene ved befaringen som avgjør om rommet defineres som P-ROM eller S-ROM, dette betyr at rommene kan defineres både som P-ROM eller S-ROM selv om de er i strid med byggeforskriftene å være måleverdige etter NS 3940.

Kommunen opplyser: Det finnes lite i saksmappa på denne eiendommen. Finner kun tegninger på garasjen. Ingenting på huset. Ikke tegninger, ikke byggesak.

Det gjøres oppmerksom på at boligens u. etg. i dag er utleid. Leieforholdet er sagt opp av selger (leieforholdet utløper 01.10.22). U. etg er ikke registrert som en egen boenhet i kommunen (ikke godkjent for utleie) men selger opplyser om at det er branndør mellom leilighetene og dobbel gips med lydbølger i taket.

Byggemåte

Det er utarbeidet en takstrapport basert på en omfattende bygningskontroll. Rapporten er utarbeidet i henhold til den lovendring som trådte i kraft 01.01.22. Det henvises særskilt til dette dokumentet som er vedlagt prospektet. Kort oppsummert:

Konstruksjon:
Takkonstruksjon med saltak, oppbygning i trekonstruksjon med taksperrer, undertak av bord fra bygge-/ påbygningsår. Taket tekket med takstein fra år 2010 og tak over overbygget terrasse tekket med singel. Takrenner og nedløp av plast. Takstige montert, tilkomst til pipe. Pipe beslått med heldekkende beslag. Nedløp fra takrenne fører takvann til avløp for overvann/ drenering/ dreneringsgrøft og til terreng. Yttervegger over grunnmur av bindingsverk fra bygge-/ påbygningsår. Utvendig kledning i treverk, stående og liggende panel. Standard utgangsdør i tre fra år 2010 i underetasje. Standard ytterdør i tre med glassfelt fra år 2012 til 1. etasje. Terrassedør i malt tre fra år 1982.

EL: Boligen har to sikringsskap. Sikringsskap plassert i gang på loft med automatsikringer. Vesentlig åpent EL-anlegg. Strømmåler montert i skapet. Systemspenning 230V. Sikringsskap plassert i gang/ trappegang (ved
kjøkken) med automatsikringer. Vesentlig åpent EL-anlegg. Eier har gjennomført arbeider på det elektriske anlegget i sin tid som eier av boligen. Det foreligger ingen dokumentasjon for utførte arbeider på anlegget. Det elektriske anlegget bør ha en utvidet el-kontroll/ el-tilsyn grunnet alder og tilstand. LEDE AS informerer om at anlegget hadde tilsyn sist i 2016.

VVS: Vannledninger innvendig i plast og kobber. Hovedstengekran montert i bod i underetasje. Avløpsrør, plast- og soilrør. Varmtvannsbereder (ca) 200 liter plassert i bod fra år 2008.

Pipe/ ildsted: Pipe i tegl med sotluke plassert i underetasje. Ingen ildsteder montert på pipen. Det anbefales et tilsyn på pipe om det skal monteres et ildsted på pipen. I kommunens database er det ikke registrert noe
ildsted tilkoblet skorstein i ovennevnt adresse. Det er meldepliktig til brannvesenet når det monteres ildsted for fyring med gass, olje og ved. Vi har ikke mottatt noen melding fra ovennevnte adresse. Det ble utført tilsyn med fyringsanlegget i ovennevnte adresse den 18.11.19. Tilsynet var et visuelt tilsyn. Siste feiebesøk 08.04.19.

Teknisk: Bredbånd - Tewe fra Telenor

Kommunale avgifter

Årlig kommunal kostnad per år ved min. tømmefrekvens for avløpsanlegget (inkl. mva.)
Slamtømming: Kr. 2416,- per tømming.
Tilsyn av avløpsanlegg: Kr. 558,- per år.

Vann 4438,-
Renovasjon 3641,-
Eiendomsskatt 3300,-

I tillegg kommer feieavgift og evt. tilsyn av EL/ fyringsanlegg.

Tomten

Eiet tomt, opparbeidet med gressplen, beplantning og prydbusker. Ellers pen naturtomt. Området og tomten rundt fremstår som grønn og frodig med mye naturlig vegetasjon. Gruset gårdsplass.

Parkering

Parkering på egen tomt i tillegg til garasje på 21 kvm.

Radonmåling

Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Boligen ligger i følge http://geo.ngu.no/kart/radon/ i et område med radon aktsomhetsgrad som er høy. Det bør gjennomføres radonmålinger.

Oppvarming

Boligen hadde følgende varmekilder ved befaring;
- varmes opp ved strøm/ panelovner/ varmekabler
- varmekabler på baderom

Utleiers krav til sikkerhet

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

Hvitvaskingsreglene

Eiendomsmeglere er underlagt Lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering (hvitvaskingsloven) - L01.06.2018 nr. 23. Det følger av loven at megler bl.a. har plikt til å gjennomføre kundekontroll. I de tilfeller hvor kunden er juridisk person skal megler også kartlegge hvem som er reelle rettighetshavere. Med reelle rettighetshavere menes fysiske personer som eier eller kontrollerer mer enn 25% av eierandelene i selskapet. Partene må bidra til at kundekontrollen lar seg gjennomføre på en hensiktsmessig måte. Megler plikter å rapportere mistenkelige transaksjoner til Økokrim. Ved slik rapportering vil ikke partene blir varslet.

Lovverk

Avtaleforholdet mellom partene reguleres av avhendingslova (L03.07.1992 nr. 93 Lov om avhending av fast eigedom)

Diverse

Båtplass: Det er flere småbåthavner langs Sande-bukta. Nærmeste småbåthavn er Bjerkøya, men det er også stor båthavn på Nordre Jarlsberg Brygge. Det finnes også en del private påler/ moringer i bukta. Svelvik har også båtplasser like ved sentrum. Kjøper oppfordres til å undersøke muligheten for plass dersom båt ønskes.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

3802/445/136:
20.11.1973 - Dokumentnr: 4648 - Erklæring/avtale
Bestemmelse om kloakkledning
Vegvesenets betingelser vedtatt

22.04.1961 - Dokumentnr: 1011 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:3802 Gnr:445 Bnr:110

01.01.2020 - Dokumentnr: 264488 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0713 Gnr:145 Bnr:136

Grunnbok kan sees hos megler. Servitutt 4648 er forsøkt rekvirert av megler, men Kartverket kan ikke levere dokumentet.

Vederlag

Provisjon kr. 45 000,- Markedspakke kr. 17 900,- Oppgjør kr. 5 000,- Alle beløp ink. mva og betales av selger.

Regulering

Kommuneplan (29.10.2014) - LNRF areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag - Nåværende
Ligger eiendommen i et regulert område? Nei
Omfattes eiendommen eller en del av eiendommen av en bebyggelsesplan etter eldre PBL? Nei
Ligger eiendommen eller del av eiendommen innenfor et område med nedlagt midlertid forbud mot tiltak? Nei
Er det igangsatt planleggingsarbeid på et område som inkluderer/berører eiendommen? Nei
Eksisterer det planforslag som berører eiendommen? Nei

Ferdigattest

Ferdigattest/ midlertidig brukstillatelse foreligger ikke.

Vei, vann og avløp

Vei: Privat adkomst fra hovedvei (offentlig vei)
Vann: Offentlig vann via privat stikkledning fra offentlig nett inn til boligen. Eiendommen har ikke vannmåler.
Avløp: Eindommen er ikke tilknyttet offentlig eller privat nett. Privat avløp. Septiktank i betong.

Privat avløpsløsning: Ved kjøp av eksisterende hytte eller bolig som ikke kan knyttes til offentlige avløpsløsninger gjør Holmestrand kommune kjøper/kjøpere oppmerksom på at kommunen kan pålegge utbedringer av allerede eksisterende avløpsløsning. Dette gjelder de som ikke bor i nærheten av offentlige ledninger, og som har utslippstillatelse fra før 1.1.2007, eldre anlegg fra før tiltaket ble søknadspliktig 15.05.1972, eldre anlegg av for dårlig kvalitet og defekte anlegg. Tilknytningsplikt til kommunalt vann- og avløpsanlegg: Bygninger som ligger på en eiendom hvor offentlig vann- og avløpsledning går over eiendommen, i veg som støter til eiendommen eller over nærliggende areal, skal etter plan- og bygningslovens §§ 27-1 annet ledd og 27-2 annet ledd knyttes til de offentlige ledningene. Kommunen kan bare godkjenne en annen ordning, hvis tilknytningen vil medføre uforholdsmessige kostnader eller det foreligger andre særlige hensyn.

Foreligger det pålegg om endring av anlegget: Nei
Foreligger det avvik fra utslippstillatelse: Ukjent. Kommunen er ikke kjent med at det er gitt noen utslippstillatelse for dette anlegget.
Foreligger det avviksmeldinger ved tømming: Nei
Foreligger det avvik fra dagens krav til anlegg: Ja

Tilsynet er usikre på om løsningen tilfredsstiller kravene til utslipp jf. lokal forskrift om utslipp § 5.
Slamavskilleren skal etter dagens krav være minst 4 m3 stor, men denne er kun 1,5 m3

Tilsynet er ikke kjent med hvor avløpsvannet føres etter slamavskilleren.

Dersom slamavskiltvann går ut i bekk må det renses for å redusere fosfor, tarmbakterier og biologisk oksygenforbruk ihht. lokal forskrift om utslipp av sanitært avløpsvann fra bolighus, hytter mv.

Det foreligger ikke dokumentasjon på grunnundersøkelser, og vi har ikke dokumentasjon på at anlegget har verken peilerør til fordelingslaget eller pumpekum for støtbelastning.

Eiendommen ligger i et område som NGU har klassifisert som uegnet eller lite egnet for infiltrasjon / spredegrøfter. Tilsynet er usikre på om det er mulig å disponere renset avløpsvann på egen eiendom på en god måte.

Etter råd fra nasjonale myndigheter må infiltrasjonsanlegg eldre enn 1985 uansett skiftes ut

Sluttkommentar fra kommunen: Anlegget har klare mangler og klarer ikke dagens rensekrav. Eier må forvente pålegg om å oppgradere deler av anlegget eller hele anlegget. Eiendom ligger også i nærheten av
kommunal avløpsledning og kan bli påkrevd å tilknytte seg denne.

Ansvarlig megler

Martin Morken Hjertås
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon

  SOLGT

  Detaljer

 • Verditakst: 3 290 000,-
 • Kommunale avgifter: 8 079,-
 • Ligningsverdi: 932 333,-
 • Primærrom: 174 m2
 • Bruksareal: 197 m2
 • Tomteareal: 1428 m2
 • Eierform: Eier (Selveier)
 • Boligtype: Enebolig

Visning

 • Ta kontakt for å avtale visning
 • SOLGT


  Martin Morken Hjertås

  Siviløkonom/ Eiendomsmegler MNEF
  Mobil: (+47) 48029950

  Annen info

  Finnkode: 268448583