Åmot: Nydelig beliggende enebolig v/ Simoa - Vesentlig oppgradert i perioden 2014-2017! Anbefales å sees!
Strandgata 36 , 3340 Åmot

Inneholder

Velkommen til Strandagata 36 - en lekker familiebolig med en spesielt idyllisk beliggenhet ved foten av elven Simoa. Eiendommen er vesentlig oppgradert med blant annet nytt kjøkken, baderom, overflater og yttertak i år 2014/ 2017. Uteområdene er meget pent opparbeidet og eiendommen gir et særs pent og velholdt inntrykk. Veranda på hele 70 kvm! Her bor man sentralt men allikevel landlig og idyllisk med fiskemuligheter fra egen hage! Velkommen til visning!

Boligens kvaliteter/ høydepunkter:

- Vinduer i PVC består av trelags glass fra år 2014
- Idyllisk beliggenhet mot elven
- Enkel adkomst til Åmot, Vikersund og Drammen
- Slette innedører i tre med glassfelt i trekarm fra år 2016
- Taket omlagt med takstein i år 2016
- Veranda 70 kvm del overbygget med adkomst fra stue og inngangsparti
- Peisinnsats i stue
- Bad fra 2016
- Kjøkken fra 2016
- Utstrakt bruk av downlights i boligen
- Boligen har rør-i-rør system
- Varmepumpe
- Varmekabler i hele 1. etasje
- Balansert ventilasjon
- El-anlegg og EL-skap oppgradert 2015/ 2017 (utført av Nopek)
- Garderobeskap med skyvedører (speilfronter) fra år 2016


Inneholder:

U. etg: BRA 57 kvm, S-rom 57 kvm.
1. etg: BRA 61 kvm, P-rom 61 kvm
2. etg: BRA 54 kvm, P-rom 54 kvm

U. etg: 5 stk. kjellerboder + hundegård
1. etg: Entré/ gang, stue, kjøkken m/ åpen løsning til stue, bad (primærrom) og bod (s-rom).
2. etg: Gang m/ trapp, loftstue, 2 stk. soverom, kontor/ soverom (primærrom)

Hvitevarer medfølger unntatt vaskemaskin. TV-medfølger ikke.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i Strandgata i Åmot med fin beliggenhet ned mot Simoa. Boligen ligger like nord for Åmot sentrum. Solrikt og svært idyllisk med tomt nesten ned til elven. Kiwi ligger behagelig til, kort vei til turområder, kjøpesenter, idrettsanlegg, bensinstasjon, helsesenter, barneskole, ungdomsskole og videregående skole. Til Buskerud barnehage er
det ca. 2,5 km. I tillegg kort vei til Blaafarveværket med diverse tilbud for store og små.

Idrett:
Åmot Idrettsforening driver med allidrett, håndball, boksing, turmarsjer og fotball. Klubben hadde et fotballag som spilte i 2. divisjon i sesongene 2006 og 2007. Modum Fotballklubb ble stiftet 30. mai 2007 som et samarbeide mellom fotballkubbene i Modum. Haugfoss Idrettsforening driver i all hovedsak med fotball for de yngre årsklasser.

Skoler:
Åmot har to barneskoler, en på hver side av Drammenselva. På vestsida av elva ligger Buskerud skole, på østsida er Enger skole. Søndre Modum ungdomsskole er en skole med klassetrinn fra 8. til 10. klasse. De videregående skolene er eid av fylket og omfatter Rosthaug videregående skole. Rosthaug videregående skole har linjer for bygg- og anleggsteknikk, elektrofag, helse- og sosialfag, idrettsfag, medier og kommunikasjon, naturbruk, restaurant- og matfag, service og samferdsel, studiespesialisering og teknikk og industriell produksjon. I tillegg har Arbeidsinstituttet Buskerud, Avdeling Midtfylket, tilhold på Åmot. Arbeidsinstituttet er et opplæringstilbud for ungdom i videregående skoles alder.

Les mer om elven Simoa her: https://lokalhistoriewiki.no/wiki/Simoa

Les mer om Blaafarveværket her: https://www.blaa.no/attraksjoner/blaafarvevaerket/

Adkomst

Enkel adkomst fra offentlig vei. Fra Engerkrysset i Åmot Øst kjører du mot Sigdal. Over elven og opp i Strandgaten. Eiendommen ligger på venstre hånd ca
500 meter etter Kiwi.

Standard

Boligen holder generelt en meget god standard og er betydelig oppgradert de senere år. Det er lagt vekt på materialer av god kvalitet og arbeidet er pent håndverksmessig utført. Boligen har et moderne og meget stilfullt uttrykk.

Takstmannens oppsummering av standard: Eier har bebodd boligen siden 2013 og i denne perioden opplyste eier at det ikke har forekommet spesielle forhold knyttet til eiendommen. Boligen er vesentlig oppgradert med kjøkken, baderom, overflater og yttertak i år 2014/ 17. Boligen en del oppusset/ fornyet gjennom årene og fremstår godt vedlikeholdt.

Bad: Våtrom oppgradert/ renovert i år 2016, våtrommet er bygget etter en enklere standard enn dagens krav, arbeid med EL og VA (vann og avløp) er utført i regi av innleide foretak, øvrige arbeider er utført i egenregi. Innbyggingssisterne er plassert på yttervegg, oppbygning og isolering av sisterne vites ikke. Det anbefales ikke å legge VA (vann og avløp) på yttervegg.

Kjøkken: Innredning med slette fronter fra år 2016, benkeplate i laminat, 1 vaskekum i stål med 1-greps blandebatteri og lys under overskap. Vegg over kjøkkenbenk med fliser. Frittstående og integrerte hvitevarer. Komfyrvakt montert.

Bebyggelse

Frittliggende enebolig fra 1952. Utebod på 18 kvm, bygget er ikke nærmere omtalt i taksten. Eiendommens etableringsår er ukjent da kommunens arkiv er ufullstendig før 1965. Fasadeendring og overbygd terrasse i år 2000.
Det har ifm. dette vært en klagesak som er behandlet i kommunen og av fylkesmann. Klagesaken/ vedtaket kan sees hos megler (klagen førte for ørvig ikke frem hos Fylkesmann).

Byggemåte

Se takst for inngående beskrivelse av byggemåte og de ulike tilstandsgrader.

El: Sikringsskap plassert i gang/ trappegang med automatsikringer, overbelastningsvern 50 AMP. Systemspenning 230V. Vesentlig skjult EL-anlegg.
El-anlegg og el-skap oppgradert 2015/ 17. Det foreligger en rapport ifm. EL-tilsyn i 2016 med enkelte feil/ anmerkninger. Dette kan sees hos megler. Selger opplyser om at det sommeren 2019 er byttet ny strømmåler og at det har vært kontroll på dette ifm. dette byttet.

VVS: VA (vann og avløp), rør av jern, kobber og plast. Boligen har rør-i-rør system med rørteknisk skap plassert i bod. Varmtvannsbereder Høiax 200 liter, plassert i bod. Vannmåler og hovedstengekran montert i bod.

Pipe/ ildsted: Pipe i tegl med sotluke plassert i kjeller. Pipe helbeslått over tak. Ildsteder, peisinnsats med glass montert i stue. Dato for sist kontroll 6.11.2014. Ingen pålegg fra feiervesenet.

Teknisk: Dørklokke Leverandør av TV og datasignaler fra Modum kabel.

Ventilasjon: Boligen har balansert ventilasjon (tilluft i oppholdsrom og avtrekk i våtrom), ventilasjonsaggregatet (Systemair) plassert i kjeller.

Alarm: Boligen har installert alarm og utstyret følger boligern. Eget abonnement må tegnes av kjøper.

Parkering

Parkering på egen tomt.

Tomten

Eiet solrik tomt på 1147 kvm. Tomten er nydelig opparbeidet med belegningsstein i gårdsplass. Store plenområder, beplantning og prydbusker. Tomten grenser til elven Simoa og hele eiendommen fremstår med en attraktiv og idyllisk beliggenhet.

Grunnerverv (2014):
STATENS VEGVESEN er grunnerverver for eiendommene
0623 - 57/27, 0623 - 57/28, 0623 - 57/102, 0623 - 57/118 og 0623 - 57/176

Oppvarming

Boligen varmes i dag opp ved strøm/ panelovner. Varmekabler i hele 1. etasje. Varmepumpe luft til luft montert i trappegang. Peisovn montert i stue.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter til Modum kommune i 2019, kr. 6 146,-
Årsgebyr renovasjon: Kr. 3 353,-
I tillegg kommer pipe/ feieavgift.

Regulering

Eiendom er uregulert, og avsatt til boligbebyggelse i gjeldende kommuneplan. Bruk og utnyttelse fastsettes av kommuneplanens bestemmelser §§ 2-1, 2-5, 2-6, 2-7 & 2-9

Vei, vann og avløp

Offentlig tilknyttet vann/ avløp med private stikkledninger. Avkjørsel til offentlig vei.

Ansvarlig megler

Martin Morken Hjertås
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon

    Detaljer

  • Verditakst: 3 500 000,-
  • Ligningsverdi: 635 217,-
  • Primærrom: 115 m2
  • Bruksareal: 172 m2
  • Bruttoareal: 199 m2
  • Tomteareal: 1147 m2
  • Eierform: Eier (Selveier)
  • Boligtype: Enebolig

Visning

  • Ta kontakt for å avtale visning

  • Martin Morken Hjertås

    Siviløkonom/ Eiendomsmegler MNEF
    Mobil: (+47) 48029950

    Annen info

    Finnkode: 160472829