Skip to content
Fiskum: Nyoppført (2012-2015) enebolig m/ utleieleilighet, 3 bad, 5 sov, 3 kjøkken, utsikt, terrasser, hage - Bør sees!
Åleveien 3 , 3322 Fiskum

Inneholder

Boligen er en nyoppført og innholdsrik enebolig med utleieleilighet i u. etg. Boligen har en familievennlig, stille og solrik beliggehet i et etablert boligområde på Fiskum/ Darbu. Perfekt for en familie!

Boligens kvaliteter:

- Nyoppført i 2012-2015
- Egen utleieleilighet
- Utsikt mot Fiskumvannet
- Terrasser rundt hele boligen
- Utgang fra alle rom til terrasse (hovedplan)
- Solrik og fin hage/ uteplasser
- Utebod
- 2 ildsteder
- 3 bad
- 5 soverom
- Barnevennlig
- 3 stk kjøkken
- Kjøkkeninnredning fra Mobalpa i leiligheten
- Kjøkkeninnredning fra HTH i hoveddelen
- Utstrakt bruk av varmekabler

Arealer:
U. etg. BTA: 115, BRA 99 og P-rom 96 - S-rom 3 (kvm):
1. etg. BTA: 113, BRA 97 og P-rom 97 (kvm):
Sum bygning: BTA: 228, BRA 196 og P-rom 193 (kvm):

Inneholder:
U. etg: Entré/ gang, stue, kjøkken m/ åpen løsning til stue,
2 stk. soverom, bad 1, vaskerom, stue/ kjøkken, bad 2 og bod/ teknisk rom,
1. etg. Entré/ gang, gang m/ trapp, stue/ spisestue, gang, kjøkken m/ åpen løsning til stue, 3 stk. soverom, bad.
Loft: Bod/ loftsrom.

Boligen har store terrasser, med plate på mark i begge etasjer. Hovedetasje med plate på mark og veranda (rundt hele boligen). Hovedetasje har utgang til terrasse fra alle rom.

Kjøleskap, komfyr, oppvaskmaskin (ødelagt fjærsystem), kjøleskap gjesterom underetasje medfølger. Alle tak-spotlight 3 pærer, bad takbelysning medfølger. Klesskap eik/ speil stort soverom medfølger, skap entre medfølger, glasskap barnerom (mot kjøkken) medfølger. Lampe trappeoppgang medfølger
Gardinoppheng/ stang medfølger.

Beliggenhet

Boligen ligger på Fiskum like ved Darbu som er et lite tettsted med ca. 1200 innbygger (2008) midt i mellom Hokksund og Kongsberg. Darbu har en meget sentral plassering ifht Kongsberg og teknologiparken.

Darbu er et tettsted i Fiskum i Øvre Eiker. Navnet uttales ´darrbu. Tettstedet har ca. 560 innbyggere per 1. januar 2012. I tettstedet ligger blant annet Fiskum kirke og Darbu stasjon. På Rud ligger Buskerud folkehøgskole.

Boligen er beliggende i et veletablert boligområde med frittliggende eneboliger og med gangavstand til Fiskumvannet og Eikeren. Gangavstand til Darbu
barneskole, barnehage, butikk med post, m.m. Det er flotte helårs turområder med merkede turstier, oppkjørte skiløyper og idylliske badeplasser så og si rett utenfor døra. Enkel adkomst til E-134 retning Kongsberg og Drammen. Ca. 10 min kjøring til Kongsberg og Hokksund. Ca. 30 min kjøring til Drammen. Gangavstand til togstasjon og bussholdeplass for TIMEkspressen. 15 min med tog fra Darbu stasjon til Kongsberg 25 min med tog fra Darbu til Drammen stasjon.

Området ved siden av Darbu skole er nylig utviklet ogdet er bygd et flott aktivitetsområde/ idrettsområde. Det henvises til Øvre Eiker kommune og Fiskum IL for ytterligere opplysninger.

Historisk fakta om Fiskum: Den gamle kirken i Fiskum er bygdens viktigste kulturminne. Huset er fra 1250 og er dermed Eikers desidert eldste bygning. Denne kirken står på Prestgarden ved Fiskumvannet. Garden Prestgarden, som kalles dette fordi den lenge har vært prestegarden for sognet, ble opprinnelig skilt ut fra garden Fiskum. På grunn av dette fikk kirken og dermed bygden navnet Fiskum. Navnet var på gammalnorsk Fiskeimr (eldre Fiskheimr), som betyr heim ved Fiska . Fiska var sannsynligvis navnet på åen som nå kalles Fiskumelva, en elv som er rik på fisk.

Adkomst

Fra Drammen/ Hokksund, følg E134 til avkjøring mot Darbu. Ta til venstre inn på Gamle Kongsbergvei og følg veien til høyre inn på Nyveien. Ta til høyre inn på Åleveien og kjør ca. 30 meter. Eiendommen er da beliggende på venstre side.

Standard

Boligen er en nyoppført bolig i 2012-2015 og fremstår solid og med godt materialvalg. Takstmann oppsummerer standard slik:

Eier har bebodd boligen siden 2015 og i denne perioden opplyste eier at det ikke har forekommet spesielle forhold knyttet til eiendommen. Huset er bygget i egenregi (selvbygger) fra år 2012 med ferdigattest i år 2015. Det er benyttet rør- og EL-firma for utførsel av disse arbeidene og her foreligger garanti på utførende fra foretak. Arbeider utført i egenregi meddeler eier at det ikke
gis garanti på disse arbeidene. Dett er noe gjenstående arbeider i boligen med listing, ventilasjon og utvendige fasader. Når det gjelder tilstanden for øvrig henvises det til beskrivelse av de forskjellige bygningsdeler.

Selger opplyser om at badene er bygd under oppføring av boligen, delvis som egeninnsats. Våtromsarbeidene er utført av Lillehammer Flis & Stein AS. Det elektriske anlegget ble utført av Elektriker Sauherad AS. Samsvarserklæring av 18/8-2014 foreligger iflg. selger.

Bebyggelse

Enebolig m/ hybel/ sokkelleilighet. Utebod på 16 kvm, bygget er ikke nærmere omtalt i taksten.

Byggemåte

Se takst for beskrivelse av byggemåte.

EL: Boligen har to sikringsskap med separate målere. Sikringsskap i hovedetasje plassert i entrè med automatsikringer, overbelastningsvern 40 AMP.
Vesentlig skjult EL-anlegg. Sikringsskap i leilighet plassert på vaskerom i leilighet med automatsikringer, overbelastningsvern 40 AMP. Vesentlig skjult EL-anlegg.
Anlegget ble sist kontrollert 25.03.15. Ingen pålegg på anlegget iflg. Øvre Eiker Energi. Det elektriske anlegget ble utført av Elektriker Sauherad AS. Samsvarserklæring av 18/8-2014 foreligger iflg. selger.

Pipe/ ildsted: Stålpipe, over tak med fotbeslag, separat pipe i leilighet. Ildsteder, peisovn med glass montert i stue i underetasje og 1. etasje. Dato for siste tilsyn: 18.01.2016. Dato for siste feiing: 13.12.2017. Det ble ikke funnet feil/ avvik ifm. tilsynet.

VVS: VA (vann og avløp), rør av kobber og plast. Boligen har rør-i-rør system med samlestokk plassert åpent i teknisk rom for både bolig og hybel. Boligen har 2 stk. varmtvannsbereder Høiax 200 liter fra byggeår. Vannmåler og hovedstengekran montert i teknisk rom. Det er sluk i deler av rommet.

Luft/ ventilasjon: Boligen har balansert ventilasjon (tilluft i oppholdsrom og avtrekk i våtrom), ventilasjonsaggregatet plassert på loft. Leilighet har balansert ventilasjon (tilluft i oppholdsrom og avtrekk i våtrom),
ventilasjonsaggregatet plassert i kjøkkenhette. Ventilasjonsanlegg i hovedetasje var ved taksering på service og ikke montert.

Teknisk: Altiboks fiberkabel installert.

Diverse

Informasjon angående tegningsgrunnlaget for eiendommen vedlagt i dette prospekt: Selger opplyser om at dette er tegninger med modifikasjoner (en del tilpasninger som er gjort underveis)

Snitt:
Endret takkonstruksjon - knevegger istedenfor W- takstoler, fasade loft m/ vinduer. Forhøyet takoverbygg for bedre adkomst loft.

Underetasje:
Plassering sanitær avviker fra opprinnelig tegningsgrunnlag, bod/sluse delt løsning for plassering av varmtvannsbeholdere (teknisk rom)

Hovedetrasjen:
Inngangsparti endret med forstørret entreløsning/ flytting av vegg

Megler har ikke kontrollert innmeldte originale byggetegninger i saksmappen i kommunen for eiendommen.

Parkering

Parkering i egen oppkjørsel.

Tomten

Solrik og lettstelt fin eiet tomt på 702 kvm. Tomten er opparbeidet med gruslagt innkjørsel, beplatninger og hageareal. Fin utsikt mot Fiskumvannet og omgivelsene.

Denne eiendommen har andel i realsameie.
KNR: 0624 GNR: 154 BNR: 127 IDEELL: 1/2
Areal: 68,4 kvm
Heftelser tinglyst: Ingen
Servitutter tinglyst: 15.11.2005 ELEKTRISKE KRAFTLINJER
Rettighetshaver:ØVRE EIKER NETT AS
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger
m.m.
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE
Overført fra: KNR: 0624 GNR: 154 BNR: 9

Realsameiet er et lite ubebygget areal beliggende ved innkjørsel mellom Åleveien 1 og Åleveien 3 (areal for felles/ delt innkjørsel). Arealet er markert her:

https://norgeskart.no/#!?project=seeiendom&zoom=17&lat=6629362.05&lon=207187.09&markerLat=6629362.814632262&markerLon=207183.7062385464&panel=Seeiendom&showSelection=true&layers=1002,1013,1014,1015&sok=%C3%85leveien

Denne matrikkelenhet utskilt fra: KNR: 0624 GNR:154, BNR: 9
Grunnbok/ servitutter for denne eiendom er ikke kontrollert.

Eiendommen er med i Fiskum grendeutvalg. Ingen økonomiske forpliktelser som selger kjenner til. Grendelaget har egen hjemmeside: http://www.fiskum.info/ eller https://www.facebook.com/FiskumGrendeutvalg/. Grendeutvalget jobber for at Fiskum skal være ei levende, trygg og inkluderende bygd for alle.

Oppvarming

Boligen varmes i dag opp ved strøm/ panelovner. Varmekabler på baderom, stue, entrè, stue/ kjøkken i underetasje og hele leilighet. Peisovn montert i stue i underetasje og 1. etasje.

Kommunale avgifter

Kommunale gebyrer for inneværende år på HOVEDLEILIGHET, kr 4 733,48,- inkl. fastledd og MVA. Kommunale gebyrer for inneværende år på HYBEL, kr 9 344,48,- inkl. fastledd og MVA.

Siste utfakturerte kommunale gebyrer 1. termin 2019, HOVEDLEILIGHET, er kr 2 549,47,- inkl. MVA, ff. 01.03.2019. Siste utfakturerte kommunale gebyrer 1. termin 2019, HYBEL, er kr 2 086,13,- inkl. MVA, ff. 01.03.2019.

Det faktureres tre terminer i året, med forfall 1/3, 1/7 og 1/11.

Vannmåler, HOVEDLEILIGHET: Ja
Sist avlest: 18.12.2018
Målerstand ved avlesing: 381 m³
Stipulert akontogrunnlag for inneværende år: 81 m³
Vannmåler, HYBEL: Ja
Sist avlest: 18.12.2018
Målerstand ved avlesing: 566 m³
Stipulert akontogrunnlag for inneværende år: 187 m³

Renovasjon: fellesløsning for eiendommen. Årsgebyr renovasjon kr. 5 445,-

I tillegg kommer feieavgift/ kontrollavgift ifm. tilsyn EL/ pipe.

Regulering

Kommuneplan: Kommuneplan for Øvre Eiker 2015 - 2027
Arealformål i kommuneplan: Bolig
Reguleringsplan: 0624-0050: Reguleringsplan for Prestegårdsskogen, stf. 30.06.1988, revidert forslag stf. 23.06.2004
Formål med reguleringen: Bolig

Deler av eiendommen ligger innenfor gul støysone i Vegvesenets støykart langs Fylkes- og Riksveier. Det gjøres oppmerksom på at støykartet er basert på beregninger og ikke konkrete målinger.

Selger opplyser om at naboeiendom gnr 154, bnr 64 (Åleveien 5A og B) bebygges med en enebolig og det er undertegnet en avstandserklæring for nødvendig støttemur pga. høydeforskjell. Denne erklæringen kan sees hos megler.

Vei, vann og avløp

Eiendommen ligger ved kommunal vei, og er tilkoblet offentlig vann- og kloakknett. Stikkledninger er private. Selger opplyser om et det er en felles avkjøring med naboeiendom som kommunen skulle skjøte over til boligeiendommene. Dette er angitt som realsameie og er tinglyst med 1/2 part på hver eiendom. Se pkt angående tomten.

Ansvarlig megler

Martin Morken Hjertås
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon

  SOLGT

  Detaljer

 • Verditakst: 4 400 000,-
 • Ligningsverdi: 1 142 627,-
 • Primærrom: 193 m2
 • Bruksareal: 196 m2
 • Bruttoareal: 228 m2
 • Tomteareal: 702 m2
 • Eierform: Eier (Selveier)
 • Boligtype: Enebolig

Visning

 • Ta kontakt for å avtale visning

 • Martin Morken Hjertås

  Siviløkonom/ Eiendomsmegler MNEF
  Mobil: +47 480 29 950

  Annen info

  Finnkode: 150057043