Fjell: Lys og fin 2 roms, sentralfyr, kjøkken 2015, stor innglasset balkong!
Lauritz Hervigs vei 75A , 3035 Drammen

Inneholder

Boligen er en lys og fin 2 roms leilighet i 1 u. etg. med en meget godt utnyttet planløsning. Fint utsyn mot grøntområder. Boligen har en solrik og koselig innglaset balkong! Ingen innsyn. Leiligheten bør sees!

Boligens kvaliteter:

- 1 etg med flott utsyn mot grøntområder
- Usjenert uten innsyn
- Beliggende med kort vei til marka
- Sentralt i forhold til sentrum (en liten busstur med stopp like utenfor døren)
- Solrikt
- Kjøkken 2015

P-rom (46 kvm): Entré/ gang, kjøkken m/ åpen løsning til stue, stue, bad, soverom.

S-rom (6 kvm): Innglasset balkong

Innglasset balkong 6 kvm med utgang fra stuen. Leiligheten disponerer bod i kjeller samt matbod. Felles vaskerom i kjeller.

Ingen hvitevarer i boligen, men oppvaskmaskin er montert og medfølger.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et etablert område på Fjell i Drammen. Kort avstand til nærbutikk, legesenter og marka med fine turmuligheter sommer som vinter. Om vinteren finner man lysløype like i nærheten. Meget barnevennlig beliggenhet med lekeplass, barnehage og skole like i nærheten.

Kort vei til Marienlyst Idrettspark med utendørs bad, tennisbaner, treningssenter og skøyteis etc. Her finner du også Drammenshallen, en av Norges største idrettshaller, totalt 7500 kvadratmeter. Hallen har 4 håndballbaner, gymsal, styrketreningsrom, speilsal og møterom for utleie.
Flere idrettslag bruker hallen. For mer informasjon se www.drammen.kommune.no.

God offentlig kommunikasjon med bussforbindelse til Drammen sentrum. Kort vei for ekspressbuss retning Oslo og Kongsberg samt Drammen stasjon med meget god tog- og bussforbindelse. Det tar ca. 36 minutter med tog fra Drammen til Oslo, og ca. 60 minutter med flytoget fra Drammen til Oslo Lufthavn Gardermoen. For detaljerte rutetider se www.brakar.no og www.flytoget.no.

Veldig lett adkomst til Bangeløkka med av og påkjøring til E18 til Oslo/ Kongsberg/ Vestfold.

Adkomst

Fra Drammen: Følg Bjørnstjerne Bjørnsons gate forbi Strømsøsenteret, ta til høyre i lyskrysset rett før rundkjøringen og fortsett på Collettsgate til enden.
Ta deretter til høyre inn på Styrmoes vei. Følg veien til Coop og ta til venstre inn på Austadveien. Følg denne veien til Fjell og ta deretter til venstre inn på Skogerveien. Følg veien nedover til den går over i Lauritz Hervigs vei.

Standard

Eier har bebodd leiligheten siden 2014 og i denne perioden opplyste eier at det ikke har forekommet spesielle forhold knyttet til eiendommen. Kjøkken fra Ikea installert i år 2015. Boligen er normalt vedlikeholdt, noe oppusset/ fornyet gjennom årene. Det må allikevel påregnes kostnader til vedlikehold og oppgraderinger. Dette dreier seg generelt om bygningsdeler med
normal aldring, skader og slitasje. Når det gjelder tilstanden for øvrig henvises det til beskrivelse av de forskjellige bygningsdeler.

Rørlegger har byttet vask; Rørlegger har byttet stoppekraner; TT Teknikk har lagt "rør-irør" for avløpsrørene

Selger opplyser om at det har vært lekkasje fra leilighet over kjøkken. Lekker ikke lenger etter at TT teknikk fornyet rørene. Taket malt i regi av borettslaget.

Kjøkken: Innredning fra Ikea med slette fronter fra år 2015, benkeplate i laminat og 1 vaskekum i stål med 1-greps blandebatteri. Vegg over kjøkkenbenk med fliser og malte flater.

Bad inneholder følgende sanitærutstyr, dusjnisje med forheng og 1-greps blandebatteri, klosett, servant montert i baderomsinnredning med dør og 1-greps blandebatteri, høyskap, speil og lys. Eier opplyser at klosett lekker i flotør og det må påregnes oppgradering/ vedlikehold.

Enkelt eldre våtrom, våtrommet er bygget etter en enklere standard enn dagens krav. Våtrommet/ overflater er noe oppgradert i senere tid, om man ønsker dagens standard må det påregnes ytterligere oppgradering.

Bebyggelse

Lavblokk uten heis. Leiligheten har beliggenhet i 1. underetasje med innglasset terrasse. Leiligheten disponerer bod i kjeller samt matbod. Felles vaskerom i kjeller.

Borettslaget består av 550 boliger, fordelt på 16 bygninger.
I borettslaget inngår følgende gårds/bruksnr: 23/78, 23/82, 23/88, 24/34, 23/81, 23/83, 24/28.

Byggemåte

Se takst for beskrivelse av byggemåte.

EL: Sikringsskap plassert i felles gang/ trappegang med automatsikringer, hovedsikring 25 AMP. Vesentlig skjult EL-anlegg. Systemspenning 230V.

VVS: VA (vann og avløp), rør av jern, kobber og plast. Varmtvann leveres fra fellesanlegg i bygget.

Teknisk: Dørklokke med lyd, automatisk låsåpner, dørtelefon ved hoveddør.
Leverandør av TV og data signaler GET.

Diverse

Ved salg av andel i dette borettslaget, kreves det fra styret i henhold vedtak i generalforsamlingen at det skal utføres våtromssjekk av våtrom i boligen. Denne våtromsjekken skal sendes NBBO sammen med skjema om godkjenning av andelseier. Selger rekvirerer dette.

Borettslaget praktiseres en vaktmesterperiode. Ansvaret er spesifisert i ordensreglene og tilliggende uteareal utenfor oppgang i alminnelig velstelt og vedlikeholdt stand. Dette varer i 1 uke.

Lekeplassene er planlagt å fornyes. Det er i gang et arbeid med å skifte alle innvendige rør i blokkene samt innsetting av nye radiatorer. Styret er dessuten i gang med å utbedre og oppruste parkeringsplasser. Det er igangsatt en utredning om EL-bil lading i borettslaget.

Borettslaget har egen hjemmeside: www.fjellhagen.no

Parkering

Det blir tildelt en merket p-plass pr leilighet for de som har bil og førerkort (tldeles etter annsiennitet ved søknad). For denne betales det for skiltet kr. 400,-. Beløpet fås tilbake ved salg eller avhending av bil. Når en plass blir ledig har noen av blokkene lister dersom det er p-plass nær blokken. Ellers blir plassen tildelt ny beboer dersom ovennevnte krav er oppfylt.

Fjellhagen borettslag har pr. dags dato kun 475 parkeringsplasser til fordeling blant beboerne i 550 leiligheter. Parkeringsarealet er under utvidelse.
På grunn av mangelen på parkeringsplasser er parkering, tildeling av parkeringsplass og kjøring i området nærmere regulert i borettslagets husordensregler og parkeringsbestemmelser som en del av borettslagets ordensregler.

Tomten

Felleseiendommen er pent opparbeidet med asfaltert arealer og parkeringsplasser, plen, diverse beplantning og trær. Det finnes videre lekeplass og fotballbane med kunstgress i nærheten. Eiet tomt.

Oppvarming

Boligen varmes opp ved vannbåren fjernvarme som fordeles via radiatorer.

Dyrehold

Dyrehold er kun tillatt innenfor de begrensninger og i overensstemmelse med de
vilkår som er fastsatt i borettslagets ordensregler.

Kommunale avgifter

Inkludert i fellesutgiftene.

Vilkår fellesgjeld

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 62499540030, Nordea Bank Abp,filial i Norge
Serielån, 4 terminer per år.
Rentesats per 08.11.2019: 2.77% pa.
Antall terminer til innfrielse: 57
Saldo per 08.11.2019: 54 036 667
Andel av saldo: 81 600
Første termin: 30.03.2019Første avdrag: 30.06.2019 (siste termin 30.12.2033 )
Fastrente 1,92%(Swap)+margin 0,85% til 29.6.29. med avdragsstruktur over 15 år. Lånet fornyes hvert andre år.

Lånenummer: 67143561284, Nordea Bank Abp,filial i Norge
Serielån, 2 terminer per år.
Rentesats per 08.11.2019: 2.8% pa.
Antall terminer til innfrielse: 40
Saldo per 08.11.2019: 15 000 000
Andel av saldo: 22 651
Neste termin/avdrag: 30.06.2020 ( siste termin 31.12.2039 )
6 mnd.NIBOR inkl.margin på 0,85 %.Lån avdragstruktur over 20 År med fornyelse senest 30.9.22

Borettslaget har tatt opp lån på MNOK 40 i Nordea Bank som skal utbetales i 4 avdrager. 1.avdrag på MNOK 15 er utbetalt 17.10.19.

Ut i fra dagens lånebetingelser vil neste avdrag som forfaller til betaling 30.06.2020 utgjøre ca kr 94,00 per måned for denne boligen

Borettslagets fellesgjeld vil i nær framtide øke med kr 35-40 millioner. De måendlige felleskostnadene vil ikke reguleres fra 1.1. 2020

Det er ingen mulighet for nedbetaling av fellesgjeld for dette borettslaget.
Borettslaget er forsikret mot tap av felleskostnader i Skadeforsikringselskapet Borettslagenenes Sikringsordning AS.

Regulering

Boligen ligger i et område som er regulert til:
REGULERINGS- OG BEBYGGELSESPLAN FOR FJELLOMRÅDET: (9.11.1965) Boliger, kjørevei, privat vei, gangvei, felles garasjeanlegg, offentlig friområde, felles parkeringsplass.

ENDRET REGULERINGSPLAN FOR DEL AV FJELL OMRÅDET, formål kjørevei.

Reguleringsplaner under bakken.
E18 FRYDENHAUG - EIK, formål anlegg i grunnen

Vei, vann og avløp

Adkomstvei: Kommunal og privat vei på borettslagets eiendom.
Tilknytning vann: Offentlig, privat stikkledning frem til offentlig nett.
Tilknytning avløp: Offentlig, privat stikkledning frem til offentlig nett.

Ansvarlig megler

Martin Morken Hjertås
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon

  Detaljer

 • Verditakst: 1 490 000,-
 • Totalpris: 1 594 250,-
 • Fellesgjeld: 104 250,-
 • Fellesutgifter: 5 299,-
 • Ligningsverdi: 471 522,-
 • Primærrom: 46 m2
 • Bruksareal: 52 m2
 • Tomteareal: 119998 m2
 • Eierform: Andel
 • Boligtype: Leilighet

Visning

 • Ta kontakt for å avtale visning

 • Martin Morken Hjertås

  Siviløkonom/ Eiendomsmegler MNEF
  Mobil: +47 480 29 950

  Annen info

  Finnkode: 163620195