Bragernes: Tiltalende selveierleilighet over 2 plan i herskapelig villa - Garasje, peis, sentralt, ny i 2002
Hamborggata 8 , 3018 Drammen

Inneholder

Velkommen til denne flotte leiligheten i Hamborggata 8. Her ligger man tett på sentrum, men samtidig tilbaketrukket og med hyggelig utsikt. Boligen har gjennomførte bygningsmessige detaljer og fremstår meget attraktiv.

Høydepunkter:

- Nyere boligkompleks i med tiltalende arkitektur
- Meget delikat og pent innredet leilighet
- Koselig engelsk peis i stuen
- Detaljrikt og lekkert kjøkken
- Takhøyde over 2,5 m i 1. etg.
- Flott kjellerstue med full takhøyde
- Eget vaskerom
- Balkong
- Garasje med hems
- Meget sentralt og like ved elven
- Stille og rolig gate
- Nymalt fasade i 2020

Inneholder:
Kjeller P-rom 42 kvm: 1 stk. gjesterom (soverom), vaskerom, syrom og kjellerstue. Takhøyde 2,42 meter.
S-rom 7 kvm: Bod

1 etg. P-rom 59 kvm: Entré/ gang, stue, kjøkken, bad og soverom. Takhøyde 2,52 meter. Veranda 6 kvm delvis overbygget med adkomst fra stue.

NB: Se pkt. diverse angående arealer/ rom.

Hvitevarer: kjøleskap, oppvaskmaskin og komfyr medfølger. Disse er integrert.
Løsøre: skyvedørsgarderobe medfølger.

Eierbrøk: 117/446

Beliggenhet

Idyllisk og sentrumsnært beliggende i rolig og tilbaketrukket bomiljø på Hamborgstrøm på Bragernes med eldre, sjarmerende bebyggelse. Umiddelbar nærhet til Gropa, et koselig friområde ved Drammenselva med badeplass og sandvolleyballbane. Flotte turmuligheter langs Drammenselva. Rundt 10 minutters gange til sentrum med jernbanestasjon, Bragernes Torg, restauranter og kaféer, Drammens Teater, kino og ulike typer servicetilbud. Kort vei til Union Brygge med bibliotek, høyskole og kultursenter. Nærhet til lekeplass, barnehager, skoler, idrettsanlegg og busstopp. Gangavstand til Bragernesåsen, Hamborgstrømskogen, Åspaviljongen og Spiralen med fine turmuligheter. God kommunikasjon til Oslo-området med buss og tog, også med flytoget til Gardermoen.

Adkomst

Fra Bragernes sentrum: Følg Hauges gate/Rosenkrantzgata mot Åssiden og ta inn til venstre i Strømsgata rett etter Fylkeshuset. Ta deretter første vei til høyre (Hamborggata). Se eventuelt kartskisse på høyre side i Finn.nno-annonsen.

Standard

Eier har bebodd boligen siden 2019 og i denne perioden opplyste eier at det ikke har forekommet spesielle forhold knyttet til eiendommen. Boligen har ikke hatt vesentlige løft/ påkostninger i denne perioden, men normalt vedlikehold er gjennomført.
Boligen fremstår godt vedlikeholdt. Det må allikevel påregnes kostnader til vedlikehold og oppgraderinger. Dette dreier seg generelt om bygningsdeler med TG 2, med normal aldring, skader og slitasje. Rapporten begrenser seg til leiligheten, og det som
normalt vil omfattes av eiers selvstendige vedlikeholdsansvar som seksjons- eller andelseier. Normalt utgjør dette alt innenfor leilighetens/ seksjonens/andelens vegger. Når det gjelder tilstanden for øvrig henvises det til beskrivelse av de forskjellige bygningsdeler i taksten.

Leiligheten fremstår som meget delikat og tiltalende. Det er benyttet pent profilert listverk, pene profilerte dører og det er god standard på utstyr og innredninger.

Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtagelse, tilleggsinfo.

Etter avtale med selger.

Bebyggelse

Frittliggende flermannsbolig (selveierleilighet i 3-mannsbolig). Leiligheten har beliggenhet i 1. etasje og underetasje.

Sameiet: Sameiet Hamborggaten 8
Orgnr: 924485876
Forkjøpsrett: Det er ikke forkjøpsrett i sameiet.

Byggemåte

Se takst for beskrivelse av byggemåte:

EL: Sikringsskap plassert i felles bod i kjeller med automatsikringer, hovedsikring 50 AMP. Systemspenning 230V. Vesentlig skjult EL-anlegg. Strømforbruk pr år ca 10000,-. Anlegget ble sist kontrollert i 2011. El anlegg ble omfattende fornyet etter lynnedslag i 2016. Det foreligger ingen påbud om utbedringer. Arbeidet ble utført av Ingeniør Pettersen AS, Drammen. Opplysningene er hentet fra forrige eier/ salgsoppgave og selger.

VVS: VA (vann og avløp), rør av jern, kobber og plast. Boligen har rør-i-rør system med rørteknisk skap plassert på vaskerom. Varmtvannsbereder OSO 198 liter fra år 2002, plassert på vaskerom. Vannmåler og hovedstengekran montert på vaskerom.

Pipe/ ildsted: Elementpipe med sotluke plassert i kjellerstue. Pipe helbeslått over tak. Ildsteder, peis med glass montert i stue. Feierseksjonen gjennomførte tilsyn med fyringsanlegget den 28.04.17 med følgende avvik: U.etg: Det ble avdekket at sotluke ikke er i godkjent stand.(mangler stengsel) Jf. Forebyggendeforskriften § 6
Kommentar: DRBV anbefaling til teknisk løsning er at sotluke settes i godkjent stand eller byttes ut med ny godkjent luke. Dato for siste feiing: 23.04.2019.

Teknisk: Dørklokke. Leverandør av TV- og datasignaler Nextgentel.

Tomten

Pen eiet tomt på 525 kvm med felles hage. Anlagt med gressplen, hekk, prydbusker og frukttrær, steinlagt gårdsplass. Til alle fellesarealer har sameierne lik disposisjonsrett.

Eierbrøk: 117/446

Parkering

Garasjeplass for en bil i felles garasjerekke for sameiet. Parkering i gårdsplass (sameiets tomt) og i garasje. Øvrig parkering, gateparkering etter områdets
bestemmelser. Garasje har innlagt strøm og garasjeport med elektrisk åpner.

Oppvarming

Boligen varmes i dag opp ved strøm/ panelovner. Peis montert i stue. Varmekabler på baderom.

Dyrehold

Tillatt.

Diverse

Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra takstsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Kommentar til areal/ soverom i kjeller:
Takhøyde 2,42 meter målt i kjellerstue, takhøyde varierer noe. Rommene er i seksjoneringsbegjæringen for kjelleretasjen av 4. juni 2003 er omtalt som vask/ bad, bod, hobby, disponibelt og syrom. Den 24.02.03 ble det sendt inn en endringsmelding/ bruksendring for deler av kjeller. På innsendte reviderte tegninger fra 17.03.03 er bruksendring søkt for rom angitt som hobby og disponibelt til kjellerstue og gjesterom . Kommunen har den 18.03.03 godkjent bruksendringen til tilleggsdel til hoveddel (rom for varig opphold). Dette gjelder altså kjellerstue, syrom og gjesterom. Gjesterom er i prospekt omtalt videre som soverom. Syrom inngår i p-arealet men er ikke godkjent som soverom iht. tegninger den 18.03.03. Tegninger og dokumentasjon/ korrespondanse med kommunen er vedlagt prospektet. Det oppfordres til å kontakte kommunen for å kartlegge muligheten for omgjøring av syrom til soverom. Kjøper bærer selv videre risiko for ovennevnte.

Det gjøres derfor oppmerksom på at det er ett godkjent soverom i kjeller. I hovedsak er det bruken av rommene ved befaringen som avgjør om rommet defineres som P-ROM eller S-ROM, dette betyr at rommene kan defineres både som P-ROM eller S-ROM selv om de er i strid med byggeforskriftene å være måleverdige etter NS 3940.

Det foreligger vedtekter for sameiet som kan sees hos megler.

Eiendommen er SEFRAK-registrert. SEFRAK-ID: 0602-0301-005. BOLIGHUS, HAMBORGGT. 8. Status: Ruin eller fjernet objekt (bygning er fjernet).

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:3005/114/423/2:
04.06.2003 - Dokumentnr: 8997 - Erklæring/avtale

Denne seksjon har tilleggsdel - bygning.
Gjelder denne registerenheten med flere04.06.2003 - Dokumentnr: 8997 - Seksjonering

Opprettet seksjoner:
Snr: 2
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 117/446
Bestemmelser om tilleggsdel, se under servitutter.
Gjelder seksjon nr. 1,2 og 3.


EIENDOMMENS RETTIGHETER
Ingen rettigheter registrert.

Vederlag

Provisjon 45 000,- Markedspakke kr. 16 900,- Oppgjør 5 000,- (alle beløp ink mva og betales av selger).

Regulering

Kommuneplanens arealdel 2014-2036
Plantype Kommuneplanens arealdel
Status Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse 05.10.2015
Arealbruk Boligbebyggelse, Nåværende

REGULERING AV TILBAKETRUKNE BYGGELINJER LANGS MARTIN KNUTZENS GATE.
Plantype Eldre reguleringsplan
Status Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse 12.02.1915
Delarealer Delareal 143 m
Formål Boliger
Delareal 15 m
Formål Kjørevei

GROPA REGULERINGSPLAN
Plantype Eldre reguleringsplan
Status Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse 09.01.1976
Delarealer Delareal 6 m
Formål Felles avkjørsel

REGULERING AV HAMBORGSTRØM.
Plantype Eldre reguleringsplan
Status Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse 01.04.1910
Delarealer Delareal 357 m
Formål Boliger

REGULERINGSPLAN FOR DEL 1, BRAKERØYA SENTRUMSRING, PARSELL BRAGERNES.
Plantype Eldre reguleringsplan
Status Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse 18.02.1997
Delarealer Delareal 3 m
Formål Boliger
Feltnavn B12

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest fra 2005.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp. Alle eiendommer som er
tilknyttet offentlig vann og avløp har private stikkledninger, som vedlikeholdes
for sameiets egen regning.

Ansvarlig megler

Martin Morken Hjertås
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon

  Detaljer

 • Verditakst: 4 590 000,-
 • Fellesutgifter: 1 500,-
 • Ligningsverdi: 1 095 685,-
 • Primærrom: 101 m2
 • Bruksareal: 108 m2
 • Bruttoareal: 127 m2
 • Tomteareal: 525 m2
 • Eierform: Eier (Selveier)
 • Boligtype: Leilighet

Visning

 • Ta kontakt for å avtale visning

 • Martin Morken Hjertås

  Siviløkonom/ Eiendomsmegler MNEF
  Mobil: +47 480 29 950

  Annen info

  Finnkode: 200622835