Nybyen: Rålekker 3-roms i 2 etg. - Sentrumsnær beliggenhet med kort vei til "alt"
Rynnings gate 3B , 3045 Drammen

Inneholder

Boligen er en lekker og moderne 3-roms leilighet i 2 etg beliggende i Nybyen på Strømsø. Her bor man med umiddelbar nærhet til alle byens fasiliteter. Meget delikat og pen bolig som absolutt bør sees!

Boligens kvaliteter:

- Leiligheten er gjennomgående
- Peisovn plassert i stue innfelt)
- Lagringsplass i boder på felles loft (15 kvm) og i felles kjeller (7,6 kvm)
- Innglasset balkong med skyvbare glassfelt (nye i 2013/ 2014)
- Tilrettelagt for boligsoneparkering i området
- Sentrumsnær beliggenhet med kort vei til det meste
- Ingen forkjøpsrett i aksjelaget
- De fleste overflater er oppgradert i perioden 2017-2021
- Downlight integrert i tak på kjøkken, stue og lite soverom
- Sikringsskap med automatsikringer

Inneholder:
P-rom 68 kvm: Entré/ gang, kjøkken, stue, 2. stk. soverom og bad.
S-rom 7 kvm: Innglasset balkong på 7 kvm med adkomst fra stuen fra år 2013/ 2014. Rekkverk med glass og skyvedører i glass over rekkverk. Gulv med trefliser fra år 2019. Det er tillatt med gassgrill og elektrisk grill på balkongene. Kullgrill er ikke tillatt.

Garderober: Garderobeskap med skyvedører (slette- og speilfronter) på hovedsoverom.

Hvitevarer: Alle hvitevarer som er integrert på kjøkkenet medfølge. Det vil si alt utenom kjøleskapet og andre småapparater.
Løsøre: Hjørneskap på kjøkken, klesskap på begge soverom, alle fastmonterte lyskilder og panelovner medfølger.

Beliggenhet

Sentral og attraktiv beliggenhet i Strømsø/ Nybyen med offentlig kommunikasjon og alt av butikker/ servicetilbud man forventer seg av et urbant nærmiljø. Beliggende rett ved parken med store grønne friområder og nær Strømsø torg med flere servicetilbud og vinmonopol. Kort gangavstand til døgnåpen dagligvarebutikk (Joker).

Strømsø er i en meget positiv utvikling med nye leiligheter, forbedring av trafikkløsninger og forøvrig positive planer for bydelen. Enkel adkomst til E18. Kort vei til Union Brygge med Moov treningssenter, butikker og serveringssteder samt Papirbredden. Gangavstand til Bragernes med koselig torg, café, restauranter, kino, teater, kjøpesentre, elveparken, Universitetet i Sørøst-Norge avd. Drammen (USN) ( m.m. Kort gangavstand til Marienlyst med fotballbaner, kunstisbane om vinteren, friidrettsbane, treningsstudio, badeanlegg og idrettshall. Det er også fine turmuligheter i Drammensmarka.

Drammen har en rekke fritids- og sportstilbud. Drammen Strong og Drammen Ballklubb er idrettslag i nærmiljøet med diverse tilbud. Ytterligere tilbud og anlegg på Marienlyst med kunstis og kunstgressbane, Drammensbadet, Marienlyst stadion, Turnhallen, etc.. Drammen slalåmklubb i Haukåsløypa slalåmbakke med egentrening og kurstilbud. Kort vei til flotte turmuligheter samt. rekreasjonsområder i Bragernesåsen, Drammensmarka og Elveparken.

Meget godt kollektivtilbud i form av buss og tog, umiddelbar nærhet til bussholdeplass langs Konnerudgata og kort vei til bussknutepunkt se www.brakar.no for rutetider. Kun noen minutters gange til Drammen togstasjon på Strømsø, med gode togforbindelser mot Kongsberg, Oslo og Sandefjord, tidsmessig tar det ca. 30 minutter til Oslo se www.vy.no for avganger. Flytoget bruker ca. 60 minutter fra togstasjonen i Drammen til Gardermoen flyplass, se www.flytoget.no for mer informasjon.

Adkomst

Kjør fra Strømsø torg og i retning Konnerud. Ta opp Konnerudgata og sving deretter av første vei til høyre, ca. 200 meter fra rundkjøringen.

Standard

Leiligheten er en moderne og velholdt bolig som fremstår med lite bruksslitasje. Lyse og delikate fagrvalg. Eier har bebodd leiligheten siden 2017 og i denne perioden opplyste eier at det ikke har forekommet spesielle forhold knyttet til eiendommen. Leiligheten er godt vedlikeholdt, en del oppusset/ fornyet gjennom årene. Eier har oppgradert overflater i deler av leiligheten i perioden.

Kjøkken:
Innredning fra Ikea med profilerte fronter, benkeplate i laminat, 1 vaskekum i stål med 1-greps blandebatteri og lys under overskap. Vegg over kjøkkenbenk med fliser.
Frittstående og integrerte hvitevarer. Varmtvannsbereder montert i kjøkkenbenk.

Bad:
Bad inneholder følgende sanitærutstyr, dusjkabinett med 1-greps blandebatteri (2019), klosett, servant montert i baderomsinnredning med dører og 1-greps blandebatteri, overskap, speil og lys. Opplegg for vaskemaskin. Baderom med mekanisk ventilasjon (2021). Våtrom oppgradert/ renovert av tidligere eier i år 2007, dette i følge tidligere takst.

Selgers opplysninger hentet fra egenerklæringsskjema:
Konnerud Rør pusset opp bad 2007 / Tidligere eier byttet WC 2017 / Jensen Varme og Sanitær AS byttet dusjkabinett 2019 / Ing. Ivar Pettersen byttet vifte 2021.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger innbetales til meglers klientkonto senest to virkedager innen overtakelse.

Overtagelse, tilleggsinfo.

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at styrets godkjennelse er avklart.

Bebyggelse

Lavblokk fra år 1951 oppført over 4 etasjer samt kjeller og loftsetasje uten heis.
Leiligheten har beliggenhet i 2. etasje. Leiligheten har 2 stk. boder, loft 15 kvm og kjeller 7,6 kvm (merket nr. 7). Felles vaskerom i kjeller.

Aksjelaget består av 24 leiligheter, fordelt på 1 bygning.

Byggemåte

Se takst for beskrivelse av byggemåte:

EL: Sikringsskap plassert på kjøkken med automatsikringer, hovedsikring og strømmåler er plassert i felles gang/ trappegang med 32 AMP hovedsikring. Systemspenning 230V. Selger opplyser om at det ikke har vært foretatt kontroll av EL-anlegg på de enkelte leilighetene, men det har vær gjennomført på fellesarealene (kjeller, oppganger og loft) Styret har rettet opp i de kommentarene de har mottatt.
Selgers EL-forbruk:
2019 mai -> 4 197 kWh, 5 336 kr
2020 - 8 058 kWh, 6 878 kr
2021 -> 3 606 kWh, 4 005 kr

VVS: VA (vann og avløp), rør av jern, kobber og plast. Opplegg for vaskemaskin på baderom. Varmtvannsbereder (benkebereder). OSO 120 liter montert i kjøkkenbenk fra år 2007.

Pipe/ ildsted: Pipe i tegl med sotluke plassert i kjeller. Ildsteder, peisovn med glass montert i stue. Aksjelaget har rehabilitert pipe i år 2018. Dato for siste feiing:
27.04.2020. Tilsyn av pipe/ ildsted utført i 2020. Ingen avdekkede forhold.

Teknisk: Dørklokke, ringetablå er ved hovedinngangen og callinganlegg med automatisk låsåpner, ringeknapp utenfor leilighet. Leverandør av TV- og datasignaler Telia.

Tomten

Andel av felles eiet tomt på 1.685 kvm. Pent opparbeidet fellesarealer med plen og noe annen beplantning. Asfaltert gårdsplass.

Vilkår fellesgjeld

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 61388208049, Nordea Bank Norge ASA
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 21.04.2021: 2.05% pa.
Antall terminer til innfrielse: 35
Saldo per 21.04.2021: 6 970 433
Andel av saldo: 290 435
Første termin/første avdrag: 30.06.2015 ( siste termin 30.06.2038 )
Flyntende rente

Aksjelag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av husleie. Dette aksjelaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økt husleie dersom andre aksjeeiere ikke betaler sin husleie. Aksjelaget har imidlertid legalpant i aksjene, og manglende betaling av husleie kan dermed tvangsinndrives av aksjelaget.

Parkering

Parkering i gate etter områdets bestemmelser. Det er innført boligsoneparkering i dette området med kort gangavstand fra eiendommen. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kr. 3.360,- pr. år eller kr. 280,- pe rmnd. for bil nr. 1 (priser pr. 01.01.2021). Se Drammen kommune sine nettsider for mer informasjon. Det har nå også kommet egene EL-bil plasser som man kan benytte mot betaling.

https://www.drammen.kommune.no/tjenester/vei-trafikk-parkering/parkering/beboerparkering/

Oppvarming

Boligen varmes i dag opp ved strøm/ panelovner. Peisovn montert i stue.

Dyrehold

Dyrehold må søkes om til styret, dyreholdet skal ikke være til sjenanse for øvrige beboere.

Diverse

Leiligheten er tilknyttet Rynningsgate 3 aksjelag. Aksjeboligmodellen innebærer at aksjelaget eier eiendommen, men aksjeeierne eier aksjer som gir leierett til en bestemt bolig.

Planlagte arbeid/ påkostninger: Kartlegging av rutiner for vedlikehold av bygget. Vurdering av tilstand på tak og vinduer. Det er vedtatt utskiftinger av alle vinduer samt skifte av balkongdør til skyvedør for bedre plass utnyttelse. Det er også behov for å skifte tak.

Styret har i løpet av perioden siden sist generalforsamling jobbet med å selge vaktmesterboligen, samt å få på plass en vaktmesterordning. Styret valgte NBBO Vaktmesterservice til å hjelpe med den daglige driften av bygget. En ordning styret er fornøyd med.

Videre jobbes det nå med å benytte overskudd fra salg av vaktmesterbolig, samt den egenkapitalen aksjeselskapet har på å bytte vinduer i blokken. Det vil i løpet av sommeren bli skiftet ut vinduer i alle leiligheter, samt loft, oppganger og kjeller. Styret ser et særlig behov for å skifte ut vinduer på soverom vendt mot Danvikgata og i oppgangene. Vinduene som vil bli installert vil ha 60 års levetid og er vedlikeholdsfrie.

Videre jobbes det med å selge unna det som står i verktøyboden for å gjøre plass til søppelkasser for plast.

Etter hvert er det flere beboere som pusser opp badene sine, og i den forbindelse har vi i styret sett nærmere på ansvarsfordeling mellom den enkelte beboer og styret. Generelt er det ikke påkrevd å søke styret om å pusse opp badet, men bytte/flytting av sluk skal meldes inn til styret før arbeidet inngangsettes. Sluk på badet ligger under andelslagets eiendom, dermed er det svært viktig at styret blir underrettet om bytte/flytting av sluk i den enkelte leilighet i andelslaget. Denne type arbeid skal utføres av fagfolk, og arbeidet skal kunne dokumenteres i etterkant om det skulle forekomme skadesaker i form av lekkasje som medfører forsikringssak.

Styret har i samråd med NNBO besluttet å gi en refusjon for utskifting av sluk da det er i andelslagets interesse at disse blir byttet ut. Beboere kan sende inn dokumentasjon på utført arbeide fra fagfolk, hvor arbeide og pris for utskiftning av sluk er spesifisert. Pris på denne type arbeide ligger vanligvis på kr 6.000 - 8.000 (inkludert mva). Dersom andelseier ønsker å flytte sluket vil det gis refusjon for kostnaden knyttet til selve utskiftingen av sluket og ikke kostnaden knyttet til flyttingen av sluket. Dvs. at fakturaen vil bli splittet mellom andelseier og andelslaget. Beboer må da fremlegge hvor stor del av kostnaden som tilfaller utskiftning av sluket.

Dokumenter vedrørende aksjelaget kan fås ved henvendelse til megler.

Hva er en aksjebolig?
En aksjeleilighet er langt på vei sammenlignbar med en andelsleilighet, men det er enkelte, vesentlige forskjeller. Kjøp av en aksjeleilighet innebærer at man kjøper en aksje i et boligselskap som gir rett til å bruke en bestemt leilighet. Dette er helt parallelt med et borettslag, der man ikke eier boligen, men er andelshaver i laget som gir bruksrett til en definert bolig. På grunn av denne ordningen, benevnes borettslagsleiligheter og aksjeleiligheter i fellesskap som andelsboliger.

Lovanvendelse:
Salg av aksjeleilighet reguleres av kjøpsloven og ikke avhendingsloven ettersom det som kjøpes er en aksje og ikke en bolig. Ved revisjonen av borettslagsloven i 2003 besluttet lovgiver at likheten mellom borettslag og boligaksjeselskap tilsier at borettslagsloven i en viss grad skal gjelde også for boligaksjeselskapene. Dette gjelder regler som er spesifikke for boligforhold og som aksjeloven, som regulerer både boligaksjeselskap og andre aksjeselskap, ikke inneholder noen reguleringer av. I borettslagsloven § 1-4 (2) heter det:

For aksjeselskap som er stifta før lova tok til å gjelde, og som har same føremål som burettslag, gjeld §§ 1-5, 4-2, kapittel 5 og omdanningsreglane i § 13-5. .

Med dette menes at nevnte bestemmelser i borettslagsloven kun gjelder aksjeselskap med formål om å skaffe aksjonærene bolig.

Les mer her: https://eiendomsmegler.no/aksjeleilighet-borettslag

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:3005/110/401:
08.04.1992 - Dokumentnr: 5392 - Erklæring/avtale

Tillatelse til ettersyn, reperasjon og vedlikehold av felles vann- og kloakkledninger.
Gjelder denne registerenheten med flere19.11.1952 - Dokumentnr: 902681 - Registrering av grunn

Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:3005 Gnr:110 Bnr:23401.01.2020 - Dokumentnr: 670780 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0602 Gnr:110 Bnr:401Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.

Aksjelaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av lagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter som ikke skal slettes ved overdragelse.

Vederlag

Provisjon 40 000,- Markedspakke kr. 16 900,- Oppgjør 5 000,- (alle beløp ink mva og betales av selger).

Regulering

Navn Kommuneplanens arealdel 2014-2036
Plantype Kommuneplanens arealdel
Status Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse 05.10.2015
Bestemmelser - http://webhotel2.gisline.no/GisLinePlanarkiv/3005/0602335/Dokumenter/KP_335_B201510151.pdf
Lovmerknad PBL 2008
Delarealer Delareal 1 684 m
Arealbruk Boligbebyggelse,Nåværende

Navn Kommunedelplan sentrum
Plantype Kommunedelplan
Status Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse 30.05.2006
Bestemmelser - http://webhotel2.gisline.no/GisLinePlanarkiv/3005/0602503.52/Dokumenter/PLA052_Bestemmelser_20060530.pdf

Navn OMREGULERING AV EN DEL GATER PÅ STRØMSØ.
Plantype Eldre reguleringsplan
Status Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse 22.11.1912
Delarealer Delareal 22 m
Formål Kjørevei

Ferdigattest

Igangsettingstillatelse 11.06.1949 , registrert 04.03.2016
Ferdigattest 15.06.1951, registrert 04.03.2016
Ferdigattest innglassede balkonger 2013

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Aksjelaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Ansvarlig megler

Martin Morken Hjertås
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon

  Detaljer

 • Verditakst: 3 350 000,-
 • Totalpris: 3 640 434,-
 • Fellesgjeld: 290 434,-
 • Fellesutgifter: 4 500,-
 • Primærrom: 68 m2
 • Bruksareal: 75 m2
 • Bruttoareal: 83 m2
 • Tomteareal: 1684 m2
 • Eierform: Aksje
 • Boligtype: Leilighet

Visning

 • 11.05.2021, 17:00 - 18:00.

 • Martin Morken Hjertås

  Siviløkonom/ Eiendomsmegler MNEF
  Mobil: +47 480 29 950

  Annen info

  Finnkode: 217336780