: Lier - Delikat og lys 3-roms leilighet - Flott utsikt - Garasje - INordning - Heis - Ny i 2018
Fossveien 10 , 3403 Lier

Inneholder

Velkommen til Fossveien 10. En pen og innbydende 3-roms andelsleilighet med rolig og
attraktiv beliggenhet i 2 etg. i kort gangavstand til Lierbyen med "alt" man trenger i
hverdagen. Her bor man trygt og godt i en leilighet med livsløpsstandard, heis og garasje.
Velkommen til visning!

Høydepunkter:
- Ny bolig i 2018
- Gjenværende garantitid på produkter/ arbeid
- Leiligheten er nymalt i delikate farger
- Pent, flislagt bad med varme i gulv
- Balansert ventilasjonsanlegg
- Overbygd balkong med fin utsikt. Her har du ettermiddags- og kveldssol
- Pent opparbeidede fellesområder
- Parkering i felles garasjekjeller
- Livsløpsstandard
- Kort vei til flotte turområder i marka
- Ny parkett i 2021
- Busstopp i umiddelbar nærhet med gode forbindelser
- Tilrettelagt for individuell nedbetaling av fellesgjeld
- Leiligheten er gjennomgående
- Arealeffektiv og praktisk planløsning
- Vannbåren fjernvarme med radiatorer
- Heisadkomst til leilighetens etasje og garasje

Inneholder P-rom 72 kvm: Entré/ gang, kjøkken m/ åpen løsning til stue, stue, 2 stk. soverom og bad
S-rom 5 kvm: Bod

Beliggenhet

Leiligheten er beliggende i et meget attraktivt og rolig boligområde like utenfor Lierbyen sentrum. Området rundt er svært barnevennlig, med mange barnefamilier i nærmiljøet. Gangavstand til barnehager, skoler og Lierbyen sentrum som har bl.a. dagligvarebutikker, apotek, restauranter, bussknutepunkt m.m. Ca. 10 minutters kjøring til Drammen, ca. 15 minutters kjøring til Asker og ca. 40 minutters kjøring til Oslo.

Nærhet til elvebredden til Lierelva som er vesentlig opparbeidet de siste årene med en fin "elvepark", med sittemuligheter, grillplass og rolige gangveier. Det er også fine tur- og fiskemuligheter langs Lierelva (se www.lierelva.com for fiskeforeningens hjemmeside). Lierelva er også glimrende for kanopadling. Den flotte Liermarka (blant annet Eiksetra) ligger en kort tur unna med flotte turmuligheter hele året. Fin tur/sykkelsti langs den gamle Lierbanen. Det er gang- og sykkelstier helt til bykjernen i Drammen, som er ca. 25 minutters sykkeltur unna.

Lekeplasser og fotballbaner i nærområdet. Svømmehall på Stoppen, samt Reistadhallen. Stoppen Sportsklubb er et aktivt idrettslag i nærområdet, både sommer- og vinterstid, se www.stoppensk.no. Sjåstad Vestre Lier og Lier IL har flotte tilbud innen ski og skiskyting. Ridesenter på Linnesvollen. En av østlandets beste golfbaner, Holtsmark golfbane i Sylling (www.holtsmarkgolf.no). Kort vei til Liertoppen kjøpesenter, og Drammen sentrum med de fleste servicetilbud. For mer info om fritidstilbud i Lier gå inn på www.lier.kommune.no og/eller www.liernett.no.

Kort gangavstand til bussholdeplass langs Ringeriksveien og kort vei til knutepunkt for buss i Lierbyen sentrum, gode samt hyppige bussforbindelser til Asker, Tranby, Drammen og Oslo se www.brakar.no for rutetider. Lier togstasjon med god togforbindelse retning Oslo og Kongsberg, se www.vy.no for avganger. Flytoget bruker ca. 60 minutter fra togstasjonen i Drammen til Gardermoen flyplass, se www.flytoget.no for mer informasjon.

Lier kommune har et godt sammensatt tilbud av private og offentlige barnehager.
Barnehager: Foss barnehage, Lier natur- og landbruksbarnehage, Bakkeli barnehage.
Skoler: Hegg barneskole, Lierbyen ungdomsskole. Det ligger flere videregående skoler i Drammen og Lier, samt Universitet i Sørøst-Norge som har campus på Papirbredden i Drammen, for mer informasjon se www.usn.no. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Adkomst

Heisadkomst til leilighetens etasjeplan og garasjekjeller. Felles svalgang til leilighetens inngangsparti.

Standard

En lys, moderne og attraktiv bolig med liten bruksslitasje. Eier har bebodd leiligheten siden 2018 (nybygg) og i denne perioden opplyste eier at det ikke har forekommet spesielle forhold knyttet til eiendommen. Boligen framstår som godt vedlikeholdt.

Hvitevarer

Alle integrerte hvitevarer følger med (ikke frittstående kjøl/frys og vaskemaskin). Løsøre: Fastmonterte lyskilder følger med.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Overtagelse, tilleggsinfo.

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Bebyggelse

Boligblokk med heis og garasjekjeller.
Leiligheten har beliggenhet i 2. etasje.
Bod i 2. etasje på 5 kvm.

Byggemåte

Se takst for beskrivelse av byggemåte:

EL: Sikringsskap plassert i bod med automatsikringer, overbelastningsvern 40 AMP. Systemspenning 400V. Vesentlig skjult ELanlegg.
Strømmåler montert i felles skap/ rom i gang.

VVS: VA (vann og avløp), rør av jern, kobber og plast. Opplegg for vaskemaskin på baderom. Boligen har rør-i-rør system med
rørteknisk skap plassert på baderom (takmontert). Vannmåler og hovedstengekran montert i bod. Varmtvann leveres fra
fellesanlegg i bygget.

Ventilasjon: Boligen har balansert ventilasjon (tilluft i oppholdsrom og avtrekk i våtrom), ventilasjonsaggregatet plassert på bod
(takmontert).

Teknisk: Dørklokke, ringetablå er ved hovedinngangen og callinganlegg med automatisk låsåpner, ringeknapp utenfor leilighet.
Leverandør av TV og datasignaler Telia.

Tomten

Eiet tomt på 2 757 kvm som tilhører borettslaget. Tomten er pent opparbeidet med gressplen, trær og diverse beplantninger. Hyggelige uteplasser med lekeplasser, fotballbane, sittebenker og bord i fellesarealer. Asfalterte gang- og kjøreveier.

Vilkår fellesgjeld

Lånenummer: 12137267460, DNB Boligkreditt AS - ikke standard
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 18.08.2021: 1.8% pa.
Antall terminer til innfrielse: 74
Saldo per 18.08.2021: 47 205 000
Andel av saldo: 1 795 000
Første termin: 30.12.2018
Neste avdrag: 30.12.2033 ( siste termin 30.06.2058 )
Flytende renter

Borettslaget har tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld.

Parkering

Leiligheten har en medfølgende parkeringsplass (nr. 9) i felles garasjekjeller. Øvrig gjesteparkering i utomhus. Heis direkte fra garasjekjeller til leilighetsplan.
Oppsetting av EL-billader på egen plass i parkeringskjeller er tillatt. Andelshaver dekker kjøp av lader og installering. Installering koples mot tilhørende sikring med egen måler i teknisk rom. Installasjonen skal utføres av autorisert installatør, og lader må være av godkjent type. Styret skal informeres om installatør og type lader før arbeidet settes i
gang.

Oppvarming

Boligen varmes opp ved vannbåren fjernvarme som fordeles via radiatorer samt varmekabler på baderom.

Dyrehold

Dyrehold er tillatt i borettslaget når dyreholdet ikke er til sjenanse for de øvrige beboere.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

Hvitvaskingsreglene

Eiendomsmeglere er underlagt Lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering (hvitvaskingsloven) - L01.06.2018 nr. 23. Det følger av loven at megler bl.a. har plikt til å gjennomføre kundekontroll. I de tilfeller hvor kunden er juridisk person skal megler også kartlegge hvem som er reelle rettighetshavere. Med reelle rettighetshavere menes fysiske personer som eier eller kontrollerer mer enn 25% av eierandelene i selskapet. Partene må bidra til at kundekontrollen lar seg gjennomføre på en hensiktsmessig måte. Megler plikter å rapportere mistenkelige transaksjoner til Økokrim. Ved slik rapportering vil ikke partene blir varslet.

Lovverk

Eiendommen selges i den stand den var ved kjøpers besiktigelse. evt. da kjøper kunne ha besiktiget eiendommen (as is), jfr. Avhendingsloven § 3-9.

Eiendommen har derfor bare mangel i følgende tilfeller:

Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved eiendommen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
Når selger har gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, eller ikke er blitt rettet i tide. Når eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers.
Når eiendommens tomt har et vesentlig mindre areal enn opplyst av selgeren. Det forutsettes at skjøtet tinglyses på ny eier. Dersom kjøper ikke ønsker at skjøtet skal tinglyses, må det tas spesielt forbehold om dette i bud. I de tilfeller hvor kjøpers kreditor krever forsikring/garantistillelse fra megler utover de krav som stilles i lov om eiendomsmegling må kjøper dekke eventuelle kostnader forbundet med dette.

Diverse

Borettslaget har en pågående sak mellom utbygger vedrørende parkeringsplasser i garasjekjelleren. Noen av parkeringsplassene er mindre enn minstekravet (ikke til gjeldende leilighet) og borettslaget har derfor gått til sak mot FV10 Utvikling AS. Selger opplyser om at per august 2021 har det foreløpig ikke blitt en enighet.

Saker som har vært og er under arbeid i borettslaget:
- Sak om små parkeringsplasser
- Tetting av garasjevegg fordi vann trenger inn. Tiltak i regi Alento er nå gjennomført.
- Plan for uteområdet er godkjent. Planting av hekk mot Stokkeveien er gjennomført på dugnad.
- Revidering av enkelte serviceavtaler. Dette har gitt lavere kostnader på de aktuelle områdene

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

26.10.2018 21:00
BESTEMMELSE OM NETTSTASJON
Rettighetshaver: GLITRE ENERGI NETT AS
ORG.NR: 981 915 550

29.11.2018 21:00
BESTEMMELSE OM PARKERING

Disse omhandler blant annet bestemmelser om nettstasjon, parkering, felleskostnader m.m. Ingen av disse har direkte betydning for bruken av denne boligen.
Grunnbok kan sees hos megler.

Vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr 37.500,-
Oppgjør: kr 5.000,-
Markedsføringspakke: kr 16.900,-
Alle beløp ink. mva og betales av selger.

Regulering

Eiendommen ligger i område som er
regulert til boliger, del av
kommuneplanen 2009-2020 i Lier
kommune. Eiendommen er regulert til blokkbebyggelse, i henhold til reguleringsplan for Fossvegen 10, 12 og 16 datert 20.06.2006. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Ferdigattest

Ferdigattest foreligger datert 20.10.21. Vedlagt prospektet.

Vei, vann og avløp

Kommunal og privat vei på
borettslagets eiendom.
Offentlig tilknyttet vann/avløp med
privat stikkledning frem til offentlig
nett.
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon

  Detaljer

 • Verditakst: 2 450 000,-
 • Totalpris: 4 245 000,-
 • Fellesgjeld: 1 795 000,-
 • Fellesutgifter: 6 648,-
 • Ligningsverdi: 920 166,-
 • Primærrom: 74 m2
 • Bruksareal: 79 m2
 • Bruttoareal: 87 m2
 • Tomteareal: 2757 m2
 • Eierform: Andel
 • Boligtype: Leilighet

Visning

 • Ta kontakt for å avtale visning

 • Martin Morken Hjertås

  Siviløkonom/ Eiendomsmegler MNEF
  Mobil: +47 480 29 950

  Annen info

  Finnkode: 230380594