Mariås: Praktisk, stor og fin 2-roms på Mariås - Peis. hage, terrasse, garasje, nær marka, trappefri adkomst - Bør sees!
Rådyrlia 3 , 3060 Svelvik

Inneholder

Velkommen til Rådyrlia 3 - en velholdt og innbydende bolig med attraktiv beliggenhet i et etablert og rolig boligområde på Mariås. Boligen er praktisk leilighet på ett plan med trappefri adkomst, liten lettstelt hage omkranset med hekk og en solrik terrasseplatting. Her bor man godt like ved marka, men også kort vei til sjarmerende Svelvik sentrum.

Høydepunkter:
- Sikringsskap med automatsikringer
- Hage med hekk
- Kjøkken med nye fronter fra 2016 (Epoq)
- Oppussede overflater i 2016
- Solrik terrasse på 23 kvm
- Utebod på 5,7 kvm
- Garasje
- Praktisk og god planløsning
- Peis
- Trappefri adkomst
- Lettstelt bolig
- Nær marka og i et rolig område

Inneholder P-rom 62 kvm: Entré/ gang, stue, kjøkken m/ åpen løsning til stue, bad og soverom.
S-rom 5 kvm: Bod (benyttes i dag som kontor/ pleiesalong)

Terrasser: Terrasse, plate på mark 23 kvm del overbygget med adkomst fra stue.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et populært, barnevennlig og veletablert boligfelt på Mariås i Svelvik. Fra boligen er det gangavstand til dagligvare, barnehage, lekeplass og bussforbindelse. Svelvik har et aktivt idretts- og kulturliv med et bredt og variert utvalg av aktiviteter for både barn og voksne. Svelvikmarka ligger i umiddelbar nærhet og kan by på mange fine turstier og et godt skiløypenett. Det er også kort vei til koselige Svelvik sentrum som ofte omtales som Norges nordligste sørlandsby på grunn av sine smale gater og små pittoreske, trehus. Her kan man rusle mellom trivelige nisheforretninger eller ta en matbit i en sjarmerende restaurant på bryggekanten. Svelvik har gode servicetilbud med blant annet skoler, barnehager, apotek, bank, post i butikk, vinmonopol etc. Det er opparbeidet en 13 km lang kyststi langs fjorden og her kan man oppdage mange fine badeplasser og variert terreng. Fjorden byr selvsagt på gode båt- og fiskemuligheter. Fra eiendommen er det ca. 30 minutter med bil til Drammen med shopping, restauranter, opplevelser, samt hyppige togavganger til Oslo. Det er kort vei til sørlandsidyllen og sjarmen i Svelvik sentrum og her er det gode bussforbindelser til Drammen og fergeforbindelse over til Hurumlandet.

Adkomst

Fra Drammen ta Rv. 319 til Svelvik. Ta til høyre ved bensinstasjonen. Følg Sverstadveien og videre Markveien, deretter til venstre ved barneskolen, Mariåsveien.
Ta til venstre Grevlingstien og første til venstre som er Rådyrlia. Eiendommen har inngang ut mot hovedveien.

Standard

Eier har bebodd leiligheten siden 2015 og i denne perioden opplyste eier at det ikke har forekommet spesielle forhold knyttet til eiendommen. Eier har oppgradert kjøkken og overflater i år 2016. Boligen er normalt vedlikeholdt, noe oppusset/ fornyet gjennom årene. Det må allikevel påregnes kostnader til vedlikehold og oppgraderinger.

Modernisering (i 2020) Vinduer i tre består av tolags glass (utvendige overflater med lakkert aluminium), skiftet i regi av borettslaget. Modernisering (i 2020) Terrassedør i tre med glassfelt (utvendige overflater med lakkert aluminium), skiftet i regi av borettslaget.

Hvitevarer

Hvitevarer medfølger i utgangspunktet ikke, men kan medfølge etter avtale med selger.
Alt fastmontert utstyr og garderobeskapet på soverommet inngår i handelen. Løse skap/løst utstyr inngår ikke.

Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt

Overtagelse, tilleggsinfo.

Etter avtale med selger.

Bebyggelse

Andelsleilighet. Leiligheten har beliggenhet i 1. etasje. Utebod på 5,7 kvm,

Byggemåte

Se takst for beskrivelse av byggemåte:

EL: Sikringsskap plassert i gang med automatsikringer, hovedsikring 63 AMP. Systemspenning 230V. Vesentlig skjult EL-anlegg. Strømmåler montert i skapet.

VVS: VA (vann og avløp), rør av jern, kobber og plast. Opplegg for vaskemaskin på baderom. Varmtvannsbereder Høiax 200 liter antar fra byggeåret, plassert på baderom (innkasset). Vannmåler og hovedstengekran montert på baderom.

Pipe/ ildsted: Elementpipe med sotluke plassert i stue. Ildsteder, peis med glass montert i stue. Feierseksjonen gjennomførte tilsyn med fyringsanlegget den 01.08.2018. FØLGENDE AVVIK/ANMERKNING BLE KONSTATERT UNDER TILSYNET: 1.etg, stue: Avvik: Det ble avdekket at det ikke er støpt bunn i skorsteinen. Jf. Forebyggendeforskriften § 6 Kommentar: Vår anbefaling til teknisk løsning er at det støpes bunn i skorsteinen i høyde med underkant av sotluke.

Teknisk: Dørklokke. Leverandør av TV og datasignaler ALTIBOX.

Tomten

Andel av borettslagets felleseide eiendom. Hyggelig innrammet hage med gressplen og hekk og beplantning.

Vilkår fellesgjeld

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 16362154484, DNB Boligkreditt AS
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 01.07.2021: 2.1% pa.
Antall terminer til innfrielse: 37
Saldo per 01.07.2021: 2 184 218
Andel av saldo: 127 482
Første termin/første avdrag: 30.12.2020 ( siste termin 30.12.2039 )
flytende rente

Det er ingen mulighet for individuell nedbetaling av fellesgjeld i dette borettslaget.
Borettslaget er forsikret mot tap av felleskostnader i Skadeforsikringsselskapet Borettslagenenes Sikringsordning AS.

Parkering

Garasjeplass (16 kvm) i felles garasjerekke. Det er lagt ned nye kabelrør til alle garasjene. Det betyr at alle andeler i Rådyrlia borettslag nå har mulighet til å trekke ut kabler fra eget sikringsskap til sin garasje og/eller parkeringsplass (også de som ikke har parkeringsplassen eller garasjen i tilknytning til bolighuset). Dette ble gjort for å møte kommende krav om tilrettelegging for lading av hybrid eller el-bil i borettslag

Oppvarming

Boligen varmes i dag opp ved strøm/ panelovner. Varmekabler på baderom. Peis montert i stue.

Dyrehold

Borettslaget har ikke særskilte bestemmelser hva gjelder husdyrhold i borettslaget.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

Hvitvaskingsreglene

Eiendomsmeglere er underlagt Lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering (hvitvaskingsloven) - L01.06.2018 nr. 23. Det følger av loven at megler bl.a. har plikt til å gjennomføre kundekontroll. I de tilfeller hvor kunden er juridisk person skal megler også kartlegge hvem som er reelle rettighetshavere. Med reelle rettighetshavere menes fysiske personer som eier eller kontrollerer mer enn 25% av eierandelene i selskapet. Partene må bidra til at kundekontrollen lar seg gjennomføre på en hensiktsmessig måte. Megler plikter å rapportere mistenkelige transaksjoner til Økokrim. Ved slik rapportering vil ikke partene blir varslet.

Lovverk

Eiendommen selges i den stand den var ved kjøpers besiktigelse. evt. da kjøper kunne ha besiktiget eiendommen (as is), jfr. Avhendingsloven § 3-9.

Eiendommen har derfor bare mangel i følgende tilfeller:

Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved eiendommen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
Når selger har gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, eller ikke er blitt rettet i tide. Når eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers.
Når eiendommens tomt har et vesentlig mindre areal enn opplyst av selgeren. Det forutsettes at skjøtet tinglyses på ny eier. Dersom kjøper ikke ønsker at skjøtet skal tinglyses, må det tas spesielt forbehold om dette i bud. I de tilfeller hvor kjøpers kreditor krever forsikring/garantistillelse fra megler utover de krav som stilles i lov om eiendomsmegling må kjøper dekke eventuelle kostnader forbundet med dette.

Diverse

Borettslaget har i 2020 har store tunge vedlikeholdsoppgaver som har vært gjennomført. Herunder asfaltering og nye vinduer/ terrassedører i alle boligene, det ble i tillegg utført rensing av alle tak for mose.

Saker som har vært og er under arbeid:
- Ny kledning på gavlveggen ut mot veien, Rådyrlia 15.
- Avslutte arbeidet/leveransen med vinduene og verandadørene.
- Oppfølging av reklamasjon mot NCC.
- Utbedre skjevhetene ved bodene til Rådyrlia 7 og 7b.
- Planlegge ny lekeplass.
- Oppfølging/utbedre feil felles utebelysning.
- Legge inn strøm i fellesboden.
- Utbedring kledning Grevlingstien 3.

Megler besitter rapport fra generalforsamlingen ved ønske om ytterligere opplysninger.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

1986/6199-3/27 27.10.1986 ERKLÆRING/AVTALE
BESTEMMELSE OM ANLEGG OG VEDLIKEHOLD AV LEDNINGER MV

Grunnbok kan sees hos megler.

Regulering

Reguleringsplan Mariås 2 og 3 (18.6.1982). KOMMUNEPLAN datert 07.09.2015 er gjeldende. Formål: Boligbebyggelse - nåværende. Utsnitt av reguleringskart med bestemmelser kan ses hos meglerforetaket. Dersom det er ønskelig med ytterligere opplysninger knyttet til reguleringsforhold så oppfordrer vi interessenter til å kontakte Drammen kommune

Ferdigattest

Ferdigattest datert 02.06.86 foreligger.

Vei, vann og avløp

Offentlig tilknytett med private stikkledninger. Privat og offentlig vei på borettslagets eiendom.
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon

  SOLGT

  Detaljer

 • Verditakst: 2 100 000,-
 • Totalpris: 2 227 482,-
 • Fellesgjeld: 127 482,-
 • Fellesutgifter: 4 425,-
 • Ligningsverdi: 481 246,-
 • Primærrom: 62 m2
 • Bruksareal: 67 m2
 • Bruttoareal: 74 m2
 • Tomteareal: 4333 m2
 • Eierform: Andel
 • Boligtype: Leilighet

Visning

 • Ta kontakt for å avtale visning
 • SOLGT


  Martin Morken Hjertås

  Siviløkonom/ Eiendomsmegler MNEF
  Mobil: +47 480 29 950

  Annen info

  Finnkode: 228803687