Konnerud: Tolerud - Lekker 1/2 part vertikaldelt tomannsbolig - Meget attraktiv - kjøkken 2015, terrasser, stor hage, garasje!
Tolerudstien 54 , 3030 Drammen

Kort om eiendommen

Velkommen til Tolerudstien 54. En meget innholdsrik vertikaldelt tomannsbolig i barnevennlige og hyggelige omgivelser. Boligen er oppgradert de senere år og fremstår attraktiv og moderne. En bolig som absolutt bør sees. Perfekt for en familie!

Boligens kvaliteter:
- Installert varmepumpe samt nyere ildsted
- Vaskerom
- Overbygget inngangsparti
- Skjermet, barnevennlig beliggenhet
- Parkering i garasje (13 kvm)/ gjesteparkering
- Flott opparbeidet solrik hage
- Kjøkken fra 2015 med ny Ikea innredning
- Lys og stor stue
- Kjellerstue med nyere peisovn
- 4 soverom/ flere terrasser
- Sikringsskap med automatsikringer (40AMP)
- Overflater oppgradert i enkelte rom i år 2018
- To vegger etterisolert og byttet kledning i regi av BRL
- WC i 1 etg. fra 2018

Inneholder

Velkommen til Tolerudstien 54. En meget innholdsrik vertikaldelt tomannsbolig i barnevennlige og hyggelige omgivelser. Boligen er oppgradert de senere år og fremstår attraktiv og moderne. En bolig som absolutt bør sees. Perfekt for en familie!

Boligens kvaliteter:
- Vertikaldelt halvpart tomannsbolig over tre plan
- Installert varmepumpe samt nyere ildsted
- Vaskerom
- Overbygget inngangsparti med adkomst til utvendig bod
- Skjermet, barnevennlig beliggenhet
- Parkering i garasje (13 kvm)/ gjesteparkering
- Boligen ligger stille og rolig til på boligfeltet
- Flott opparbeidet solrik hage
- Kjøkken er oppgradert i år 2015 med ny Ikea innredning
- Lys og møbleringsvennlig stue
- Kjellerstue med nyere peisovn
- 4 soverom
- Lagringsplass i romslig kjellerbod
- Sikringsskap med automatsikringer (40AMP)
- Overflater oppgradert i enkelte rom i år 2018
- To vegger etterisolert og byttet kledning i regi av BRL
- Terrasse, plate på mark ved inngangsparti på ca. 19 kvm (2017)
- Terrasse, plate på mark 28 kvm med adkomst fra stue (2014)
- Markise montert på terrassen (elektrisk)
- WC i 1 etg. fra 2018

Inneholder:
U. etg: (BRA: 48 kvm, P-rom: 35 kvm, S-rom: 13 kvm): Gang m/trapp og kontorplass, kjellerstue og bod.

1. etg: (BRA: 55 kvm, P-rom: 54 kvm, S-rom: 1 kvm): Entrè, gang m/ trapp, gang, stue, kjøkken, vaskerom, trapperom, wc og kott (wc)

2. etg: (BRA: 52 kvm, P-rom: 50 kvm, S-rom: 2 kvm): Gang m/ trapp, 4 stk. soverom, bad og kott/ garderobe.

Terrasser: Terrasse, plate på mark 28 kvm med adkomst fra stue. Konstruksjon med treverk i bjelkelag. Overflater gulv med trebord. Markise montert på terrassen (elektrisk). Platting fra år 2014. Terrasse, plate på mark ved inngangsparti på ca. 19 kvm (2017).

Alle hvitevarer med unntak av vaskemaskin og tørketrommel, samt fryseskap i underetasje følger med i handelen. Imidlertid følger ikke 2 x 1,5 meter med PAX garderobeskap som står på hovedsoverommet og det ene barenerommet med. Det vises for øvrig til liste over løsøre og tilbehør som kommer lenger ut i prospektet.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et etterspurt og meget barnevennlig, bilfritt område på Konnerud/ Tolerud i Drammen kommune. På Konnerud er det barneskoler, ungdomsskole og flere barnehager. Det er flere butikker innen gangavstand, samt kjøpesenter og en rekke ulike helsetjenester.

Konnerud har marka som nærmeste nabo, hvor merkede stier, turveier og usjenerte fiskevann byr på naturopplevelser året gjennom. I nærområdet ligger både Konnerud stadion og Konnerudhallen. Konnerud IL er blant de største i landet og har en meget god idrettskultur. Det er lysløype, skøyteis og treningssenter i nærheten, samt lekeplass, basketballbane fotballbane og akebakke ved Tolerud snuplass like ved boligen.

Området byr på et bredt spekter av treningsfasiliteter, inkludert Norges beste rulleskiløype, hvor også skilandslaget holder samlinger. Det er kort vei til både Stordammen og Inntakeren med fine bademuligheter. Drammensbadet ligger 10-11 min unna med bil. Alpine gleder finner du i både Haukåsbakken og på Drammen Skisenter, kun en liten kjøretur unna.

Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Rema 1000, Coop Prix, Kiwi og Meny. Sistnevnte ligger på Konnerudsenteret, som også har apotek, kafé og flere andre butikker. Det er kort vei til Gulskogen senter, Drammens største kjøpesenter, med et rikt og variert butikkutvalg. Drammen sentrum har gågater, samt senterne Torget Vest, Magasinet og CC Drammen.

Konnerud har et godt kollektivtilbud via buss med avganger hvert 10. minutt til Drammen sentrum. Nærmeste holdeplass er Tolerud snuplass som ligger ca. 3 minutters gange fra boligen. Tog fra Drammen stasjon til Oslo går ca. fire ganger i timen. Ved å benytte bil tar det ca. 14 min til Drammen sentrum, 9 min til Gulskogen, 21 min til Liertoppen, 43 min til Kongsberg og 45 min til Oslo S.

Fra eiendommen er det gangavstand til Konnerud og Hallermoen skole. Det finnes et godt utvalg av både private og kommunale barnehager på Konnerud. I tillegg til flere videregående skoler i Drammen, ligger universitetet i Sørøst-Norge på Papirbredden, helt nede ved elva.

Adkomst

Fra Strømsø Torg kjøres Konnerudgata til Konnerud. Etter noen kilometer ta inn til høyre Hagbart Kyllands vei, merket til Tolerud i svingen i det veien flater ut. Følg veien rundt den skarpe svingen. Følg veien oppover og kjør forbi den store
snuplassen. Parkering på gjesteparkering ved garasjeanlegget. Gå oppover til venstre og ta 2. til høyre. Eiendommen er da beliggende på venstre side. Se kartskisse.

Standard

Meget attraktiv bolig med en stor hage og gode solforhold. Boligen holder en god og moderne standard og er pusset opp og opparbeidet godt de siste årene både innvendig og utvendig.

Eier har bebodd leiligheten siden 2015 og i denne perioden opplyste eier at det ikke har forekommet spesielle forhold knyttet til eiendommen. Kjøkken er oppgradert i år 2015 med ny Ikea innredning. Overflater oppgradert i enkelte rom i år 2018. Boligen er normalt vedlikeholdt, en del oppusset/ fornyet gjennom årene.

Vinduer/ dører: Vinduer i tre består av tolags glass hovedsakelig fra år 2017, samt noen eldre vindu. Utvendig persienner på enkelte vinduer. Standard ytterdør med glassfelt. Terrassedør i tre med glassfelt fra år 2010. På to av veggene ble det i 2017 etterisolert, skiftet kledning og vinduer i regi av borettslaget. Overflater på innvendige gulv: gulv med laminat og fliser på baderom. Overflater på innvendige vegger: malte flater, MDF-panel, malte flater og fliser på baderom. Overflater på innvendig himling: malte flater og MDF-panel.

Kjøkken: Innredning fra Ikea med profilerte fronter fra år 2015, benkeplate i laminat, 1 1/2 vaskekum i stål med 1-greps blandebatteri og lys under overskap.
Vegg over kjøkkenbenk med laminat (kitchen wall plater). Frittstående og integrerte hvitevarer. Mekanisk avtrekksvifte over komfyr.

Bad 2 etg: Bad inneholder følgende sanitærutstyr, dusjkabinett med 1-greps blandebatteri, klosett, servant montert i baderomsinnredning med dører og 1-greps blandebatteri, høyskap og overskap med speil. Strålevarme montert på vegg.

WC 1 etg: Oppgradert i 2018. Wc inneholder følgende sanitærutstyr, klosett, servant montert i baderomsinnredning med dør og 1-greps blandebatteri og
speil. Montert smartpanel samt skiftet servant på toalett. Utført med
egeninnsats.

Vaskerom: Vaskerom inneholder følgende sanitærutstyr, utslagsvask stål med 2-greps blandebatteri. Opplegg for vaskemaskin.

Bebyggelse

1/2 part av tomannsbolig over 3 etasjer (andel). Utvendig bod på 5 kvm ved inngangsparti. Garasjeplass for en bil i felles garasjerekke for borettslaget. Borettslaget består av 152 boliger fordelt på 57 bygninger.

Byggemåte

Se takst for beskrivelse av byggemåte.

EL: Sikringsskap plassert i gang med automatsikringer, hovedsikring 40 AMP. Vesentlig skjult EL-anlegg. Systemspenning 230V. El-skap oppgradert i år 2010. Selger opplyser om følgende: Noen mangler etter tilsyn fra El-Tilsynet i 2016. Utbedret av Powertech Service AS, samtidig byttet til større hovedsikring (40A). Det foreligger samsvarserklæring for skifte av innmat i skap fra 02.06.2010 fra Arro Elektro AS. Samt for bytte av strømmåler 16.01.2017. Rapport kan sees hos megler. Gjennomsnittlig strømforbruk 2016-2018 vært på 18.772 kWh. For 2018 var totale strømutgifter 10.020 og nettleie på 10.245, totalt 20.265.

Pipe/ ildsted: Elementpipe med sotluke plassert i kjellerstue. Pipe er foret innvendig med nytt røykrør. Pipe helbeslått over tak. Ildsteder,
peisovn med glass montert i kjellerstue. Siste tilsyn 22.01.2015. Det ble under dette tilsynet ikke avdekket avvik, anmerkninger eller andre forhold som har betydning for fyringsanlegget. Siste feiing 09.01.2019.

VVS: VA (vann og avløp), rør av kobber og plast. Varmtvannsbereder OSO 198 liter fra år 1999 plassert i kott (wc). Vannmåler og hovedstengekran montert i kjellerbod.

Teknisk: Dørklokke. Leverandør av TV og datasignaler ALTIBOX.

Kjellerstue: Selger opplyser om at borettslaget har på generelt grunnlag opplyst om at kjeller opprinnelig var levert som en "råkjeller". Denne må såldes ha blitt innredet i ettertid. Ombygning av kjeller, det er ikke innhentet opplysninger om ombygning er omsøkt, dette betyr at rommene kan defineres både som P-ROM eller S-ROM selv om de er i strid med byggeforskriftene og kan være måleverdige etter NS 3940.

Diverse

Se vedlegg i prospektet for referat fra årets generalforsamling hva gjelder oppgradering og utskiftninger i borettslaget. Her kan kort nevnes kledning, etterisolering og tak.

Radon: Selger opplyser om at tidligere eier har foretatt radonmåling i regi av borettslaget i 2014. Selger er ikke kjent med hva verdiene var.

Borettslaget praktiserer dugnad.

Parkering

Det er parkering i garasje og på gjesteparkering. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser. Garasje: asfaltert dekke, vippeport og innlagt strøm. Den er markert med TS 54 over porten. Elektrisk portåpner med fjernstyring.

Lading av El-bil/ Hybrid:
Styret jobber med etablering av el-bil ladere i garasjene. Borettslaget står for klargjøring. Oppkobling av lader må bekostes av andelseieren selv (estimert til ca. 23 000,-). Eget skriv om dette kan sees hos megler.

Tomten

Eiet tomt, (andel av felles tomt for borettslaget). Til hver bolig arronderer det naturlig en "tomteparsell" som i dette tilfelle er meget pent opparbeidet
de siste år og innehar trær, prydbusker, hekk og en stor plen med plass til trampoline. Samt en ny stor og solrik terrasse med markise.

I tomten til borettslaget inngår det flere gårds og bruksnummer, 81/10 og 81/155.

Oppvarming

Boligen varmes i dag opp ved strøm/ panelovner. Varmepumpe luft til luft montert i stue. Peisovn montert i kjellerstue. Selger opplyser om at varmepumpen ved noen tilfeller i vinter har stoppet, men at den har startet opp igjen etter at kontakten ble dratt ut og satt inn igjen i støpselet.

Dyrehold

Dyrehold er tillatt. Dyreholdet må ikke være til sjenanse for andre beboere, jfr.
borettslagslova. Det oppfordres derfor til å lufte kjæledyr utenfor borettslagets område, plukke opp etter seg og evt. slippe ut katter på ett tidspunkt hvor det er liten sannsynlighet for at de er til sjenanse, f.eks. morgen/ kveld/ natt.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter vann og avløp er inkludert i felleskostnadene.

Vilkår fellesgjeld

Lånenummer: 12134631374, DNB Boligkreditt AS - ikke standard
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 13.08.2019: 2.65% pa.
Antall terminer til innfrielse: 39
Saldo per 13.08.2019: 4 724 053
Andel av saldo: 30 972
Første termin/første avdrag: 30.12.2017 ( siste termin 30.12.2038 )
Flytende rente

Borettslaget er forsikret mot tap på felleskostnader i
Skadeforsikringsselskapet Borettslagene Sikringsordning AS. Det er ingen mulighet for individuell nedbetaling av fellesgjeld i dette borettslaget.

Borettslaget vurderer et låneopptak på kr 2 millioner april/ mai 2017. Ingen innvirkning på felleskostnadene men fellesgjelden vil øke med ca 13.000,- pr andel. Status på dette per august 2019 er ukjent for megler.

Fordeling fellesutgifter

Grunnleie kr. 3 653,-
Tilleggsytelser: Medlemskontigent medeiere (forfall hver 12. md.) ( kr. 250,- per. jan. 19)
Måler: 153 - forsk.avregn.vannm.: 153 - forsk.avregn.vannm., 74/110 ( 17 -
110) - kr. 602,-

Regulering

Eiendommen er avsatt til boligbebyggelse, nåværende og grøntstruktur, nåværende iht kommuneplanens arealdel 2014-2036.

Reguleringsplaner:
Lensmannsløkka, formål: Offentlig friområde, bevaringsområde, kjørevei, boliger, gang/sykkelvei, anlegg for lek. Datert 22.02.90
Reguleringsplan for området Tolerud. Formål: Felles avkjørsel, boliger, gang/sykkelvei, kjørevei og offentlig friområde. Datert 25.04.78

Vei, vann og avløp

Offentllig tilknyttet med private stikkledninger.

Utleie

Utleie av bolig i borettslag krever styrets samtykke, jf. borettslagsloven § 5-3.

Servitutter

21.04.1913 SKJØNN
Ekspropriasjonsforr./konduktørforr. vedrørende NSB
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

22.12.1981 BESTEMMELSE OM VANNLEDN.
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger
m.v.

15.07.1982 REGISTRERING AV GRUNN
Utskilt fra denne matrikkelenhet: KNR: 0602 GNR: 81
BNR: 184

15.07.1982 REGISTRERING AV GRUNN
Utskilt fra denne matrikkelenhet: KNR: 0602 GNR: 81
BNR: 186

09.07.1993 REGISTRERING AV GRUNN
Utskilt fra denne matrikkelenhet: KNR: 0602 GNR: 81
BNR: 263
areal: 58 m2

Servitutter er ikke rekvirert.

Ansvarlig megler

Martin Morken Hjertås
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon

  SOLGT

  Detaljer

 • Verditakst: 3 500 000,-
 • Totalpris: 3 530 971,-
 • Fellesgjeld: 30 971,-
 • Fellesutgifter: 4 255,-
 • Ligningsverdi: 920 202,-
 • Primærrom: 139 m2
 • Bruksareal: 155 m2
 • Bruttoareal: 170 m2
 • Tomteareal: 68750 m2
 • Eierform: Andel
 • Boligtype: Tomannsbolig

Visning

 • Ta kontakt for å avtale visning

 • Martin Morken Hjertås

  Siviløkonom/ Eiendomsmegler MNEF
  Mobil: +47 480 29 950

  Annen info

  Finnkode: 155685796