: Rundtom - Solrik 3-roms med innglasset balkong 14 kvm, bad 2015, heis, nær marka og sentrum
Maria Fegths gate 31A , 3041 Drammen

Inneholder

Velkommen til Maria Fegths gate 31A. Boligen er en fin og lys 3 roms leilighet i 2 etg. med heis. Her bor man nær skogen og med utsikt mot Drammen fra stor innglasset balkong på 14 kvm. Bad ble fagmessig oppusset i 2015. Dette er populære boliger og her bor man sentralt men samtidig tilbaketrukket fra sentrum.

Boligens kvaliteter:
- Bad fra 2015
- Ingen TG3
- Heis
- Nye balkonger (innglasset og utvidet i 2012 - 14 kvm)
- God planløsning
- Fin utsikt
- Nærhet til sentrum
- Felles oppvarming (fjernvarme)

Inneholder:
Entré/ gang, Stue , Kjøkken , 2 stk. soverom og Bad.

Leiligheten disponerer en matbod i kjeller/ underetasje og bod i underetasje på 2,3 kvm (ikke merket).

Beliggenhet

Attraktiv, sentral og tilbaketrukket beliggenhet i et rolig og etablert boligområde på Strømsø/ Rundtom. Nummer 31 ligger på et høydedrag og har flott utsikt mot sentrum og oppover Drammensdalen. Like utenfor døren er det fine turområder og lysløype i Nordbykollen, fotballbane og lekeplass. Langs elva er det gang-/sykkelvei hele veien ned til sentrum. Bademuligheter langs Svelvikveien og på Holmennokken. Videre er det få minutters gange til busstopp og dagligvarebutikk. Kort vei til Strømsø Senter, Marienlyst med idrettsplass, svømmehall og museum, Strømsø sentrum med jernbanestasjon og ulike servicetilbud.

Ca. 2 km til Bragernes torg. Meget god bussforbindelse fra Gamle Kongevei og Svelvikveien til sentrum, med flere avganger i timen. Gangavstand til Bangeløkka og Drammen stasjon med veldig god tog- og bussforbindelse. 36 minutter med tog fra Drammen til Oslo. 60 minutter med flytog fra Drammen til Gardermoen med tre avganger i timen.

Adkomst

Fra Drammen sentrum kjør Bjørnstjerne Bjørnsonsgate mot Rundtom. Fortsett inn på Holmestrandsveien mot Kobbervikdalen. Maria Fegths gate ligger på venstre side av veien. Følg veien til toppen av en liten bakke.

Standard

Leiligheten har en normal standard sett ut i fra alder. Eier har bebodd leiligheten siden 2012 og i denne perioden opplyste eier at det ikke har forekommet spesielle forhold knyttet til eiendommen. Eier har i perioden oppgradert overflater etter behov. Baderom er oppgradert i år 2015 og arbeider er utført i regi av innleide foretak. Boligen er normalt vedlikeholdt, en del oppusset/ fornyet gjennom årene. Det må allikevel påregnes kostnader til vedlikehold og oppgraderinger. Dette dreier seg generelt om bygningsdeler med normal aldring, skader og slitasje. Når det gjelder tilstanden for øvrig henvises det til beskrivelse av de forskjellige bygningsdeler.

Bad:
Baderom oppgradert/ renovert i år 2015, arbeidene er utført i regi av innleide foretak, Overflater vegger med fliser og himling (innvendige tak) med malte flater. Downlight montert i himling (innvendig tak). Overflater gulv med fliser på våtrom med varmekabler. Våtrommet har plastsluk med smøremembran med ukjent utførsel. Våtrom inneholder følgende sanitærutstyr, innebygget badekar med 1-greps blandebatteri, servant montert i
baderomsinnredning med dører og 1-greps blandebatteri og overskap med speil og lys. Våtrom med elektrisk styrt vifte, med tilluft via luftespalter i dør eller lignende.

TG2: Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under) Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist avvik fra topp flis på gulv ved dør til topp slukrist, det vites ikke hvor topp membran ved dør avsluttes, dette krever destruktive inngrep for å avdekke. Det utføres kun visuelle observasjoner på tilgjengelige flater uten fysiske inngrep med unntak av boring av hull for inspeksjon og fuktmåling i risikoutsatte konstruksjoner, primært i tilstøtende vegger til baderommet.

Kjøkken:
Kjøkkeninnredning fra Ikea med slette fronter med ukjent alder, benkeplate i laminat, 1 vaskekum i stål med 1-greps blandebatteri og lys under overskap. Vegg over kjøkkenbenk med laminat (kitchen wall plater). Frittstående hvitevarer, vaskemaskin montert i kjøkkeninnredning. Det er kjøkkenventilator med kullfilter.

Vinduer: Vinduer i tre består av tolags isoglass, med varierende alder (soverom 1987, stue og kjøkken i år 02/03).
Dører: Brannklassifisert inngangsdør (B30/ 35db) med kikkehull. Terrassedør i tre med glassfelt fra år 2002.

Hvitevarer

Oppvaskmaskin, vaskemaskin, kjøleskap og komfyr følger med.
Fastmonterte skap og lyskilder følger med, bortsett fra privat gammel hjørnehylle i stuen.

Leiebeløp inkluderer

Kjøpesum inkl. omkostninger innbetales til meglers klientkonto senest to virkedager innen overtakelse.

Leieperiode

Etter avtale med selger.

Bebyggelse

Borettslaget består av 66 boliger fordelt på 1 bygning.

Høyblokk med heis. Leiligheten har beliggenhet i 2. etasje. Leiligheten disponerer en matbod i kjeller/ underetasje og bod i underetasje på 2,3 kvm (ikke merket). Felles vaskerom i kjeller.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU
(tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven
og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke
kan anses å ha betydning for avtalen.

Kort oppsummert:

EL: Sikringsskap plassert i felles tavlerom i underetasjen med skrusikringer, overbelastningsvern 25 AMP. Vesentlig skjult EL-anlegg. Systemspenning 230V. Strømmåler montert i skapet. Eier har gjennomført arbeider på det elektriske anlegget i sin tid som eier av boligen. Det foreligger dokumentasjon for utførte arbeider på anlegget. Oppgradering av el-skap må påregnes over tid.

VVS: Vannrør av jern, kobber og plast. Varmtvann leveres fra fellesanlegg i bygget. Hovedstengekran montert på baderom. Avløpsrør, plast- og soilrør. Varmtvann leveres fra fellesanlegg i bygget i regi av borettslaget/ sameiet.

Tomten

Felles eiet tomt på 3.111 kvm som tilhører borettslaget. Opparbeidet med interne asfalterte veier, plen og sittegrupper/ platting.

Vilkår fellesgjeld

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 12112966763, DNB Boligkreditt AS - ikke standard
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 11.05.2022: 2.5% pa.
Antall terminer til innfrielse: 11
Saldo per 11.05.2022: 2 212 057
Andel av saldo: 36 776
Første termin/første avdrag: 31.12.2007 ( siste termin 30.06.2027 )
Flytende rente

Lånenummer: 12118862870, DNB Boligkreditt AS - ikke standard
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 11.05.2022: 2.5% pa.
Antall terminer til innfrielse: 39
Saldo per 11.05.2022: 7 764 379
Andel av saldo: 119 452
Første termin/første avdrag: 30.06.2011 ( siste termin 30.06.2041 )
Flytende rente
Det er ingen mulighet for individuell nedbetaling av fellesgjeld i dette borettslaget.

Parkering

Gode parkeringsforhold på borettslagets eiendom samt gjesteparkering. Borettslaget har en del frie felles parkeringsplasser. Mulighet for fast biloppstillingsplass etter ansiennitetsprinsippet.
Det er mulighet for garasjeplass. Dette følger ikke leiligheten/andelen, men tildeles av styret i borettslaget etter opparbeidet ansiennitet . Innskuddet for garasje betales ved tildeling.

Radonmåling

Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Boligen ligger i følge http://geo.ngu.no/kart/radon/ i et område med radon aktsomhetsgrad som er moderat til lav.

Oppvarming

Boligen varmes opp med vannbåren varme som fordeles via radiatorer samt varmekabler på baderom.

Dyrehold

Husdyrhold er ikke tillatt, men andelseiere som av spesielle grunner har et særskilt behov for et dyr, kan søke styret om tillatelse og få sin søknad behandlet. Kombinert søknadsskjema og avtale for dyrehold må brukes.
Skjema fås ved henvendelse til styret/leder.

Utleiers krav til sikkerhet

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

Hvitvaskingsreglene

Eiendomsmeglere er underlagt Lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering (hvitvaskingsloven) - L01.06.2018 nr. 23. Det følger av loven at megler bl.a. har plikt til å gjennomføre kundekontroll. I de tilfeller hvor kunden er juridisk person skal megler også kartlegge hvem som er reelle rettighetshavere. Med reelle rettighetshavere menes fysiske personer som eier eller kontrollerer mer enn 25% av eierandelene i selskapet. Partene må bidra til at kundekontrollen lar seg gjennomføre på en hensiktsmessig måte. Megler plikter å rapportere mistenkelige transaksjoner til Økokrim. Ved slik rapportering vil ikke partene blir varslet.

Lovverk

Avtaleforholdet mellom partene reguleres av avhendingslova (L03.07.1992 nr. 93 Lov om avhending av fast eigedom)

Diverse

Det praktiseres trappevask i den etasjen man bor.

Planlagt fremtidig arbeid i borettslaget:
Yttervegger mot skogen og endeveggene må med tiden skiftes. Borettslaget har ingen konkret oppstartsplan for dette arbeidet.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

08.08.1963 BEST. OM VANN/KLOAKKLEDN.
Bestemmelser om bebyggelse, veier og diverse
ledninger m.v.

1964/302264-1/90 10.09.1964 URÅDIGHET
KJØPEKONTRAKT TIL AVTALT PRIS M DIV BEST
RETTIGHETSHAVER: DRAMMEN E VERK

Servitutter er ikke rekvirert.

Vederlag

Provisjon kr. 37 500,- Markedspakke kr. 17 900,- Oppgjør kr. 5 000,- Alle beløp ink mva og betales av selger.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse i henhold til reguleringsplan Maria Feghts gate 31 datert 02.07.1964 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 02.07.1964. Kommuneplan datert 05.10.2015.

Ferdigattest

Ferdigattest foreligger iflg. Drammen kommune.

Vei, vann og avløp

Adkomstvei: Kommunal og privat vei på borettslagets eiendom
Tilknytning vann: Offentlig tilknyttet vann med privat stikkledning frem til offentlig nett.
Tilknytning avløp: Offentlig tilknyttet avløp med privat stikkledning frem til offentlig nett.

Ansvarlig megler

Martin Morken Hjertås
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon

    SOLGT

    Detaljer

  • Verditakst: 2 990 000,-
  • Totalpris: 3 146 227,-
  • Fellesgjeld: 156 227,-
  • Fellesutgifter: 5 876,-
  • Ligningsverdi: 720 585,-
  • Primærrom: 70 m2
  • Bruksareal: 84 m2
  • Bruttoareal: 74 m2
  • Tomteareal: 3111 m2
  • Eierform: Andel
  • Boligtype: Leilighet

Visning

  • Ta kontakt for å avtale visning
  • SOLGT


    Martin Morken Hjertås

    Siviløkonom/ Eiendomsmegler MNEF
    Mobil: (+47) 48029950

    Annen info

    Finnkode: 259488303