: Øren/ Hotvedt - 2(3)-roms leilighet - Oppussingsobjekt med peisovn, balkong, nær sentrum.
Nordahl Bruns gate 6B , 3018 Drammen

Inneholder

Boligen er en solrik og gjennomgående 2-roms leilighet i 2 etg. på Øren. Her bor man sentrumsnært med gangavstand til Bragernes Torg men samtidig tilbaketrukket fra by- og trafikk. Leiligheten har en godt utnyttet planløsning med muligheter for å etablere ett soverom ekstra slik at dette blir en 3 roms leilighet. Perfekt for et par, enslig eller liten familie. Solrik balkong og peisovn gir muligheter for hygge både om sommeren og vinteren. Boligen har behov for oppussing og selges som et oppussingsobjekt. Her kan du med litt innsats og noen timers arbeidsinnsats selv sette ditt personlige preg på leiligheten. Velkommen til visning!

Høydepunkter:
- Vestvendt balkong på 7 kvm
- Mulighet for omgjøring til 3 roms
- Felles varmtvann
- Vann og avløp samt bad pusset opp i regi av BRL i 2005
- 3 oppbevaringsboder
- Nye vinduer i 2007
- Peisovn
- Nærhet til sentrum
- Utsyn over grøntområde
- Få trappetirinn opp til boligen
- Sikringsskap med automatsikringer

Inneholder: Entrè, kjøkken , bad , 1 stk. soverom og stue. Utgang til 7 kvm balkong fra stuen.
Leiligheten innvendig antas å være ombygd etter byggeåret. Leiligheten har normalt 2 stk. soverom, denne leiligheten er ombygd og det ene soverommet er medtatt i stuen i takstrapporten.

Beliggenhet

Attraktivt og sentralt beliggende på Øren/ Bragernes i et veletablert boligområde nær sentrum. Meget gode solforhold og kort gangavstand til Øren barneskole med idrettsanlegg som skøyte- og kunstgressbane, Idretts/Fritidsordning (IFO) og barnehage. Gangavstand til Børresen ungdomsskole, nærbutikker m.m.

Kort vei til Bragernes sentrum med alle fasiliteter og kulturliv. Skog og mark like i nærheten med flotte turmuligheter sommer som vinter samt lysløype. Nærhet til tur- og rekreasjonsmuligheter i Elveparken langs Drammenselven. Videre er det ca. 5 min med bil til Drammen stasjon (buss og tog) Kun få minutters kjøring til Gulskogen med jernbanestasjon og nytt kjøpesenter med de fleste fasiliteter.. Det er bussholdeplass med forbindelse til Oslo, Kongsberg, Notodden og Vikersund i umiddelbar nærhet.

Adkomst

Fra Bragernes sentrum følg Hauges gate som går over til Rosenkrantzgata mot Åssiden, rett etter oppkjøring fra Bragernes tunnelen ta til høyre på Nordahl Bruns gate og så videre til høyre og det er blokk nr. 3 på høyre hånd.

Standard

Boligen har behov for generell oppgradering. Boligen har ikke hatt vesentlige løft/ påkostninger i senere tid, men normalt vedlikehold er gjennomført. Takstmann oppsummerer standard slik: Dødsbo, selger har begrenset kjennskap til eiendommen. Boligen har ikke hatt vesentlige løft/ påkostninger, men normalt vedlikehold er gjennomført. Det må påregnes kostnader til vedlikehold og oppgraderinger. Dette dreier seg
generelt om bygningsdeler med normal aldring, skader og slitasje. Når det gjelder tilstanden for øvrig henvises det til beskrivelse av de forskjellige bygningsdeler i taksten.

Bad:
Overflater gulv med fliser med varmekabler (defekt) og sluk i plast, vegger med fliser og innvendige tak med malte flater.
Sanitærutstyr med klosett, dusjnisje med 1- greps blandebatteri, servant montert i innredning med 1-greps blandebatteri og overskap med speil.
Naturlig ventilasjon med tilluft via spalte i dør.

Det er registrert følgende feil på baderommet med defekte varmekabler, ikke membran/ mansjetter rundt rørføring i gulv, ukjent tettesjikt/ membran og dårlige fuger/
silikonfuger og stedvis bom på fliser, grunnet alder og tilstand settes TG 3. Det gis en enkel beskrivelse av rommet ettersom det har vært i daglig bruk (dødsbo),
ingen detaljbeskrivelse ettersom baderommet er vurdert til TG 3 ut fra NS 3600.

Det anbefales at våtrommet totalrenoveres. Ved renovering, påse at alle forhold med tettesjiktet, våtsone, sluk mv. dokumenteres.

Kjøkken:
Kjøkkeninnredning med slette fronter med varierende og ukjent alder (eldre innredning), benkeplate i laminat, 2 vaskekummer i stål med avrenning og 1-greps blandebatteri og lys under overskap. Vegg over kjøkkenbenk med fliser og malte flater. Frittstående hvitevarer.

Hvitevarer

Ingen hvitevarer medfølger. Skap, lyskilder og fast inventar medfølger.

Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til
betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før
overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før
avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtagelse, tilleggsinfo.

Etter avtale med selger.

Bebyggelse

Boligblokk i 3 etasjer uten heis. Borettslaget består av 48 boliger, fordelt på 4 bygninger.
Leiligheten har beliggenhet i 2. etasje. Leiligheten disponerer 3 stk. boder, en på loft m/ skråtak (lav takhøyde) og to boder i kjeller, boder ikke befart

Byggemåte

Det er utarbeidet en takstrapport basert
på en omfattende bygningskontroll.
Rapporten tilfredsstiller den lovendring
som trer i kraft 01.01.22. Det henvises
særskilt til dette dokumentet som er
vedlagt prospektet.

Kort oppsummert:

EL: Sikringsskap plassert i felles gang/ trappegang med automatsikringer, hovedsikring/ overbelastningsvern 32 AMP. Systemspenning
230V. Noe åpent og noe skjult anlegg. Strømmåler montert i skapet. Selger har begrenset kjennskap til boligen. Det elektriske anlegget bør således ha en utvidet el-kontroll.
Selger opplyser: Siste tilsyn var i 2003. Rapporten er godkjent og alt ok den gang iflg. Glitre Energi.

VVS: Boligen har rør-i-rør system med rørteknisk skap plassert i garderobeskap i gang (drenert til baderom). Vannmåler (varmt vann) og hovedstengekran (varmt vann) montert i
fordelingsskap for rør-i-rør system. Avløpsrør av soil- og plastrør. Varmtvann leveres fra fellesanlegg i bygget i regi av borettslaget/ sameiet. VA (vann og avløp) er renovert i regi av borettslaget ved oppgradering
av baderom i år 2004/ 2005. Det er opplyst av eier om at det ikke er montert innvendig stoppekran på vann. Dette må etableres.

Pipe/ ildsted: Pipe i tegl med sotluke antar plassert i kjeller. Ildsteder, peisovn med glass montert i stue. Feierseksjonen gjennomførte tilsyn med fyringsanlegget den 13.11.2017. Det ble under tilsynet ikke avdekket noen feil eller mangler ved fyringsanlegget.

Tomten

Totalt ca. 7642 kvm felles eiertomt for borettslaget. Pent opparbeidede fellesarealer med fine grøntområder og gruset gårdsplass/ innkjøring. Borettslagets tomt består av flere gårds- og bruksnummer: 115/551 - 115/555 - 115/553 og 115/557.

Vilkår fellesgjeld

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 12113071697, DNB Boligkreditt AS - ikke standard
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 06.01.2022: 2.1% pa.
Antall terminer til innfrielse: 12
Saldo per 06.01.2022: 3 704 581
Andel av saldo: 77 179
Første termin/første avdrag: 31.12.2007 ( siste termin 31.12.2027 )
Flytende rente

Borettslaget er forsikret mot tap av felleskostnader i Skadeforsikringsselskapet Borettslagene Sikringsordning AS. Det er ingen mulighet for individuell nedbetaling av fellesgjeld i dette borettslaget.

Parkering

Ingen fast plass, men det er godt med parkeringsplasser på borettslagets grunn samt parkering i gate etter gjeldende bestemmelser. Fri parkering i bakgård.

Radonmåling

Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller
ikke utført med radonsperre.

Leiligheten har beliggenhet i et sameie/ borettslag og eier har ikke
kjennskap til om det er foretatt radonmåling, ta kontakt med sameiet/
borettslaget for nærmere informasjon. Boligen ligger i følge
http://geo.ngu.no/kart/radon/ i et område med radon aktsomhetsgrad
som er moderat til lav.

Oppvarming

Elektrisk med panelovner samt peisovn.

Dyrehold

Husdyrhold kan tillates etter søknad til styret. Eget skjema brukes til dette. Kontakt styremedlem! Viser til Lov om Borettslag § 5-11. punkt 1 og 4

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

Hvitvaskingsreglene

Eiendomsmeglere er underlagt Lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering (hvitvaskingsloven) - L01.06.2018 nr. 23. Det følger av loven at megler bl.a. har plikt til å gjennomføre kundekontroll. I de tilfeller hvor kunden er juridisk person skal megler også kartlegge hvem som er reelle rettighetshavere. Med reelle rettighetshavere menes fysiske personer som eier eller kontrollerer mer enn 25% av eierandelene i selskapet. Partene må bidra til at kundekontrollen lar seg gjennomføre på en hensiktsmessig måte. Megler plikter å rapportere mistenkelige transaksjoner til Økokrim. Ved slik rapportering vil ikke partene blir varslet.

Lovverk

Avtaleforholdet mellom partene reguleres av avhendingslova (L03.07.1992 nr. 93 Lov om avhending av fast eigedom)

Diverse

Hver enkelt leilighet har en "Vaktmesteruke" ca. 2 ganger i året. Her skal man evt. bytte lamper, koste/ strø utenfor døra og vaske kjelleren.

Saker som har vært og er under arbeid i borettslaget og av spesielt interesse for beboere:
- Ny avtale om TV / Internet fra Viken Fiber / Altibox
- Kjøpt av ny tomt fra kommunen er gjennomført
Sammenslåing av tomtene tilhørende borettslaget er under behandling av kommunen
- Utvikling av beboerinformasjon
- Viderføring av digitalisering av borettslagets prosesser og rutiner
- Innhentelse av tilbud for el-lademuligheter på parkeringsplassene ferdigstilt
- Innhentelse av tilbud for nedgravd søppelløsning ferdigstilt
- Innhenting av tilbud for ny innkjørsel mot blokk 12 ferdigstilt
- Innhenting av tilbud for ny trafo ferdigstilt

På bakgrunn av behandlingstid i kommunen har vi fått godkjent kjøpet av tomten
som kommunen eide, men vi har ikke fått godkjent sammenslåingen av tomtene
ennå. Styret ser på dette som et krav før vi kan begynne prosessen med de
overnevnte punktene som el-lading, strøm, graving for vei / søppelløsning. Vi deler
frustrasjonen i at behandlingstiden hos kommunen har vært lang, men vi har
forberedt stegene som kreves for å gå videre med prosjektet når søknaden er
ferdigstilt.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

Ingen tinglyste servitutter på andelsnummer 9 i Hotvet borettslag.

På eiendommen med gnr 115, bnr 551 i Drammen kommune er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

-30.11.1953 med dagboknummer 2834 - best om vann/kloakkledn.

Ovennevnte servitutt er rekvirert og kan sees hos megler.

Vederlag

Provisjon fastpris kr. 37 500, markedspakke kr. 15 000,- Oppgjør kr. 5 000,- Alle beløp ink. mva og betales av selger.

Regulering

REGULERINGS- OG BEBYGGLESESPLAN FOR ØSTRE DEL AV HOTVET.
Plantype: Eldre reguleringsplan
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 09.02.1950
Regulert til boligformål, kjørevei og offentlig friområde.

Ellers gjelder kommuneplan og kommunedelplanfor Fv 283 Rosenkranztgata.

Ferdigattest

Kommunen finner ikke midlertidig brukstillatelse og/eller ferdigattest i sine arkiver. Eiendommen er først registrert tatt i bruk 01.01.1953.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Private veier på borettslagets eiendom.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt vann og avløp.

Ansvarlig megler

Martin Morken Hjertås
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon

    SOLGT

    Detaljer

  • Verditakst: 2 890 000,-
  • Totalpris: 2 967 178,-
  • Fellesgjeld: 77 178,-
  • Fellesutgifter: 4 500,-
  • Ligningsverdi: 682 863,-
  • Primærrom: 65 m2
  • Bruksareal: 65 m2
  • Tomteareal: 7642 m2
  • Eierform: Andel
  • Boligtype: Leilighet

Visning

  • Ta kontakt for å avtale visning
  • SOLGT


    Martin Morken Hjertås

    Siviløkonom/ Eiendomsmegler MNEF
    Mobil: (+47) 48029950

    Annen info

    Finnkode: 245508436