Hovjordet: Hovjordet - Fin familiebolig over 4 delplan, garasje, hager, terrasser, 2 bad, 3 sov, solrikt, utsikt
Mikkelsveien 12 , 3055 Krokstadelva

Inneholder

Velkommen til denne lekre familieboligen på Hovjordet i Krokstadelva. Her bor man i et rekkehus/ halvpart av tomannsbolig over 4 halvplan med garasje i et veldrevet borettslag. Etablert og barnevennlig område med skogen like i nærheten. Boligen er innholdsrik med blant annet stor solrik stue med peis, "egen kjøkkenetasje med plass til langbord", 2 bad (det ene fra 2013), 3 soverom, to flotte terrasser, veranda og koselige plenområder. Boligen er perfekt for en familie som vil bo stille og fredelig, men samtidig kunne farte til byen på 10 minutter. Velkommen til visning!

Høydepunkter:

- 2 bad (2002 og 2013)
- 3 soverom
- Peis
- Pipe med nytt røykrør i 2009
- Bolig over flere delplan (spennende planløsning)
- To plattinger (19 og 23 kvm)
- Veranda
- To plenområder
- Barnevennlig og skognært område
- Garasje
- God plass til flere biler i oppkjørsel
- Ingen dokumentavgift
- Solrikt
- EL-skap oppgradert i 2009
- Utsikt
- Varmepumpe (2019)
- Tak med takpapp fra år 2011 (utført i regi av borettslaget)
- Garasjetak folietekket 2014/ 2015 (utført i regi av eier)
- Vinduer hovedsakelig fra 2005
- Kjellervindu fra 2013
- Ytterdør med glassfelt fra 2010
- Terrassedør fra 2005 i stue og fra 2022 på kjøkken

Inneholder:
U. etg: P-rom: 10, BRA 25 kvm: Gang m/ trapp, Kjellerstue, Bad/vaskerom og bod
1. etg: P-rom: 40, BRA 62 kvm: Entré/ gang m/ trapp, 2 stk. soverom, Bad og garasje med bod i bakkant
2. etg: P-rom: 28, BRA 28 kvm: Kjøkken/ spisestue
3. etg: P-rom: 37, BRA 37 kvm: Stue m/ trapp, Soverom

Terrasser: Terrasse, plate på mark 19 kvm med adkomst fra kjøkken fra år 2014, eier har bygget i egenregi. Konstruksjon med treverk i bjelkelag. Overflater gulv med trebord.
Terrasse, plate på mark 23 kvm ved inngangsparti fra år 2014, eier har bygget i egenregi. Konstruksjon med treverk i bjelkelag. Overflater gulv med trebord.
Veranda 16 kvm med adkomst fra stue fra år 2004 (revet og oppbygd i regi av borettslaget i forbindelse med drenering av boligene). Konstruksjon med treverk i bjelkelag. Overflater gulv med trebord. Åpent rekkverk i treverk med håndløper. Markise montert på verandaen

Beliggenhet

Meget barnevennlig og meget solrikt beliggende med flott beliggenhet på Hovjordet i Krokstadelva. Kort avstand til barneskole og barnehager. Det er gangavstand til Årbogen idrettsanlegg med flott badeplass og sandvolleyballbanen. Flott turterreng sommer og vinter, med turstier og lysløyper. Alternativt tar skogsbilveien ta deg fra Årbogen til Ulevann, som er et populært utgangspunkt for ski innover Finnemarka. Årbogen er et skogstjern som befinner seg vest for bommen til Ulevannsveien, Nedre Eiker, Buskerud. Området rundt Årbogen er statlig sikret som friluftsområde. Finnemarka byr på fantastisk natur, med fiskevann, milevis med skiløyper og tur/sykkelstier. Kort vei til Eknes idrettsanlegg med svømmehall, fotballplass mm. Boligen ligger like ved busstopp med bussforbindelse til Drammen og Mjøndalen (Se www.brakar.no for rutetider). Togforbindelse fra Mjøndalen sentrum med avgang 2 ganger i timen til og fra Oslo i rushtiden. Tog til Oslo tar ca. 45 min., og ca. 30 min. til Kongsberg.

Adkomst

Enkel adkomst fra Ulevannsveien, forbi blokkene. Ta så inn til høyre i Mikkelsveien. Boligen ligger på høyre side og har en fin intern beliggenhet på feltet.

Standard

Boligen har en normal standard sett ut i fra alder og fremstår delikat og med et lyst, moderne uttrykk. Eier har bebodd boligen siden 2009 og i denne perioden opplyste eier at det ikke har forekommet spesielle forhold knyttet til eiendommen. Eier har i perioden oppgradert overflater etter behov. Vaskerom i kjeller er ombygd til bad/ vaskerom i år 2013 og boder i kjeller er ombygd til kjellerstue og det er montert et større kjellervindu. Borettslaget har oppgradert (vedlikehold og oppgraderinger av bygningsdeler), se konstruksjoner for mer detaljer og årstall. Boligen er normalt vedlikeholdt, noe oppusset/ fornyet gjennom årene. Det må allikevel påregnes kostnader til vedlikehold og oppgraderinger. Dette dreier seg generelt om bygningsdeler med normal aldring, skader og slitasje. Når det gjelder tilstanden for øvrig henvises det til beskrivelse av de forskjellige bygningsdeler.

Våtrom:
Baderom i 1. etasje renovert av tidligere eier fra ukjent alder, antar fra år 2002, ettersom baderommet har motfall til sluk fra dør settes det TG 3 på baderommet. Overflater vegger med fliser og himling (innvendige tak) med malte flater. Overflater gulv med fliser på våtrom med varmekabler. Våtrommet har plastsluk med smøremembran med ukjent utførsel. Våtrom inneholder følgende sanitærutstyr, badekar frittstående med 1-greps blandebatteri, klosett, servant montert i baderomsinnredning med dører og 1-greps blandebatteri, overskap, speil og lys. Våtrom med naturlig ventilasjon, med tilluft via luftespalter i dør eller lignende. Det gis en enkel beskrivelse av rommet ettersom det er i daglig bruk, ingen detaljbeskrivelse ettersom baderommet er vurdert til TG 3 ut fra NS 3600.

Baderom/ vaskerom i kjeller er oppgradert/ bygget i år 2013, arbeid med EL er utført i regi av innleide foretak, øvrige arbeider er utført i egenregi/ vennetjenester. Overflater vegger med fliser og himling (innvendige tak) med malte flater. Downlight montert i himling (innvendig tak). Overflater gulv med fliser på våtrom med varmekabler. Våtrommet har plastsluk med smøremembran med ukjent utførsel. Våtrom inneholder følgende sanitærutstyr, dusjnisje med dører og 1-greps blandebatteri, vegghengt klosett, servant montert i baderomsinnredning med skuffer og 1-greps blandebatteri og speil med lys. Opplegg for vaskemaskin. Varmtvannsbereder montert i rommet. Våtrom med mekanisk ventilasjon, med tilluft via luftespalter i dør eller lignende.

Kjøkken:
Kjøkkeninnredning med slette fronter (fronter overflatebehandlet, malte flater) antar fra byggeåret, benkeplate i laminat (belagt med folie), 1 vaskekum i stål med avrenning og 1- greps blandebatteri og lys under overskap. Vegg over kjøkkenbenk med fliser og malte flater. Frittstående og integrerte hvitevarer. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut.

Her nevnes kort TG3 (større avvik) hentet fra takstrapporten:

- Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.

TG IU - Konstruksjoner som ikke er undersøkt:

- Hele takkonstruksjonen er gjenbygget. Det er ingen mulighet til vurdering utover alder og observasjoner fra underliggende etg.

For TG2 henvises det til utfyllende beskrivelse i takstrapporten.

Hvitevarer

Hvitevarer på kjøkken følger med i handelen + ett kjøleskap i bod i kjeller. På kjøkken er dette da kjøleskap, komfyr, platetopp, mikro og oppvaskmaskin. Skap i gang nede, skap på soverom i øverste etasje følger med. De fleste taklys kan følge med på kjøpet. Alarmanlegg gjennom Verisure overføres til ny eier.

Leiebeløp inkluderer

Kjøpesum inkl. omkostninger innbetales til meglers klientkonto senest to virkedager innen overtakelse.

Leieperiode

Etter avtale med selger.

Bebyggelse

Rekkehus over 4 halvplan med garasje i borettslag. Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk. Leiligheten innvendig er ombygd etter byggeåret. Det er registrert at S-rom er ombygd til P-rom og arbeidene antas ikke omsøkt i følge eier. Dette gjelder: Kjeller og vaskerom/bod er gjort om til kjellerstue/ soverom med rømningssikkert vindu og vaskerom er gjort om til bad. Dette i år 2013.

Byggemåte

Det er utarbeidet en takstrapport basert på en omfattende bygningskontroll. Rapporten tilfredsstiller den lovendring som trådte i kraft 01.01.22. Det henvises særskilt til dette dokumentet som er vedlagt prospektet.

Kort oppsummert:

EL: Sikringsskap plassert i gang/ trappegang med automatsikringer, hovedsikring/ overbelastningsvern 40 AMP. Systemspenning 230V. Vesentlig skjult EL-anlegg. Strømmåler montert i skapet. Eier har gjennomført arbeider på det elektriske anlegget i sin tid som eier av boligen. Det foreligger ingen dokumentasjon for utførte arbeider på anlegget. Innmat i EL-skap oppgradert i år 2009. Selger opplyser: Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun av faglært. Bad, kjellerstue, varmekabler, bytte av kontakter, nytt sikringsskap og el-sjekk. Utført av Elektriker Øst.

VVS: Vannledninger innvendig i plast og kobber. Vannmåler og hovedstengekran montert på baderom (inspeksjonsluke i innebygningssistrne). Avløpsrør av plast fra byggeåret. Varmtvannsbereder (ca) 200 liter plassert på bad/ vaskerom fra år 2005.

Pipe/ ildsted: Elementpipe med sotluke plassert i kjellerstue. Pipe er foret innvendig med nytt røykrør i år 2009 (utført i regi av borettslaget). Ildsteder, peisovn med glass montert i stue. Det er foretatt tilsyn med skorsteiner/ildsteder 30/10-2018, ingen avdekkede forhold ved tilsynet.

Tomten

Eiet fellestomt på ca. 7474 kvm. Andel av felles tomt for borettslaget og til hver bolig arronderer det naturlig en tomteparsell som naturlig ligger til hver bolig, opparbeidet med gressplen, beplantning og prydbusker. Gruset innkjørsel med plass til biler foran boligen. Stor usjenert terrasse samt plen på boligens bakside. Koselig terrasse og hageareal også på framsiden av boligen beplantet med et nydelig prydtre. Lettstelte, solrike og meget pent opparbeide uteområder. Felleseiendommen består av følgende matrikler: Gårds/ bruksnr: 237/396, 237/407, 237/449 i Drammen kommune.

Vilkår fellesgjeld

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 12133000575, DNB Boligkreditt AS - ikke standard
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 13.06.2022: 2.5% pa.
Antall terminer til innfrielse: 39
Saldo per 13.06.2022: 5 149 536
Andel av saldo: 271 028
Første termin/første avdrag: 30.12.2016 ( siste termin 30.06.2041 )
Flytende rente

Det er ingen mulighet for individuell nedbetaling av fellesgjeld i dette borettslaget.

Parkering

Parkering i egen garasje (innlagt strøm) og/eller gårdsplass.

Radonmåling

Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Boligen ligger i følge http://geo.ngu.no/kart/radon/ i et område med radon aktsomhetsgrad som er moderat til lav.

Oppvarming

Boligen varmes opp ved strøm/ panelovner/ varmekabler:
- varmekabler på baderom
- peis/ peisovn
- varmepumpe luft til luft montert i stue/ kjøkken (2019)

Dyrehold

Fra vedtektene: Styret kan fastsette vanlige ordensregler for eiendommen. Selv om det er vedtatt forbud mot dyrehold, kan styret samtykke i at brukeren av boligen holder dyr dersom gode grunner taler for det, og dyreholdet ikke er til ulempe for de andre brukerne av eiendommen.

Utleiers krav til sikkerhet

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

Hvitvaskingsreglene

Eiendomsmeglere er underlagt Lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering (hvitvaskingsloven) - L01.06.2018 nr. 23. Det følger av loven at megler bl.a. har plikt til å gjennomføre kundekontroll. I de tilfeller hvor kunden er juridisk person skal megler også kartlegge hvem som er reelle rettighetshavere. Med reelle rettighetshavere menes fysiske personer som eier eller kontrollerer mer enn 25% av eierandelene i selskapet. Partene må bidra til at kundekontrollen lar seg gjennomføre på en hensiktsmessig måte. Megler plikter å rapportere mistenkelige transaksjoner til Økokrim. Ved slik rapportering vil ikke partene blir varslet.

Lovverk

Avtaleforholdet mellom partene reguleres av avhendingslova (L03.07.1992 nr. 93 Lov om avhending av fast eigedom)

Diverse

Vedtak på årets generalforsamling:
- Ventilasjon kjøkken og stue: Styret får fullmakt fra generalforsamlingen om å innhente anbud på å sette inn ventiler/ ventilasjon i alle leilighetene. Styret får fullmakt til å gå for det beste/ rimeligste anbud og å få utført jobben. Kostnadene dekkes da av vår felles økonomi i vårt borettslag
- Rens av avtrekkskanaler: styret har innhentet anbud: Det er 3 stk avtrekkspunkter i hver bolig. Disse går opp i kasse på tak, uten mekaniske vifter. Pris for rens: 2 000,-+mva pr leilighet. Kanalene vil bli satt i undertrykk og børstet med roterende børste. Alle ventiler vil bli rengjort og remontert. Det forutsettes fortløpende tilgang til leilighetene.
Beboere vil bli varslet ca 1 uke før oppstart om når vi trenger tilgang til deres bolig. Vedtak: Vi får utført jobben etter anbudet ovenfor. Kostnadene dekkes av vår felles økonomi.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

1975/6816-2/25 22.09.1975 RETTIGHETER IFLG. SKJØTE
BESTEMMELSE OM ANLEGG OG VEDLIKEHOLD AV LEDNINGER M.V.
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

1978/5539-1/25 12.07.1978 OBLIGASJON
Beløp: NOK 1 577 000
Panthaver: BORETTSLAGETS ANDELSEIERE I FELLESSKAP
LØPENR: 13481730
Hefter i ideell 1/1 av matrikkelenhet tilhørende: Mikkelsveien Borettslag
Rettet iht. tgl. §18 ved å endre panthaver. HFS
19.11.2012
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

2005/5362-1/25 01.06.2005 PANTEDOKUMENT
Beløp: NOK 2 000 000
Panthaver: DNB BANK ASA
ORG.NR: 984 851 006
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

2006/2689-1/25 14.03.2006 PANTEDOKUMENT
Beløp: NOK 4 500 000
Panthaver: DNB BANK ASA
ORG.NR: 984 851 006
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

Ingen rettigheter registrert.

Vederlag

Provisjon 45 000,- Markedspakke kr. 17 900,- Oppgjør kr. 5 000,- Alle beløp inkl. mva og betales av selger.

Regulering

Boligbebyggelse - Nåværende Kommuneplan (7.10.2015). Flomfare Kommuneplan (7.10.2015)

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest i følge innhentet dokumentasjon fra kommunen samt ferdigattest for rehabilitering av pipe.

Vei, vann og avløp

Kommunal og privat vei på borettslagets eiendom.
Offentlig tilknyttet vann/avløp med privat stikkledning frem til offentlig nett.

Ansvarlig megler

Martin Morken Hjertås
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon

  Detaljer

 • Verditakst: 3 490 000,-
 • Totalpris: 3 761 028,-
 • Fellesgjeld: 271 028,-
 • Fellesutgifter: 5 472,-
 • Ligningsverdi: 1 015 981,-
 • Primærrom: 115 m2
 • Bruksareal: 152 m2
 • Tomteareal: 7474 m2
 • Eierform: Andel
 • Boligtype: Rekkehus

Visning

 • 27.06.2022, 19:00 - 20:00.

 • Martin Morken Hjertås

  Siviløkonom/ Eiendomsmegler MNEF
  Telefon: (+47) 48029950

  Annen info

  Finnkode: 262793452