: Fjell - 3-roms i 8 etg. med utsikt, balkong 11 kvm, solrikt, heis, god planløsning
Lauritz Hervigs vei 37D , 3035 Drammen

Inneholder

Velkommen til denne lyse og praktiske 3-roms leiligheten i 8 etg. på Fjell. Her bor du høyt og fritt med en romslig og solrik balkong og heis direkte til leilighetsplan. Kort vei til marka og sentrum. Hyppige bussavganger rett utenfor blokken. Borettslaget har renovert badene i 2014 og har fått nye radiatorer i 2019. Svært billige strømkostnader da boligen har sentralfyr. Velkommen til visning!

Høydepunkter:

- Radiatorer er nye i 2018/ 2019
- Bad/ rør er nytt i 2014 (regi av borettslaget)
- Solrikt
- Automatsikringer
- Ingen TG3
- Usjenert uten innsyn
- Balkong med plass til sittegruppe (11 kvm)
- Kort vei til buss/ sentrum
- Gangavstand til marka
- Heis i bygget
- Sentralvarme
- Meget god planløsning
- Store vindusflater
- Vinduer 2001/ 2002
- Terrassedør 2001/ 2002

Inneholder: Entré/ gang, Stue , Kjøkken , 2 stk. soverom , Bad/ vaskerom og Wc.

Beliggenhet

Beliggende i område med etablert blokkbebyggelse. Kort gangavstand til barne- og ungdomsskole, barnehager, idrettsanlegg, lekeplass, bibliotek og dagligvarebutikk. Meget god bussforbindelse til Drammen sentrum.
Gode bussforbindelser til sentrum, som korresponderer videre til andre deler av byen. Se www.bk.no for rutetider. 7 minutters kjøring til jernbanestasjon. Toget tar ca. 36 minutter fra Drammen stasjon til Oslo og 15 minutter til Asker. Flytog fra Drammen til Gardermoen, se rutetider på www.flytoget.no .Kort vei til påkjøring på E-18 og E 134, ved Bangeløkka.

De fleste fritidstilbud i Drammen. Eget næridrettsanlegg med bla. kunstgressfotballbane på Fjell, utover dette er nærmeste idrettslag Skiold ski- og ballklubb som er en aktivog allsidig idrettsforening. De har eget treningsanlegg med kunstgressbane på Marienlyst med bla. naturisbane og kunstisbane på vinterstid. Egen fritidsklubb på Fjell Ungdomscafe og Fjell Juniorklubb

Adkomst

Se kartskisse på Finn.no

Standard

Takstmann oppsummerer standard slik: Eier har bebodd leiligheten siden 2017 og i denne perioden opplyste eier at det ikke har forekommet spesielle forhold knyttet til eiendommen. Baderom og VA (vann og avløp) er
oppgradert i år 2014 i regi av borettslaget. Boligen er normalt vedlikeholdt, noe oppusset/ fornyet gjennom årene. Det må allikevel påregnes kostnader til vedlikehold og oppgraderinger. Dette dreier seg generelt om bygningsdeler med normal aldring, skader og slitasje. Når det gjelder tilstanden for øvrig henvises det til beskrivelse av de forskjellige bygningsdeler.

Kjøkken:
Kjøkkeninnredning med slette fronter med varierende alder på innredning, benkeplate i laminat, 1 1/2 vaskekum i stål med avrenning og 1-greps blandebatteri og lys under overskap. Vegg over kjøkkenbenk med fliser.
Frittstående hvitevarer. Brannslange montert i benkeskap. Kjøkkenventilator med kullfilter. Stedvis noe merker etter eldre fuktighet som har tørket opp, noe oppgradering må påregnes.

Bad:
Bad/ vaskerom oppgradert/ renovert i år 2014, arbeidene er utført i regi av borettslaget. Overflater vegger med fliser og himling (innvendige tak) med malte flater. Overflater innvendig gulv med fliser på baderom med varmekabler. Nedsenket gulv i dusjnisje. Sluk i RS (rustfritt stål) med smøremembran med ukjent utførsel (ikke tilstrekkelig dokumentert). Bad inneholder følgende sanitærutstyr, dusjnisje med dører og 1-greps blandebatteri, servant montert i baderomsinnredning med skuffer og 1-greps blandebatteri og overskap med speil og lys. Opplegg for vaskemaskin. Baderom med mekanisk ventilasjon (sentralavtrekk), med tilluft via luftespalter i dør. Det er påvist skader på innredning. Det er påvist fuktskjolder/ fuktskader og/ eller svelling grunnet fuktighet på innredning.

WC:
Wc med fliser på gulv/ vegger og himling (innvendige tak) med malte flater. Sanitærutstyr, vegghengt klosett (ikke utsparring i vegg for drenering av innbygningssisterne, antar selvdrenerende, ikke mulig å kontrollere) servant montert i baderomsinnredning med 1-greps blandebatteri og overskap med speil og lys. Wc med mekanisk ventilasjon (sentralavtrekk), med tilluft via luftespalter i dør. Det er ikke påvist tilfredstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Automatisk vannstopper anbefales montert i rommet da det ikke er sluk.

Hvitevarer

Alle hvitevarer unntatt vaskemaskin følger med i handelen. Alle fastmonterte skap og lyskilder følger med.

Leiebeløp inkluderer

Kjøpesum inkl. omkostninger innbetales til meglers klientkonto senest to virkedager innen overtakelse.

Leieperiode

Etter avtale med selger.

Bebyggelse

Boligblokk med heis.
Leiligheten har beliggenhet i 8. etasje.
Felles vaskerom og sykkelbod i kjeller.
Leiligheten disponerer bod samt matbod (nøkkeloppdrag, boder ikke befart).

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU
(tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven
og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke
kan anses å ha betydning for avtalen.

Kort oppsummert:

EL: Sikringsskap plassert i felles gang, automatsikringer, overbelastningsvern 32 AMP. Vesentlig skjult EL-anlegg. Systemspenning 230V. Strømmåler montert i skapet.
Ved salg av andel i borettslaget kreves det av styret at det skal utføres sjekk av det elektriske anlegget i leiligheten. Bekreftelse på utført Elsjekk skal sendes NBBO sammen med skjema om godkjenning andelseier. Borettslaget har rammeavtale med selskapet Power Tec for levering av slik elsjekk til fast pris pr. leilighet. Dette er utført for denne boligen (04.05.22) og rapport kan sees hos megler.

VVS: Vannledninger innvendig i plast og kobber. Boligen har rør-i-rør system med rørteknisk skap plassert på kjøkken og på wc. Hovedstengekran er montert i skap på kjøkken og wc. Varmtvann leveres fra fellesanlegg i bygget i regi av borettslaget/ sameiet. Avløpsrør, plast- og soilrør.

Tomten

Eiet tomt, ideell andel av borettslagets tomt. Pent opparbeidede fellesarealer, asfaltert gårdsplass og tilkomstvei. Store grøntarealer med plen, prydbusker og trær. Borettslagets eiendom har matrikkel gbnr. 22/139-141 og 23/85-86.

Vilkår fellesgjeld

Lånenummer: 83987189110, Handelsbanken Eiendomskreditt filial av Stadshypotek AB
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 27.04.2022: 2.65% pa.
Antall terminer til innfrielse: 53.976
Saldo per 27.04.2022: 180 789 547
Andel av saldo: 380 646
Første termin: 30.12.2018Første avdrag: 30.12.2019 ( siste termin 30.11.2048 )
Fastrenter tom 14.01.2027

Det er ingen mulighet for individuell nedbetaling av fellesgjeld i dette borettslaget.

Parkering

Parkering på anviste plasser mot depositum for skilt. Ny eier tar kontakt med styret for tildeling av fast biloppstillingsplass. Det kan dog være venteliste.

Det utredes muligheter for EL-billading i borettslaget.

Les mer om parkering her: https://www.fjellvangborettslag.no/parkering/

Mange beboere har etterlyst plass for bil nr. 2 og 3 i familien, gjester og for arbeids biler. Dette blir ivaretatt her. Her er det en spesiell BEBOERPRIS knapp som er GUL, trykk på den så får du opsjon med kr. 300,- for 3 måneder.

Energibruk/kostnader

Selger estimerer ca. 500-600,- per mnd.

Radonmåling

Boligen ligger minimum 3 etg. over bakkenivå og radonmålinger er ikke relevant.

Oppvarming

Boligen varmes i dag opp ved fjernvarme som fordeles via radiatorer. Varmekabler på baderom. Radiator byttet i perioden 2019/ 2020, arbeidene er utført i regi av borettslaget.

Dyrehold

Dyrehold er regulert i husordensreglene og vedtektene. Det henvises særskilt til å lese dette ifm. dyrehold. Borettslagets vedtekter punkt 4-2-2. Dyrehold er ikke tillatt; En andelseier som har et særlig behov for å holde dyr
kan søke styret om dispensasjon fra forbudet.

Utleiers krav til sikkerhet

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

Hvitvaskingsreglene

Eiendomsmeglere er underlagt Lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering (hvitvaskingsloven) - L01.06.2018 nr. 23. Det følger av loven at megler bl.a. har plikt til å gjennomføre kundekontroll. I de tilfeller hvor kunden er juridisk person skal megler også kartlegge hvem som er reelle rettighetshavere. Med reelle rettighetshavere menes fysiske personer som eier eller kontrollerer mer enn 25% av eierandelene i selskapet. Partene må bidra til at kundekontrollen lar seg gjennomføre på en hensiktsmessig måte. Megler plikter å rapportere mistenkelige transaksjoner til Økokrim. Ved slik rapportering vil ikke partene blir varslet.

Lovverk

Avtaleforholdet mellom partene reguleres av avhendingslova (L03.07.1992 nr. 93 Lov om avhending av fast eigedom)

Diverse

Borettslaget har egen hjemmeside: Fjellvangborettslag.no

Hver enkelte andelseier har ansvaret for å vaske av sin etasjes repos, samt trapp en etasje ned. Ansvaret omfatter videre å rydde og for øvrig holde andre deler av fellesareal, spesifisert i ordensreglene og tilliggende uteareal utenfor oppgang i alminnelig velstelt og vedlikeholdt stand.

Les mer her:
https://www.fjellvangborettslag.no/innflytter/

Det vil på lang sikt være behov for vedlikehold av balkongene i borettslaget. Dette står på agendaen i årene som kommer, men det er ikke vedtatt ytterligere rundt dette. Estimert kostnad ca. 20-30 mill.

Det er satt i gang arbeid med brannvarslingssystemet og planlegging om oppgradering av heisene. Det henvises til protokoll fra generalforsamling for ytterligere informasjon.

Etter EL-tilsyn må hovedtavlene (EL-skap) byttes i alle blokkene.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

1972/1857-1/90 24.03.1972 BEST. OM
VANN/KLOAKKLEDN.
Div. ledninger
Bestemmelse om bebyggelse
Med flere bestemmelser

2005/2615-1/90 11.02.2005
ERKLÆRING/AVTALE
Drammen kommune gis rett til å ha
liggende fiberopptiske kabler over eiendommen
Kablene må ikke overbygges uten
samtykke fra Drammen
kommune. Kan ikke slettes uten
samtykke fra Drammen kommune
Med flere bestemmelser

Vederlag

Provisjon kr. 37 500,- Markedspakke kr. 17 900,- Oppgjør kr. 5 000,- Alle beløp ink. mva og betales av selger.

Regulering

Eiendommen ligger i område som i
kommuneplanen/kommunedelplanen er
avsatt til: Boligområde

Reguleringsplan:
E 18 FRYDENHAUG - EIK (26.10.2004)
ENDRET REGULERINGSPLAN FOR DEL
AV FJELL-OMRÅDET.

(4.9.1970) REGULERINGS- OG
BEBYGGELSESPLAN
FORFJELLOMRÅDET.

9.11.1965 Navn E 18 FRYDENHAUG -EIK
Plantype Eldre reguleringsplan
Status Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse 26.10.2004

Ferdigattest

Ferdigattest for fasadeendring fra 2003 foreligger. Ferdigattest fra 1979 foreligger samt ferdigattest for våtrom fra 2014.

Vei, vann og avløp

Adkomstvei: Kommunal og privat vei på borettslagets eiendom.
Tilknytning vann: Offentlig tilknyttet vann med privat stikkledning frem til offentlig nett.
Tilknytning avløp: Offentlig tilknyttet avløp med privat stikkledning frem til offentlig nett

Ansvarlig megler

Martin Morken Hjertås
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon

  SOLGT

  Detaljer

 • Verditakst: 1 890 000,-
 • Totalpris: 2 270 645,-
 • Fellesgjeld: 380 645,-
 • Fellesutgifter: 8 011,-
 • Ligningsverdi: 475 273,-
 • Primærrom: 77 m2
 • Bruksareal: 77 m2
 • Bruttoareal: 85 m2
 • Tomteareal: 18430 m2
 • Eierform: Andel
 • Boligtype: Leilighet

Visning

 • Ta kontakt for å avtale visning
 • SOLGT


  Martin Morken Hjertås

  Siviløkonom/ Eiendomsmegler MNEF
  Mobil:

  Annen info

  Finnkode: 257221879