: Bragernes - Sentral, tiltalende 3-roms leil. i 3 etg. - Ny 2021 - Garasje, heis, IN-ord, balkong + privat takparsell
Engene 45 , 3015 Drammen

Kort om eiendommen

Velkommen til Engene 45. Denne moderne 3-roms andelsleiligheten som var ny i 2021 er tidsriktig i stilen og ligger flott lokalisert i bygget der den er rettet mot Engene og med elvegløtt fra balkongen. Leiligheten har to uteplasser (balkong og en privat takparsell i 5 etg. (takterrasse)). Her bor man med høy standard, vannbåren gulvvarme, balansert ventilasjon, moderne preg og god planløsning. Bør sees!

Høydepunkter:
- Nybolig-standard
- Privat takterrasse i 5 etg. i tillegg til balkong
- Elvepromenaden og Bragernes Strand ligger rett nedenfor
- Nært Bragernes torg og marka
- Kort avstand fra Brakerøya der det nye sentralsykehuset blir bygget
- Arealvennlig og gjennomgående planløsning
- Oppgradert kjøkken fra Sigdal med vinskap
- Arealvennlig og gjennomgående planløsning
- IN-ordning

Inneholder

Velkommen til Engene 45. Denne moderne 3-roms andelsleiligheten som var ny i 2021 er tidsriktig i stilen og ligger flott lokalisert i bygget der den er rettet mot Engene og med elvegløtt fra balkongen. Leiligheten har to uteplasser (balkong og en privat takparsell i 5 etg. (takterrasse)). Her bor man med høy standard, vannbåren gulvvarme, balansert ventilasjon, moderne preg og god planløsning bestående av:

Entré/gang, lys stue med åpen kjøkkenløsning, baderom og to soverom. Til leiligheten følger det bod i kjeller samt en privat takterrasse. Felles sykkelbod.

Høydepunkter:
- Nybolig-standard fra 2021
- Vannbåren gulvvarme
- Privat takterrasse i 5 etg. i tillegg til balkong
- Balansert ventilasjon
- Elvepromenaden og Bragernes Strand ligger rett nedenfor
- Nært Bragernes torg og marka
- Kort avstand fra Brakerøya der det nye sentralsykehuset blir bygget
- Arealvennlig og gjennomgående planløsning
- Oppgradert kjøkken fra Sigdal med vinskap
- Romslig stue med åpen kjøkkenløsning
- To gode soverom
- Arealvennlig og gjennomgående planløsning
- IN-ordning i borettslaget

Fellesarealer:
- Pene trapperom med heis direkte til garasjekjeller.
- Felles takterrasse i dette bygget med adkomst via trapperom og heis. En fantastisk plass med sol hele dagen, flott utsikt og flere koselige grupperinger
- Egen privat takparsell medfølger denne boligen
- Uteområdet har sittegrupper og liten lekeplass med tunnellsklie.

Beliggenhet

I Galleriet Borettslag får du kort vei til det aller meste, både dagligvarebutikk, bakeri og café ligger rett i nærheten. Går du vestover, er du i gågatene på under fem minutter, og motsatt vei er du på nyåpnede CC Drammen på ti minutter. Det er også kort vei til badestranda ved elvebredden, Bragernes Torg, byliv, kultur, shopping, offentlig kommunikasjon og nærmeste park ligger tvers over gaten. Etter en kort gåtur oppover bakken befinner du deg i Bragernesåsen med fine turmuligheter. I tillegg er det kort vei over broen til Drammen Stasjon. Du tar aldri taxi hjem lenger, du går. Du kan nemlig ikke bo mer sentralt i Drammen sentrum når du bor i Galleriet. Velkommen til visning!

Adkomst

Adkomst fra Peder Buchs gate. Følg skilter ved fellesvisning.

Standard

Dette er en innbydende 3-roms andelsleilighet på 63 kvm oppført i 2021. Leiligheten fremstår med gjennomgående god standard og med oppgraderte tilvalg og har en arealvennlig planløsning. Det er fortsatt nybyggaranti for leiligheten.

Oppsummering av tilstandsgrad 2 og 3:
Tilstandsgrad 2: Det er registrert noe vannansamlinger på gulv i dusjnisje etter dusjing.
Tilstandsgrad 3: Ingen.

Eier har bebodd leiligheten siden 2021 og i denne perioden opplyste eier at det ikke har forekommet spesielle forhold knyttet til eiendommen. Boligens tilstand anses ut fra alder å være normal og framstår som godt vedlikeholdt med begrenset bruksslitasje. Det er fremdeles gjenværende garantitid på produkter og arbeid.

Hvitevarer

Alle hvitevarer medfølger unntatt vaskemaskin. Alt av skap og fastmontert lyskilder medfølger.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkl. omkostninger innbetales til meglers klientkonto senest to virkedager innen overtakelse.

Overtagelse, tilleggsinfo.

Etter avtale med selger.

Bebyggelse

Ny bebyggelse med 51 leiligheter med blant annet parkeringskjeller, heis, felles uteområde- og takterrasse. Leiligheten disponerer bod og p-plasser i kjeller.

1) Galleriet borettslag er en del av et eierseksjonssameie Sameiet Galleriet - beliggende på eiendommen gnr.114 bnr. 314 i Drammen kommune. Eiendommen er organisert i et eierseksjonssameie hvor alle boligene på eiendommen utgjør enkeltstående boligseksjoner, eid og hjemlet Galleriet borettslag.

(2) I Sameiet Galleriet er det totalt 55 seksjoner: 51 boligseksjoner og 4 næringsseksjoner.

(3) Galleriet borettslag er hjemmelshaver til alle de 51 boligseksjonene (snr. 1 til snr. 51) og 1 næringsseksjon i kjelleren (snr. 52), som inneholder det semiautomatiske parkeringsanlegget med parkeringsplasser i flere rader og høyder. De øvrige 3 næringsseksjonene i Sameiet Galleriet er 1 stk. bod (snr. 55) og 2 stk. parkeringsplasser (snr. 53 og snr. 54). Disse tre næringsseksjonene eies av andre.

(4) De 51 boligseksjonene som Galleriet borettslag eier i Sameiet Galleriet, består av bruksenhets hoveddel som er boligen og av tilleggsdeler til bruksenheten som ikke ligger inne i hoveddelen i form av bod, parkeringsplass, balkong og/eller private utearealer beliggende i plan 5.

Kulturminner - SEFRAK (gjelder ikke denne leiligheten)
Bygning:
0602-0308-065 BOLIGHUS, ENGENE 43, DRAMMEN - Ruin eller fjernet objekt
0602-0308-068 VERKSTED, KONTORLOKALER, PEDER BUCHSGT. - 1 Ruin eller fjernet objekt

Byggemåte

Det er utarbeidet en takstrapport basert på en omfattende bygningskontroll. Rapporten tilfredsstiller den lovendring som trådte i kraft 01.01.22. Det henvises særskilt til dette dokumentet som er vedlagt prospektet.

Kort oppsummert:

EL: Sikringsskap plassert i entrè med automatsikringer, hovedsikring/ overbelastningsvern 63 AMP. Systemspenning 400V. Vesentlig skjult EL-anlegg. Strømmåler montert i felles skap for sameiet/ borettslaget (strømmåler ikke besiktiget).

VVS: Vannledninger innvendig i plast og kobber. Boligen har rør-i-rør system med rørteknisk skap plassert på baderom. Vannmåler og hovedstengekran montert i fordelingsskap for rør-i-rør system. Avløpsrør, plast- og soilrør.Varmtvann leveres fra fellesanlegg i bygget i regi av borettslaget/ sameiet.

Ventilasjon: Boligen har balansert ventilasjonsanlegg (Ensy 350), med varmegjenvinning, (tilluft i oppholdsrom og avtrekk i våtrom), ventilasjonsaggregatet plassert i entre.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter fakturert i 2021:

Avløp 694,-
Vann 449,-

Tomten

Eiet fellestomt med et totalt areal på ca 1780 kvm. Eierbrøk: 64/3952. I borettslaget er det meget pent opparbeidede fellesarealer med sittegrupper, beplantning og lekeplass. Skjermet bakgård fra trafikk.

Vilkår fellesgjeld

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 94937043400, Handelsbanken Eiendomskreditt filial av Stadshypotek AB
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 30.09.2022: 2.79% pa.
Antall terminer til innfrielse: 77.66
Saldo per 13.06.2022: 122 740 000
Andel av saldo: 2 145 000
Første termin: 30.06.2021
Neste avdrag: 30.06.2036 ( siste termin 30.09.2060 )
Flytende rente
IN-lån flytende renter. Avdragsfritt tom. 30/06-36

Laget har avtale om IN samt IN lån.

Parkering

Fast p-plass i felles garasjekjeller.

Radonmåling

Boligen ligger minimum 3 etg over bakkenivå og radonmålinger er ikke relevant.

Oppvarming

Boligen har vannbåren gulvvarme som reguleres via romtermostater (stue, kjøkken og entre/gang) fordelerskap montert på baderom. Det er energimålere på systemet for vannbåren varme og dette er stipulert i fellesutgifter, som senere blir avregnet i forhold til faktisk forbruk. I tillegg er det varmekabler på baderom og balansert ventilasjon med varmegjenvinning.

Dyrehold

Dyrehold er tillatt i borettslaget så lenge dyreholdet ikke er til sjenanse for de øvrige beboere og gjeldende regler følges. Fra vedtektene: Styret kan fastsette vanlige ordensregler for eiendommen. Selv om det er vedtatt forbud mot dyrehold, kan styret samtykke i at brukeren av boligen holder dyr dersom gode grunner taler for det, og dyreholdet ikke er til ulempe for de andre brukerne av eiendommen.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

Hvitvaskingsreglene

Eiendomsmeglere er underlagt Lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering (hvitvaskingsloven) - L01.06.2018 nr. 23. Det følger av loven at megler bl.a. har plikt til å gjennomføre kundekontroll. I de tilfeller hvor kunden er juridisk person skal megler også kartlegge hvem som er reelle rettighetshavere. Med reelle rettighetshavere menes fysiske personer som eier eller kontrollerer mer enn 25% av eierandelene i selskapet. Partene må bidra til at kundekontrollen lar seg gjennomføre på en hensiktsmessig måte. Megler plikter å rapportere mistenkelige transaksjoner til Økokrim. Ved slik rapportering vil ikke partene blir varslet.

Lovverk

Avtaleforholdet mellom partene reguleres av avhendingslova (L03.07.1992 nr. 93 Lov om avhending av fast eigedom)

Diverse

Det er en åpen reklamasjonssak i borettslaget som gjelder flere av leilighetene (ca. 40 stk). Det er et kjent problem med setninger på flere baderomsgulv (overgang mellom gulvflis og veggflis). Dette omfatter også gjeldende leilighet. Mangelen er erkjent og vil bli utbedret av entreprenør/ underleverandør Mur- og Flis AS (usikkert hvem som per d.d. vil få det økonomiske ansvaret). Veidekke som er entreprenør vil uansett påta seg ansvaret for utbedring. Det er ikke besluttet hvordan de ulike badene skal utbedres. Veidekke må finne metoder som ikke skader membran dersom det ikke skal legges ny. Oppstart er usikkert, men trolig vil arbeidet påbegynnes høsten 2022. Glitre Bolig har notert seg ønsket om å prioritere leilighet 307. Knf. megler for mer informasjon. Da det foreligger en reklamasjon på baderommet mot utbygger er det ikke foretatt hullborring ifm. taksering. Det opplyses også at tilstøtende vegger i dusjnisjen er mot naboseksjon og felles sjakt, slik at hullborring uansett ikke er aktuelt på baderommet i våtsone.

Det har kommet innsigelser på borettslagets felles uteareal, bakgård og takterrasse. Saken har derfor vært opp til ekstraordinær generalforsamling 22.11.21 og løsning med enkelte endringspunkter ble vedtatt. Megler kan oversende mer info vedrørende dette hvis ønskelig.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

3005/114/314:
Dokumentnr: 902641 - Opprettelse av matrikkelenheten

28.09.2017 - Dokumentnr: 1061148 - Sammenslåing
Sammenslått med denne matrikkelenhet:
Knr:0602 Gnr:114 Bnr:312
Sammenslått med denne matrikkelenhet:
Knr:0602 Gnr:114 Bnr:317
Sammenslått med denne matrikkelenhet:
Knr:0602 Gnr:114 Bnr:724
Elektronisk innsendt

01.01.2020 - Dokumentnr: 321703 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0602 Gnr:114 Bnr:314

Eiendommen gnr 114, bnr 314 i Drammen kommune er seksjonert og det er tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

11.11.2020 - Dokumentnr: 3316564 - Seksjonering. Eiendommen er seksjonert der hver leilighet er egne seksjoner. I tillegg er det fire næringsseksjoner i kjeller.
Erklæring / avtale tinglyst den 23.05.2019 med dagboknummer 583975. Bestemmelse om midlertidig disp. rett og kompensasjon.
Erklæring / avtale tinglyst den 16.03.2020 med dagboknummer 2234307. Bestemmelse om spunt og stagforankring av spunt

Dokumentnr. 2234321- Erklæring / avtale tinglyst den 16.03.20. Bestemmelse om rett til å plassere garasje, carport og leilighetsbygg nærmere enn 4 meter fra nabogrense.

Seksjonering:
Snr. 28
Formål: Bolig
Tillegsdel: Bygning
Sameiebrøk 64/3952

Vederlag

Provisjon kr. 37 500,- Markedspakke kr. 17 900,- Oppgjør kr. 5 000,- Alle beløp ink mva og betales av selger.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse, i henhold til kommuneplan vedtatt 05.10.2015.
Eiendommen inngår også i reguleringsplan for kvartalene begrenset av: Cappelens gt. - Peder Buchs gt.-engene - gjetergata (24.03.1987) samt detaljregulering for Engene 43, 45 og Peder Buchs gate 1 (19.12.2017).
Arbeidet med arealdelen i ny kommuneplan er nå i gang. 0ppstart av planarbeid ble kunngjort 22.07.21.

Ferdigattest

Det foreligger midlertidig brukstillatelse.

Vei, vann og avløp

Adkomstvei: Eiendommen har adkomst via offentlig vei eller gate.
Tilknytning vann: Eiendommen er tilknyttet offentlig vannforsyning via private stikkledninger.
Tilknytning avløp: Eiendommen er tilknyttet offentlig avløpsnett via private stikkledninger.

Ansvarlig megler

Martin Morken Hjertås
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon

  Detaljer

 • Verditakst: 2 590 000,-
 • Totalpris: 4 735 000,-
 • Fellesgjeld: 2 145 000,-
 • Fellesutgifter: 10 091,-
 • Primærrom: 63 m2
 • Bruksareal: 63 m2
 • Tomteareal: 1780 m2
 • Eierform: Andel
 • Boligtype: Leilighet

Visning

 • Ta kontakt for å avtale visning

 • Martin Morken Hjertås

  Siviløkonom/ Eiendomsmegler MNEF
  Mobil: (+47) 48029950

  Annen info

  Finnkode: 268446057